לחלות או לחמניות מכוסמין יש למישהו?

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בד״כ מומלץ להתפיח שעתיים כאשר בין שעה לשעה מורידים נפח..
 

גילה:)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני משתמשת בכוסמין לבן- יוצא מושלם!!
בצד אחד של הקערה-כף מלח,
בצד שני- 4 כפות סוכר.
באמצע- 3/4 כוס שמן.
מעל הכל 1 ק"ג קמח.
בתוך הקמח יומרת בור קטן מעל הסוכר- שמה 2 כף שמרים
בצד השני- מעל המלח- יוצרת בור קטן ושמה 1 כף משפר.
מעל הכל 3 כוס מים: 1 מים רותחים ו2- כוסות מים פושרים.
ללוש על המהירות הכי נמוכה במשך 15-20 דקות,
מתפיחה כשעה, יוצרת ביד לחמניות עגולות, טובלת כל לחמניה במים שהכנתי מראש בתוך צלחת עמוקה, וזורה מלמעלה שומשום לרב.
משאירה להתפחה נוספת באזור חצי שעה ,כשבינתיים התנור מתחמם, אוםה כ-20 דק' על חם 200 מעלות.
יוצא ממש לגובה, גם חלות!!!! את החלות אני לא טובלת, אבל לא שמה מלמעלה ביצה- אלא משפריצה מים, ממתיז.
וכמובן להגיד בכל שלב בנפרד "לכבוד שבת קודש"...
בתאבון ובהצלחה!!
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ביצה + קורט סוכר+ חצי קורט מלח
ושומשום
אופה על חום 220 ל12 דקות בערך ואחרי שמשחים מורידה ל180
 
  • תודה
Reactions: A B

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מישהי משתמשת בכוסמין 100%?
יש מתכון מיוחד.?
יש לי בבית, ואני קצת חוששת לנסות.. (בד"כ אופה מכוסמין לבן)
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כוסמין מאה אחוז הוא ממש כהה, לדעתי מתאים יותר לעוגיות, פשטידות וכל תבשיל שצורך קמח
לעוגות ולחלות עדיף הכוסמין 80%
 

161

משתמש צעיר
אני מכינה מכון שניסתי אותו על כל סוגי בקמחים ועובד מעולה... ממש פשוט...

2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
אחרי שתוסס להוסיף
1/2 כוס שמן
ואז אני מוסיפה לאט לאט את הקמח כל סוג קמח... זה אמור להתאים לעד קילו, עד שהבצק לא דביק ולא יבש...
(הענין בקמחים הוא שכל סוג מתאים לו כמות נוזלים אחרת, אז לכן אני מוסיפה בהדרגה, עד שהבצק טוב, ואגב אפילו הקמח הלבן הרגיל מתנהג כל פעם אחרת, פעם המתכון טוב לי לקג' ופעם ל850 גר'...)
אחכ אני נותנת לבצק לנוח 10 ד ושוב לשה/ במקסר....
נותנת לבצק לנוח 10 ד' קולעת שמה ביצה ומתפיחה שעה בערך...
ופה על 200 מעלות 20 ד',
כל הקמחים יוצאים לי אוריריים וטובים, אני ממש אחרי דוקטורט על חלות ;)
בהצלחה,
והכנות קלות....
 

גלידה

משתמש מקצוען

גרפיש

משתמש פעיל
משהי יודעת מה קרה לקמח רובינפלד? אני אוהבת אותו במיוחד.
איפה יש להשיג, חיפשתי הרבה ובנתיים לא השגתי
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ולמבינים -

מה ההבדל בין קמח כוסמין רגיל לכוסמין לבן?

מה פרוש 80% - מה מכיל ה- 20% הנוספים?

ו- למי יש פתרון מניסיון, מה עושים כדי שבצק מכוסמין יתפח לגובה, ולא יתפשט לצדדים?

(אני אופה הרבה מקמח כוסמין, והנטיה שלו לתפוח לצדדים, ולא עולה מספיק לגובה, לכן לחמניות וחלות יפות יוצאות בסוף כמו פיתות...........)
בכל סוגי הקמחים,
האחוזים מציינים כמה מתוך הקמח טחון על כל חלקיו, וכמה אחוז הוא ללא קליפת הגרעין (הסובין)
בקליפה יש את רוב הערכים והסיבים התזונתיים, ואתה הקמח נהיה כהה וכבד יותר.
קמח לבן פירושו קמח שנטחן רק מגרעינים ללא הקליפות שלהם כלל.
קמח 100% מלא הכוונה שכל הגרעינים עם הקליפות
וכל ה-70% וה-80% זה חלקי, חלק משמעותי עם הקליפה וחלק קטן בלי.
יש לי מתכון מהמם לחלות מעולות עם כל מיני טיפים שהעליתי כמה פעמים,
אולי אפשר למצוא בחיפוש.
(יש גם את המתכון של העני בקר שעובד מצוין עם הכוסמין)
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אם מענין משהי אעלה מתכון
יש לי מתכון ללחמניות כוסמין 80% ללא סוכר,
וחצי שמן ל-2 ק"ג
המתכון מכיל גם 2 כוסות שיבולת שועל
 
נערך לאחרונה ב:

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני מכינה מכון שניסתי אותו על כל סוגי בקמחים ועובד מעולה... ממש פשוט...

2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
אחרי שתוסס להוסיף
1/2 כוס שמן
ואז אני מוסיפה לאט לאט את הקמח כל סוג קמח... זה אמור להתאים לעד קילו, עד שהבצק לא דביק ולא יבש...
(הענין בקמחים הוא שכל סוג מתאים לו כמות נוזלים אחרת, אז לכן אני מוסיפה בהדרגה, עד שהבצק טוב, ואגב אפילו הקמח הלבן הרגיל מתנהג כל פעם אחרת, פעם המתכון טוב לי לקג' ופעם ל850 גר'...)
אחכ אני נותנת לבצק לנוח 10 ד ושוב לשה/ במקסר....
נותנת לבצק לנוח 10 ד' קולעת שמה ביצה ומתפיחה שעה בערך...
ופה על 200 מעלות 20 ד',
כל הקמחים יוצאים לי אוריריים וטובים, אני ממש אחרי דוקטורט על חלות ;)
בהצלחה,
והכנות קלות....

את משתמשת במשפר?
כי הרבה מאלה שאמרו לי שהצליח להן מקמח כוסמין בד"כ מוסיפות משפר, וזה ממש לא בא לי, כי אני לא יודעת מה בדיוק מכיל המשפר הזה, אולי חומרים שכבר עדיף לא לאפות מכוסמין ולא להוסיף את המשפר..............
 

גרפיש

משתמש פעיל
השבוע עשיתי חלות מכוסמין מדהימות בשולחן שבת לא הבחינו בין הלבן לכוסמין,
הוספתי למתכון 1 כף קמח תפו"א ו - 1 כף קורנפלור (לפי מתכון שריאתי)
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
מתכון לחלות קמח מלא או כוסמין
בגדול כל מתכון מתאים
מה שאני שמתי לב זה להוסיף מעט שמן
הקמח מלא להכפיל כמות מים
הקמח כוסמין זה משהוא כמו כוס וחצי מים
תלוי אם זה 100% קמח
80% אחוז קמח
וכן תלוי אם זה הקמח כוסמין הלבן
שיותר קל לעבודה
בזמן אחרון שילבתי 100% קמח מלא
ועוד קילו כוסמין לבן
 

אימא של

משתמש מקצוען
מישהי משתמשת בכוסמין 100%?
יש מתכון מיוחד.?
יש לי בבית, ואני קצת חוששת לנסות.. (בד"כ אופה מכוסמין לבן)
אני אופה כל שבוע
בגדול שמה בין 3 כוסות מים ל 3.5 תלוי של איזה חברה וחצי כוס שמן
סוכר זה לפי מה שאת רגילה מקמח רגיל אני שמה 3/4 כוס.
2 כפות שמרים וכף מלח .
 
  • תודה
Reactions: dem

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה