דרוש מידע תפוחי אדמה מתובלים לא אפויים

פשוש

משתמש מקצוען
כמה זמן אפשר לשמר במקרר?

אני אוהבת להכניס את תבנית תפוחי האדמה ממש לפני שבת שיצא טרי וקריספי.
הבעיה היא שיש הרבה עומס ברגע האחרון וזה לא מוצלח לעמוד ולקלף תבנית תפוח אדמה שעתיים לפני שבת.

האם אני יכולה לחתוך את התפודים, לתבל אותם בשמן ובתבלינים ולהשאיר במקרר בליל שישי עד ערב שבת ורק אז להכניס אותם לתנור? זה יהרוס את המרקם / את הטעם / את הצבע?
 

mitria4567

משתמש פעיל
תפוחי אדמה מקולפים כדאי להשרות במים
אחרת הם משחירים
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם הם מתובלים אפשר בהחלט להכינם מליל שישי ואינם משחירים
 

לילי

משתמש צעיר
אשמח לדעת כמה זמן אתן אופות תבנית תפו"א ממוצעת
יכול להיות שלוקח לי כעט שעתיים עד שהם מתרככים?
 

יונלה

משתמש מקצוען
תלוי בסוג התנור ובעובי הפרוסה/קוביה.

שפכי גם לתחתית התבנית כוס מים, כשיש אדים בזמן האפיה זה מזרז את הריכוך.

גם אני מתבלת בליל שישי ואופה בשישי אחה"צ ויוצא מעולה.
 

פשוש

משתמש מקצוען
אשמח לדעת כמה זמן אתן אופות תבנית תפו"א ממוצעת
יכול להיות שלוקח לי כעט שעתיים עד שהם מתרככים?
אומרים שצריך לבשל אותם קודם כל במים כמה דקות ואז לאפות.
אני לא עושה את זה. לא שווה לי המאמץ.

וכן. זה לוקח כמעט שעתיים. תלוי בגודל התבנית ובכמה היא מלאה ובגודל התפודים החתוכים.
 

פשוש

משתמש מקצוען
תודה לכולם.
הכנתי, חתכתי, תיבלתי ביום חמישי בלילה והכנסתי לתנור בשישי בצהריים. יצא מעולה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה