מחפשת מתכון מוצלח לבשר בקר טחון,חוץ מקציצות

מיכאלה- הום סטיילינג

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת רועים
פירה למטה ולמעלה ובאמצע בשר טחון מטובל ומבושל (מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר, יין, תבלינים ומבשלים)
אופים את הפשטידה המורכבת.
 

רחל י

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בשר פירורים:
לטגן בטל
להוסיף את הבשר ולרסק עם כף עץ לפירורים
לטגן תוך כדי ערבוב עד שמקבל צבע חום כזה, של בשר מבושל

להוסיף תבלינים לפי הטעם

להגיש על צלחת שמרוחה בחומוס. מעל הבשר ולזלף טחינה מעל לבשר


כמובן שאפשר גם במנגל חשמלי

ואפשר בתנור מעל פרוסות בצל

ואפשר בשר שטוח בתנור:
לשטח את הבשר המתובל בתבנית
מעל לשים עיגולי עגבניות
לאפות כ40 דקות
להוציא ולחתוך לריבועים (בד"כ לא נחתך כל כך יפה.
 

מיכל נדף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
טורטיות בשר:
לטגן בצל, להוסיף גזר מגורד, שום כתוש
להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מוכן
להוסיף תיבול: כמון, פלפל שחור, ראס אל חנות וקצת מלח.(או כל תבלין אחר שאוהבים)
למלא טורטיה לגלגל, לצפות בביצה ושומשום ולתנור 170 מעלות בערך רבע שעה
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
קצת יותר מושקע, אבל לא קשה, טעים ומרשים:
קנלוני.
זה סוג של פסטה, בצורת גלילים, מגיע בקופסת קרטון.
מכינים תערובת רגילה של קציצות: עם בצל (מטוגן ), שום, תיבול עשיר,מוסיפים סילאן, ויותר ביצים מהרגיל, שיהיה מרקם קצת יותר נוזלי.
שמים בשקית (זילוף, אבל ממש לא חובה ), חותכים את הקצה, וממלאים את הקנלוני. מניחים בצפיפות בתבנית.
מכינים רוטב: עגבניות מרוסקות (אפשר בהחלט משימורים), שום כתוש, תבלינים, שמן זית, אפשר קצת יין לבן.
שופכים את הרוטב מעל הקנלוני, מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים כ- 45 דקות. מוכן כשהקנלוני מתרכך והנוזלים נספגים.
מומלץ לחג או חוה"מ להגשה מיידית, אך מוצלח גם בחימום על תבנית הפוכה על הפלטה, בזהירות, שלא יישרף מלמטה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
צריך
פשטידת רועים
פירה למטה ולמעלה ובאמצע בשר טחון מטובל ומבושל (מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר, יין, תבלינים ומבשלים)
אופים את הפשטידה המורכבת.
צריך להוסיף ביצים?
איזה יין להוסיף?
 

שרי רוזנטל

עיצוב גרפי | צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עראיס. חצאי פיתות ממולאים בבשר+קוביות בצל, שמן, פטרוזיליה, תבלינים.
ממלאים בשפע את הפיתות בתערובת ומטגנים במחבת פסים חצי דקה מכל צד, כולל הצד הפתוח, מכניסים לתנור על 180 מעלות.
לא זוכרת פרטים מדוייקים, והמתכון לא לידי כרגע... אבל פחות או יותר זה הרעיון.
מגישים עם טחינה/ סלט עגבניות וכדו'.
טעים ומשביע מאד!
מומלץ בחום
 

תמי שלזינגר

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
D I G I T A L
קראתי פעם מתכון לבורקס מבצק עלים ממולא בבשר טחון.
נשמע טוב. אף פעם לא ניסיתי.:p
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הנה מתכון שמתאים למילוי בבצק עלים/פילו או פילאס.
ממלאים ואופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
אם זה בצק עלים/פילאס יש למשוח בביצה טרופה וניתן לפזר שומשום/גרעיני דלעת /שתן.
אם ממלאים בפילו יש לשמן את העלים.

מלית בשר מבושמת ועשירה בתבלינים מחממים.
רכיבים:

1/2 קילו בשר טחון מופשר
שמן
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס צנוברים/גפרורי שקדים
מלח ופלפל
2-3 כפות סילאן
1/3 כפית אגוז מוסקט טחון 1/4 כפית קינמון טחון, 1/5 כפית ציפורן טחון.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל כעשר דקות מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מוכן ומפוררים תוך כדי.
מוסיפים סילאן ותבלינים ומבשלים עוד מעט כדי שהחום "יפתח" את התבלינים.
ממליצה להוסיף קודם כל רק חלק מהציפורן והקינמון. לטעום ולתקן תיבול.
ממלאים בפילו/ בצק עלים. אופים להזהבה ונהנים :)
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
פסטה ברוטב בולונז.
 

A B

משתמש מקצוען
מוסקה- שכבת חציל שכבת בשר ושוב חציל ומעל רוטב.....
 

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
כרוב ממולא!
המאכל המסורתי שלנו לסוכות

מי שרוצה להכין צריך להתארגן מראש:
להקפיא את הכרוב למשך 24 שעות לפחות, אחכ להפשיר במשך מס שעות.
יש מי שמכינות עם מים חמים, לא נסיתי את האופציה הזו (לבשל את העלים במים)

לתערובת של הבשר:
בשר
ביצה
בצל
פירורי לחם
אורז לא מבושל
לערבב הכל יחד לעיסה

לרוטב עגבניות:
להרתיח בסיר בינוני:
רסק עגבניות
חומץ
סוכר חום
אבקת שום
מלח
פלפל שחור
מים

אופן הכנת הכרוב הממולא:
פורסים את העלים, שוטפים היטב.
מניחים במרכז העלה מתערובת הבשר.
מקפלים את בסיס העלה פנימה (השורש), אחכ משני הצדדים, ולבסוף מלמעלה, ולסגור כמו מעטפה
בסיר נוסף, גדול, לשים רוטב, שכבה של ממולאים, רוטב, וכן הלאה. לוודא שנשאר מספיק רוטב לכיסויי מלא

ולבשל... כשעה וחצי+

בתיאבון, וחג שמח!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה