פאי שוקולד ופאי גבינה שוקולד ואגוזי לוז...

שואו

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
פאיים (ככה אומרים ברבים??:)) שיגרמו לכם שנה טובה במיוחד......
 

קבצים מצורפים

  • 20190925_224141.jpg
    20190925_224141.jpg
    1.8 MB · צפיות: 286
  • 20190924_233705 (1).jpg
    20190924_233705 (1).jpg
    2.2 MB · צפיות: 287

שואו

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
פאי שוקולד:
קלתית -
חצי אבקת סוכר
חצי מרגרינה
ממיסה יחד במיקרוגל כ-30 שניות ושופכת לקערת מיקסר
להוסיף:
1.5 כוסות קמח
1/2 ביצה
ללוש קלות לאיחוד הבצק
לרדד ולהדביק לקצוות התבנית, לעטוף בנייר כסף צמוד לתבנית, לאפות 15 דקות ולקרר מעט.

מלית:
3 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
להקציף במשך 6 דקות (אין צורך להפריד ביצים..))
להמיס 150 גר' שוקולד מריר עם 50 גר' מרגרינה ולהוסיף כף נס קפה במי ברז..
להנמיך את הקצפת הביצים ולהוסיף את השוקולד המומס + 2 כפות קמח , לצקת על הבצק האפוי ולאפות שוב במשך 20 דקות..

גנאש:
100גר' שוקולד עם 10 גר' מרגרינה להמיס בסיר,
להוסיף 1 ריץ(לא מוקצף) על השוקולד ולאחר האפיה לצקת על העוגה
לפזר אגוזי קורקנט מלמעלה...

בהצלחה!!!
עוגה מעולה... לא מוותרים עליה במשפחה...
שנה טובה...
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר את המתכון לפאי גבינה?
נראה טוב...
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
תודה!! נראה מעולה.
לראש השנה ניתן להמיר את קורקנט האגוזים בקורקנט בוטנים.
מה דעתך @שואו ?
אפשר לוותר על האגוזים?
 

שואו

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
תודה!! נראה מעולה.
לראש השנה ניתן להמיר את קורקנט האגוזים בקורקנט בוטנים.
מה דעתך @שואו ?
אפשר לוותר על האגוזים?
כן אפשרי לגמרי...
בתונה המצורפת גם אין אגוזים...
פשוט הוספתי עוד 10% בערך בבצק.. ואפיתי בנפרד רצועות דקות דקות (זהירות שביר..מנסיון:p)
אותן הנחתי בשתי וערב מעל העוגה.. (מהפסים שנשברו לי פוררתי ופיזרתי בכמה פינות..)
פה זה רק עניין של מעוף (ומה שיש בבית:).. כמעט הכל הולך ...
 

שואו

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
הפאי גבינה זה ממש מתכון שבניתי מאלתור..
זה הולך ככה..
לתחתית :
שרוול ביסקויטים בהירים
1 חמאה מומסת
לטחון במעבד מזון את הביסקויטים, להוסיף את החמאה המומסת ולטחון עוד מעט לקבלת מרקם של חול רטוב.
להצמיד לדפנות התבנית ולאפות כחמש דקות..
מלית:
300 גר' גבינה
1 שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית ת. וניל
1 שמנת מתוקה
להקציף את השמנת המתוקה, בקערה נפרדת לערבב את שאר חומרי המלית ולאחד בתנועות עטיפה עם השמנת המתוקה.
לשפוך על הקלתית האפויה ולהקפיא עד להתייצבות..
ועכשיו שוב לחזור לדמיון...
מה שהולך לכן טוב עם גבינה ...
אני אישית עשיתי הפעם ממרח אגוזי לוז מבושל עם 1 שמנת מתוקה.. (נראה לי שקצת מידי מתוק..)
יוצא מדהים עם ריבת חלב ....
וישנה את האפשרות הקלאסית של גנאש ..:(שבעיני היא מעולה)
1 שמנת מתוקה להרתיח בסיר, לשפוך על 100 גר' שוקולד חלב ולערבב עד להמסה מוחלטת ולשפוך לאחר שהעוגה התייצבה..
מלמעלה לקשט בשוקולד לבן....
ואני מזכירה..
בעוגות האלו אין שום דבר קדוש.. וזה נותן אפשרות לשחק איך שמתחשק לנו..
אם יש יותר גבינה פחות שמנת - זה עובר וגם להפך .. רק תטעמנה לפני כדי לשלוט על רמת החמיצות/מתיקות..
מה שיש במקרר ומה שיש בראש - זה מה שחשוב.. והכי כיף שניתן להוסיף הפתעות גם בתוך המלית..
קליקים, שוקולדים, אוראו שבור וכו'
שימי לב לשלוט במתיקות שלא יהיה אובר מתוק(פשוט להפחית סוכר..)
תנו לה שם מפוצץ ותגישו...
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שניהם נראים נהדרים ומקסימים!
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אהבתי שאת מאלתרת. אני גם מאלתרת המון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה