אשמח לקבל מתכון לצימעס

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יודעת כמויות אבל לפרוס גזר במג'ימיקס לפרוסות דקיקות, לשים בסיר עם קצת מים נניח סיר קטן של צימעס עם חצי-כוס מים, דבש, יין, תפוח קצוץ לקוביות קטנות ואפשר להוסיף שזיפים מיובשים.
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מאד טעים ומרשים עם גזר גמדי, מעניין אותך?
 

batya11

משתמש פעיל
תודה,
אני מחפשת מתכון שזכור לי מהילדות - הגזר לא דקיק אלא פרוס, ומבושל מתקתק....בלי תוספות.
 

פשוש

משתמש מקצוען
אנחנו עושים צימעס מסורתי בלי כולם. רק עם סוכר.
שמים הרבה שמן בסיר, מחממים, מוסיפים בזהירות כשלוש כפות סוכר, מערבבים קצת ולפני שנר שופכים לסיר גזר פרוס דק דק במעבד מזון (ועדיף גזרים מהסוג המתוק, דקים וארוכים)
מוזיפים עוד סוכר לפי הטעם ומבשלים על אש בינונית עד שמתרכך. מגיר הרבה נוזלים.
בסוף ניתן להוסיף קצת תמצית ווניל.
סליחה שאין לי כמויות מדויקות. מתכון מבית סבתא....
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אותי מעניין מאד
תודה
בשמחה

1 חב' גזר גמדי (מהסוג הקפוא, להפשיר לפני השימוש)
3 כפות שמן
1 כף דבש
חצי כוס סוכר
להרתיח על אש קטנה כשעה וחצי

להוסיף לסיר:
1 קופסה אננס שימורים ללא הנוזלים
1 חב' שזיפים
100 גר' צימוקים
להשאיר על האש ביחד עוד חצי שעה

בהצלחה ובתאבון!
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
צימעס חמוץ מתוק:
מטגנים פרוסות גזר לא מידי דק על קצת שמן במשך כמה דקות
מוסיפים: קצת מלח, סוכר, דבש ומיץ לימון
לא צריך להוסיף מים אבל לעקוב שלא נשרף על אש קטנה עד שמתרכך לא מידי.
לערבב כל כמה דקות.
 

elch3699

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אנחנו עושים צימעס מסורתי בלי כולם. רק עם סוכר.
שמים הרבה שמן בסיר, מחממים, מוסיפים בזהירות כשלוש כפות סוכר, מערבבים קצת ולפני שנר שופכים לסיר גזר פרוס דק דק במעבד מזון (ועדיף גזרים מהסוג המתוק, דקים וארוכים)
מוזיפים עוד סוכר לפי הטעם ומבשלים על אש בינונית עד שמתרכך. מגיר הרבה נוזלים.
בסוף ניתן להוסיף קצת תמצית ווניל.
סליחה שאין לי כמויות מדויקות. מתכון מבית סבתא....

כמה זמן נשמר בקרור?
 

דוש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מעדן אמיתי
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
1 שקי ת גזר צעיר
2 כפות שמן
2 כפות דבש (אפשר 4 למי שאוהב מאוד מתוק)
מעט מלח
מעט קינמון
1 סוכר וניל
למי שיש צימוקים נקיים

להשחים 1 כף סוכר
+שמן
להוסיף גזר
ומים כדי כמעט לכסות לא מידי הרבה מים
להרתיח 10 דקות

להכניס תבלינים
לבשל על אש קטנה שלא יחרך
ולהסויף את הפרות היבשים
ולבשל עד ריכוך מושלם בערך חצי שעה
לבדוק טעם אם נדרש להוסיף סוכר

בהצלחה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בשמחה

1 חב' גזר גמדי (מהסוג הקפוא, להפשיר לפני השימוש)
3 כפות שמן
1 כף דבש
חצי כוס סוכר
להרתיח על אש קטנה כשעה וחצי

להוסיף לסיר:
1 קופסה אננס שימורים ללא הנוזלים
1 חב' שזיפים
100 גר' צימוקים
להשאיר על האש ביחד עוד חצי שעה

בהצלחה ובתאבון!
תבורכי!
 
  • תודה
Reactions: ov

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה