מעוניינת במתכון לבצק עלים

ליבי לב

משתמש רשום
אשמח שיהיה כמובן מתוך ניסיון,

האם עדיף לקנות בצק עלים מוכן?

מה ההבדל בין בצק עלים קנוי למוכן?
 

pniniz

משתמש צעיר
בצק עלים לא מוכן במילוי של כבד או חזה עוף עם רוטב פטריות יוצא מדהים!!!
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכמויות של המרגרינה שהם שמים ועוד חומרי שימור- עושים הבדל ענק.
מהחנות זה קל ונגיש, מהבית זה יותר בריא וטעים מאוד.
החומרים
מה צריך?

חומרים לבצק:
900 גרם קמח
20 גרם מלח
350 גרם מים
100 גרם חמאה
3 כפות חומץ
לתוספת השומן לקיפול:
900 גרם חמאה
100 גרם קמח
לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה
1

בקערה לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק. יוצרים כדור, מכסים בנילון ומניחים במקרר, למשך 15 דקות לפחות.

מכינים את תוספת השומן לקיפול:
2
בקערת מיקסר או על משטח עבודה מעבדים בלישה קצרה ביותר את החמאה עם הקמח (כדי שלא לחמם את החמאה), יוצרים ריבוע ומקררים, מינימום שעה.

3
בעזרת סכין מסמנים על כדור הבצק צורת צלב ומרדדים לפי הסימון כך שיתקבלו 4 כנפיים, היוצאות מתוך מלבן. מרדדים מעט את הכנפיים ומניחים במרכז את מלבן החמאה (תוספת השומן לקיפול). מכסים ב-4 הכנפיים ומהדקים היטב. עד כאן יצרנו 3 עלים.

4
מרדדים את החבילה שהתקבלה למלבן שעוביו 1 ס"מ ומקפלים ל-3. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 9 עלים.

5
מסובבים את כיוון הבצק, מרדדים שוב לעובי של 1 ס"מ ומקפלים ל-4. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 36 עלים.

6
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל-3. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 108 עלים.

7
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל-4, מכסים בנילון ומאחסנים במקרר. עכשיו כבר יש ברשותנו בצק של 432 עלים. הבצק מוכן לשימוש אחרי מנוחה של שעתיים לפחות.

טיפים לאפייה מוצלחת:


  • כשמכינים מתכון כלשהו עם בצק עלים כדאי ונוח להעביר את הבצק המרודד (לפי דרישת המתכון) להקפאה לפני האפייה, כך תמנעו את התכווצות הבצק והמראה שלו יהיה ייצוגי ומקצועי.
  • לפני האפייה של כל מאפה המתבסס על בצק עלים, כדאי לחורר מעט את הבצק, כדי שלא יווצרו בו כיסי אוויר לא רצויים – תנו לאוויר לצאת כדי שהעלייה של הבצק תהיה אחידה, ללא בליטות. כמובן שאם מדובר בבצק עם מילוי, החורים צריכים להיות עדינים במיוחד כדי שהמלית לא תתפרץ.
  • כשאופים מוצר שיש בו רק בצק (ללא מלית, למשל בסיסים לקרם שניט), כדאי להתחיל את האפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות ורק אחרי 5 דקות להוריד ל-180 מעלות. כשהבצק נראה לכם אפוי כהלכה, מומלץ לבדוק את החלק התחתון שלו לפני עוד בטרם מוציאים מהתנור. ואם אפשר, כדאי להפוך אותו למשך חמש הדקות האחרונות של האפייה.
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אפשר להמיר חמאה למרגרינה.
אם את רוצה יש לי גם עם שמן...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה