למי יש מתכון ממש טוב לעוגיות/חיתוכיות שוקוצ'יפס?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש לי 2 מתכונים. אף אחד לא ממש מוצא חן בעיניי.
הילדים שלי נורא אוהבים, וממש ביקשו לחג :eek:
אז אם יש לך את מתכון מוצלח לעוגיות / חיתוכיות שוקוצ'יפס, אשמח מאד אם תעלי לכאן!
תודה!!!

(עדיפות למתכון שמכיל ביצה אחת או שתיים ולא יותר)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מאחורי החבילה של שוקוצ'יפס של אופנהיימר יש מתכון מוצלח ממש.
מאאאאד קל להכנה.
אני תמיד עושה רק חצי כמות.
את הסוכר הלבן לא שמה בכלל-יוצא מספיק מתוק עם חצי מכמות הסוכר החום.
ממליצה בחום!!
בהצלחה
ואני ממירה את המרגרינה לשמן
 

שמשלי

משתמש פעיל
המצרכים (15 מנות):
לעוגיות שוקולד צ'יפס:
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
  • 1 ביצה L
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מחוקה מלח ים אטלנטי, או חצי כפית מלח רגיל
  • 230 גרם (כוס ושני שליש) קמח
  • שלושת רבעי כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם (כוס) שוקולד צ'יפס מריר
למלית גבינה:
  • 200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25-32%
  • 40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר, מנופה
  • 1 כף מחוקה אינסטנט פודינג וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה:
1העוגיות: טורפים היטב את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן לקבלת קרם רך (שימו לב, חשוב להשתמש בשני סוגי הסוכר ולא להסתפק בסוג אחד. המרקם של העוגיות תלוי בזה). מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים לקרם חלק.

2מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה בבצק. מעבירים לקירור לשעה.

3מלית עוגת גבינה: מערבבים יחד את חומרי המלית בעדינות. מעבירים לקירור לשעה.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4המילוי: מניחים כדור בצק של 3.5 ס"מ על ריבוע של נייר אפייה ומשטחים בעזרת כף יד מקומחת קלות לקוטר של 6-7 ס"מ. מניחים במרכז כפית של מלית גבינה.

5משטחים בין כפות ידיים מקומחות קלות כדור בצק נוסף בגודל דומה, מניחים על המלית ומהדקים סביב כדי לאטום את מלית הגבינה בין שתי העוגיות. מגלגלים את העוגיות הממולאות בעדינות לכדור בין כפות הידיים. חוזרים על הפעולות האלה עם כל כמות הבצק. מסדרים את העוגיות באופן מרווח על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, ומעבירים לקירור לשעה.

chocolatechipcheesecakecookies1_c.jpg
עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב
6מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 12-14 דקות להזהבה.

7מצננים היטב ומעבירים לקירור עד שהמלית מתייצבת לפני שזוללים. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה במקרר.
 

שמשלי

משתמש פעיל
איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות?
אפילו אם יש לכם מתכון מצוין, יש המון נקודות שבהן העוגיות שלכם עלולות להתחרבש בדרך - אז בואו תעברו על הכללים הבאים, ותדאגו שלשוקולד צ'יפס שלכם זה לא יקרה. וכן, יש גם מתכון
רוב המתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס מכילים, פחות או יותר, את אותם המרכיבים – קמח, חמאה, ביצים, חומר מתפיח (סודה לשתייה ברוב המקרים), סוכר, מעט מלח ושוקולד. אבל אם תיתנו את אותו המתכון לשלושה אנשים שונים, תראו שייצאו לכם שלושה מגשי עוגיות שונים לחלוטין. הסוד הוא בשיטת ההכנה ובשלבים שעליכם להקפיד עליהם. ולפני שתשאלו בתגובות אם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה – התשובה היא כן, אפשר. רק שאז ייצאו לכם עוגיות מרגרינה. אם אין לכם בעיה עם זה, גם לנו אין.


chocochipscookies_c.jpg



1. השתמשו במרכיבים בטמפרטורה אחידה. עדיף בטמפרטורת החדר. זה אומר להוציא את החמאה והביצים (ואפילו את הסוכר, אם אתם מהאנשים ששומרים אותו במקרר/מקפיא) מבעוד מועד כדי שיצליחו להגיע לטמפרטורה של הקמח מהארון. קחו בחשבון שהחמאה לא צריכה להיות נוזלית (מומסת) או רכה יתר על המידה (כזאת שאתם נוגעים בה והיא מיד מתפרקת) אלא פשוט בטמפרטורת החדר. שימו עליה אצבע ותבינו.

2. מדדו כמו שצריך את החומרים היבשים. לא עם כוס חד פעמית ולא עם כלי למדידת נוזלים. השקיעו מקסימום 50 שקלים וקנו לעצמכם סט כוסות מדידה וסט כפיות מדידה. כמו כן, אל תדחסו את הקמח אל תוך הכוס, כי אז ייצאו לכם עוגיות יבשות ומתפוררות. גרפו את הקמח אל הכוס ויישרו בעזרת סכין את הגבעה שנוצרה, כך שתצא לכם מדידת כוס מדויקת.

IMG_5580_1_c.jpg
ככה מודדים נכון קמח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ


3. סוגי הסוכר. סוכר לבן יספק עוגיות קשות ופריכות, סוכר חום יספק עוגיות רכות ונימוחות (וגם ישפיע על הצבע הסופי של העוגיות). רוב המתכונים נותנים יחס של חצי סוכר לבן וחצי סוכר חום, אבל אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות ולהגיע למרקם שאתם מעדיפים.

4. מלח. חבר'ה, לא לוותר על הקצת הזה, לא תאמינו איך הוא מאזן את המתיקות בצורה מושלמת.

5. שוקולד. נסו להשתמש בשוקולד איכותי, כזה שהייתם שמחים לנשנש. אתם יכולים אפילו לקצוץ טבלת שוקולד אהובה במקום להשתמש בסתם שוקולד צ'יפס זול. מותר גם לערבב כמה סוגי שוקולד, זה רק יוסיף לטעם.

extra_choco_cookies11_c.jpg

6. אל תקציפו. אם אתם משתמשים במיקסר, לא כדאי להשתמש בוו המקציף שלו, כי אז העוגיות יתפחו באפייה, יצנחו ויקבלו קרום מוזר מבחוץ. השתמשו בוו הגיטרה (שלא לדבר על זה שאפשר להכין עוגיות שוקולד צ'יפס בלי מיקסר בכלל).

7. אל תעבדו את הבצק יותר מדי. מקרימים את החמאה והסוכר עד שלא רואים גבישי סוכר בתוך החמאה - כלומר רק עד שהם מתאחדים. כך גם עם הקמח – מעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת. זה מספיק.

8. הקפידו על אחידות. לאפייה מושלמת, כדאי שהעוגיות שלכם יהיו באותו גודל. אז או שתשקיעו בגאדג'ט ייעודי לייצור עוגיות, או שתשתמשו בכף גלידה קפיצית כדי לקבל את אותה כמות בלילה בכל פעם. שימו לב - אם העוגיות לא יהיו שוות הן לא ייאפו בצורה שווה - מה שאומר שחלקן ייצאו קצת שרופות וחלקן לא אפויות מספיק.

extra_choco_cookies6_c.jpg


9. צינון. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שנוגעים בהן. זה חלק מתהליך האפייה והגיבוש שלהן.

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות

המרכיבים (18 מנות):
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כוס חמאה רכה (220 גרם)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל אמיתי
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. מוסיפים לתערובת ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב בכל פעם עד להטמעה.

5. מקפלים את התערובת לתוך קערת הקמח. מוסיפים את חתיכות השוקולד צ'יפס.

6. יוצרים עוגיות בעזרת כף מיוחדת לעוגיות או פשוט כף גלידה, או קורצים בעזרת כוס מדידה מעוגלת של 1/4 כוס.

7. אופים 8-10 דקות (בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפות או מתייבשות).

8. ממתינים 2 דקות לאחר האפייה ולאחר מכן מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט.

* שימו לב: אחרי 8 דקות העוגיות עדיין רכות, אך הן מתקשות באוויר הפתוח.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מאחורי החבילה של שוקוצ'יפס של אופנהיימר יש מתכון מוצלח ממש.
מאאאאד קל להכנה.
אני תמיד עושה רק חצי כמות.
את הסוכר הלבן לא שמה בכלל-יוצא מספיק מתוק עם חצי מכמות הסוכר החום.
ממליצה בחום!!
בהצלחה
יש לך אותו?
כי מעדיפה לקנות שוקוצי'פס של כרמית עם 60% מוצקי קקאו :eek:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש לך אותו?
כי מעדיפה לקנות שוקוצי'פס של כרמית עם 60% מוצקי קקאו :eek:
1 כוס שמן
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 כפית סודה לשתיה
2 ו 1/4 כוסות קמח
שוקולד צ'יפס
מערבבים הכל בקערה ובסוף מוסיפים שוקולד צ'יפס
אם את רוצה עוגיות תוסיפי עוד קצת קמח
לחיתוכיות זה מעולה כך

IMG_4933.jpg
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
1 כוס שמן
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 כפית סודה לשתיה
2 ו 1/4 כוסות קמח
שוקולד צ'יפס
מערבבים הכל בקערה ובסוף מוסיפים שוקולד צ'יפס
אם את רוצה עוגיות תוסיפי עוד קצת קמח
לחיתוכיות זה מעולה כך

צפה בקובץ המצורף 551417
כמה שוקוצ'יפס?
חבילה?
 

יוצרת כתיבה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המשתמש נחסם
מאחורי החבילה של שוקוצ'יפס של אופנהיימר יש מתכון מוצלח ממש.
מאאאאד קל להכנה.
אני תמיד עושה רק חצי כמות.
את הסוכר הלבן לא שמה בכלל-יוצא מספיק מתוק עם חצי מכמות הסוכר החום.
ממליצה בחום!!
בהצלחה
הכנתי עכשיו בזכותך.
יצא ממש מוצלח!
עשיתי עם מחמאה, וכל הכמות של הסוכר- לבן.
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לחיתוכיות זה מעולה כך
תמיד היינו מכינים עוגיות שעות... (מהמתכון הזה)
באלי לנסות מזה חיתוכיות.
את משטחת את כל הכמות בתבנית?
איזה גודל תבנית?
איזה גובה בערך ה"שיטוח"?
את חותכת מיד כשיוצא מהתנור?
כמה יוצא? (בערך)
סורי על כמות השאלות...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תמיד היינו מכינים עוגיות שעות... (מהמתכון הזה)
באלי לנסות מזה חיתוכיות.
את משטחת את כל הכמות בתבנית?
איזה גודל תבנית?
איזה גובה בערך ה"שיטוח"?
את חותכת מיד כשיוצא מהתנור?
כמה יוצא? (בערך)
סורי על כמות השאלות...
תבנית A4
אני בד"כ מכפילה לתבנית תנור. אבל את השוקולד צ'יפס רק פי 1.5.
אם אני עושה בלי הכפלה אני שמה חבילה שלימה.

חותכת אחרי שמתקרר קצת.

אופים 30-35 דקות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה