דרוש מידע תפריט חגיגי לארוחת צהריים

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מועדים לשמחה לכולםםםם
מחפשת מתכונים חגיגיים לארוחת צהריים
אבל אם פירוט איך מכינים :rolleyes:
יעזור לי מאד!!!
תודה ענקית מראש!
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כנסי לאשכול של המאכלים עם התמונות.
בהצלחה בהתלבטויות שיהיו לך....
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא יודעת לשים קישור זה מתחיל:
אז מה את מכינה לסוכות? ויש המשך לכותרת, תעשי בחיפוש...
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כן כנראה,
מה קרה את לא בפורום? די מומלץ וממש שימושי,
באמת לא הבנתי למה פתחת אשכול כזה... .
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כן כנראה,
מה קרה את לא בפורום? די מומלץ וממש שימושי,
באמת לא הבנתי למה פתחת אשכול כזה... .
את האמת שבעבר ניסיתי להכנס לשם
אבל אמרו לי שאני צריכה לשנות את שם הניק לשם אחר
ואין לי כח לבירוקרציה הזאת אז נשארתי כך..
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כמעט לכל רעיון כללי שעולה פה יש מתכון דומה באתר ' 10 דקות'. מאד ממליצה לך להיכנס אליו, ואם חסום - לבקש פתיחה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
הנה משהו טעים, דווקא מהאתר של ניקי ב -
פאי רועים
https://nikib.co.il/main-course/mince/42816/

אי רועים
אחד הדברים הקלאסיים להכין לארוחת שישי זה פאי רועים, זה נשמע מסובך ?
בדיוק להיפך זה כל כך קל להכין.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

מרכיבים:
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את הבשר לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות., להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג.

5. לאפות 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.
חשוב לומר מי שמכין הכל יום קודם נוצרים סדקים במחית תפוחי האדמה, זה לא משפיע על הטעם.
 

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
חלבי או בשרי?
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנה משהו טעים, דווקא מהאתר של ניקי ב -
פאי רועים
https://nikib.co.il/main-course/mince/42816/

אי רועים
אחד הדברים הקלאסיים להכין לארוחת שישי זה פאי רועים, זה נשמע מסובך ?
בדיוק להיפך זה כל כך קל להכין.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

מרכיבים:
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את הבשר לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות., להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג.

5. לאפות 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.
חשוב לומר מי שמכין הכל יום קודם נוצרים סדקים במחית תפוחי האדמה, זה לא משפיע על הטעם.
נראה מהמם
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני החלטתי להכין מרק עדשים (מתכון מצורף, אבל אני עושה עם אדומות ובלי השריה, ולא עם ירוקות כמו במתכון)
ולמלא עלי סיגר בפירה ושאריות עוף עם בצל מטוגן (אני אחפש מתכון דומה, אבל זה באמת לא דבר שחייבים לעשות בו לפי מתכון).
חוץ מה יש לי שיפודים מהחג, ויצטרכו לכאורה גם עוד מנה פחמימתית כלשהי.

http://www.10dakot.co.il/מרק-עדשים/

מצרכים (כ-5 מנות):


כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).

1 בצל גדול קצוץ

גזר גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק

8-9 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.





אופן הכנה:


-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

– מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.

-מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.

-בסוף מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים מבשלים כ-5 דקות נוספות.

-לקבלת מרקם סמיך יותר, מומלץ לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני (לא חייבים לטחון עד הסוף).
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
סיגרים במילוי תפוחי אדמה - במקום בטטות אני שמה שאריות של עוף מבושל, קצוץ.

https://nikib.co.il/pastry/19586/

עלי סיגר ממולאים תפוחי אדמה ובטטות
לא להאמין כמה זה קל הכנה וכמה זה טעים, תחזיקו בפריזר את עלי הסיגר תמיד טוב שיש בהישג יד. בא לך לגוון בארוחת ערב ? קצת שינוי מהאוכל הרגיל זה בדיוק מתאים.

14 סיגרים

מרכיבים:
חבילת עלי סיגר
2 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
בצל קצוץ דק
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:
1. לבשל את הירקות עד שהם רכים, לטגן את הבצל עד שהוא זהוב למעוך את הירקות ולערבב עם הבצל ולתבל.

2. ליצור קבבונים רזים להניח בקצה העלה לסגור בצדדים ולגלגל (כמו מעטפה) את הקצה להבריש בביצה.

3. לטגן בשמן עמוק וחם כשהצד הסוגר למטה. עד עד שהסיגר זהוב.
אפייה : לרפד תבנית בנייר אפיה משומן להבריש את הסיגרים בשמן לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות ולאפות את הסיגרים כ 15 – 20 דקות.
 

מחנכת א

משתמש רשום
סלסילה מעלה סיגר ממולאת בחזה עוף מוקפץ עם תוספת של אורז ושעועית ירוקה מוקפצת.
אם זה מעניין אפרט את המתכון. (לא מסובך)
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
התפריט אצלי היום: (יש אורחים...)

לחמניות וסלטים

בלינצע'ס??? אולי יהיה.......

עוף בזיתים ופטריות (מתכון של ניקי)
שניצלונים בתנור (כנ"ל)
נודלס מקופצים עם פטריות וקשיו
שעועית ירוקה עם תירס גמדי ופטריות
אורז לטובת המפונקים.....

אם רוצה מתכונים- בהמשך בעז"ה.

וקינוח פאי נוגט של @hbecker
ועוגת שמרים של @זהבהלה
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
התפריט אצלי היום: (יש אורחים...)

לחמניות וסלטים

בלינצע'ס??? אולי יהיה.......

עוף בזיתים ופטריות (מתכון של ניקי)
שניצלונים בתנור (כנ"ל)
נודלס מקופצים עם פטריות וקשיו
שעועית ירוקה עם תירס גמדי ופטריות
אורז לטובת המפונקים.....

אם רוצה מתכונים- בהמשך בעז"ה.

וקינוח פאי נוגט של @hbecker
ועוגת שמרים של @זהבהלה
אפשר את המתכון של הנודלס?, ושל הפטריות עם התירס?
 

אסתררר

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
את האמת שבעבר ניסיתי להכנס לשם
אבל אמרו לי שאני צריכה לשנות את שם הניק לשם אחר
ואין לי כח לבירוקרציה הזאת אז נשארתי כך..
לא כ"כ קשה לשנות
זה לוקח בין שניה לשניה וחצי
באותה הזדמנות תשני גם את פרטי הפרופיל שיהיו שלך ולא של בעלך
ואז הדלת תהיה פתוחה לך לכזה פורום
הבנתי שהוא דיי שימושי
בהצלחה
 

בתקול

משתמש פעיל
לאפות במחבת +שיפודי חזה עוף ( בתנור או במנגל )
תוספות:
נקניק בשרי, חומוס/טחינה, סלט ירקות.....חצילים מטוגנים, צ'יפס....חריף, חמוצים....וכל מה שאוהבים.
טעיייייםםם!!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה