עוגות ללא ביצים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אמא שלי אפתה היום עוגה ובטעות שכחה לשים בה ביצים ויצא מעולה!!!
אין בה שום רכיב קצת יותר מורכב או קצת יותר יקר. קלי קלות.

עוגת כושי ללא ביצים

יבשים
3 כוסות קמח (200 מ"ל)
3-4 כפות גדושות קקאו
2.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה

רטובים
כוס וחצי שמן
כוס יין מתוק
2 כוסות מים

מערבבים יבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים שוב. זהו.
זאת עוגה די רטובה, הייתי מנסה להוריד חצי כוס מים.
 
נערך לאחרונה ב:

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@תותחיתתת לבקשתך.

עוגת שוקולד פרורים:
(תבנית בינונית קטנה)
לבצק:

3 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת פודינג בטעם וניל
1 שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים

למלית השוקולד:
200 גר' שוקולד
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
3-4 כפות קמח

הוראות הכנה:
לערבב את כל רכיבי הבצק במזלג לפרורים. לשמור בצד כחצי כוס פרורים, ואת שאר הפרורים לשטוח בתבנית.
להמיס בסיר קטן על האש את השוקולד יחד עם המים, הסוכר, השמן והקקאו. לערבב היטב על האש קטנה.
לכבות את האש, לחכות שמעט יתקרר, ולהוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
לשטוח על גבי הבצק, לפזר את הפרורים שנשמרו בצד.

לאפות בחום 180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבת הפרורים.
יצא מעולהההההה
תודה
כבר הכנתי פעמיים
 

מצליחה

משתמש מקצוען
עוגת תמרים (או אוכמניות) מגולגלת

מצרכים:
5 כוסות גדושות קמח
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה
1 כוס שמן
1 כוס מים
10 כפות סוכר
מלית תמרים (או אוכמניות)

אני מכינה את זה המון במלוי תמרים.
הסוכר מיותר לגמרי לגמרי. אני שמה שקית אחת סוכר וניל ובלי סוכר בכלל!!!!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מזל טוב!
נולדה לי עוגה :)
התחלתי להכין את עוגת הקרמבו שלעיל, פעם ראשונה, ומשום מה חשבתי שמדובר בכמות לתבנית קטנה, אז הכפלתי כמויות.
רק כשיצקתי את הבלילה לתבנית, הבנתי שטעיתי :)
מצאתי את עצמי עם בסיס שוקולד אפוי, ועם חיפוש רעיונות מה לשכבות הבאות.

עוגת שוקולד קוקוס בציפוי גנאש דבש

לשכבת הבסיס –
1+ 1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קקאו
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס רסק תפוחים
1 חבילה שוקולד מריר
1 כוס חלב סויה

לשכבת הקרם –
2חב' קטנות קוקוס
100 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
6 כפות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (במקור: 3 ביצים)

לציפוי –
2 חפיסות שוקולד מריר
1 חבילת שמנת צמחית להקצפה - 150 גר'
1 כף דבש

אופן ההכנה:
שכבת בסיס-
לערבב בקערה קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח
להמיס על אש קטנה שוקולד מריר וחלב צמחי עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכבות אש האש ולהוסיף לתערובת רסק תפוחים, סוכר וסוכר וניל מערבבים היטב להמסה. בסוף מוסיפים את השמן.
לאחד בין 2 התערובות
לאפות בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ולצנן היטב.
שכבה שניה-
לבשל את כל הרכיבים יחד עד להמסת המרגרינה והסוכר
שכבה עליונה – גנאש שוקולד-דבש
לחמם בסיר קטן קצפת צימחית עד לרתיחה
בקערה נפרדת לשים את קוביות השוקולד והדבש.
שופכים את הקצפת הרתוחה על השוקולד, מערבבים היטב לאיחוד והמסה מלאה
לצנן מעט ולשפוך על העוגה. לקרר כשעתיים במקרר להתייצבות.
 

קבצים מצורפים

  • 20190923_232249.jpg
    20190923_232249.jpg
    KB 22.8 · צפיות: 56
נערך לאחרונה ב:

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עוגיות שוקולד צ'יפס (אפשר לשטוח בתבנית ואחרי האפיה לצפות בשוקולד, לקרר ולחתוך. ולהפוך אותם לחיתוכיות שוקולד צ'יפס)
3 1/2 כוסות קמח
1 1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קמצוץ מלח
250 גר' שוקולד צ'יפס
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כף תמצית וניל

הוראות הכנה: לערבב היטב את המוצרים היבשים, להוסיף את השמן והמים וללוש לבצק, להוסיף את השוקולד צ'יפס וללוש לפיזור אחיד.

אפשר גם ביד, לא חייבים ללכלך מיקסר.
(מזמן גיליתי שלאפות בלי ביצים זה הרבה פחות עבודה :p)

הכנתי ויצא מעולההה!!!
תודהההה!!!
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
ב
עוגת דבש (עוגה מהממת. ככל העוגות הבחושות ללא הביצים, היא קצת כבדה. אבל רק קצת. וטעימממה...)
מצרכים:
½3 כוסות קמח
½1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתיה
⅔ כוס דבש
½1 כפות קפה נמס
2 כוסות מים רותחים
⅔ כוס שמן
3 כפות חומץ

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
לערבב את הקמח, הסוכר, הקינמון והסודה לשתיה.
להמיס בקערה קטנה את הדבש והקפה במים רותחים.
לשפוך לקערת הקמח, להוסיף שמן ולערבב היטב.
אחרי שמתקבלת עיסה אחידה, להוסיף את החומץ, לערבב באופן מינימלי עד שנבלע באופן אחיד בתערובת.
לצקת לתבנית בינונית (20*30) או לשתי תבניות אנגליש קייק ארוכות, ולאפות בחום 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
(בערך 35 דק')
יצא מצויןן!
משום מה השוקולד פירורים יצא לי קצת יבש.. מה אפשר לעשות לפעם הבאה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מזל טוב!
נולדה לי עוגה :)
התחלתי להכין את עוגת הקרמבו שלעיל, פעם ראשונה, ומשום מה חשבתי שמדובר בכמות לתבנית קטנה, אז הכפלתי כמויות.
רק כשיצקתי את הבלילה לתבנית, הבנתי שטעיתי :)
מצאתי את עצמי עם בסיס שוקולד אפוי, ועם חיפוש רעיונות מה לשכבות הבאות.

עוגת שוקולד קוקוס בציפוי גנאש דבש

לשכבת הבסיס –
1+ 1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קקאו
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס רסק תפוחים
1 חבילה שוקולד מריר
1 כוס חלב סויה

לשכבת הקרם –
2חב' קטנות קוקוס
100 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
6 כפות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (במקור: 3 ביצים)

לציפוי –
2 חפיסות שוקולד מריר
1 חבילת שמנת צמחית להקצפה - 150 גר'
1 כף דבש

אופן ההכנה:
שכבת בסיס-
לערבב בקערה קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח
להמיס על אש קטנה שוקולד מריר וחלב צמחי עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכבות אש האש ולהוסיף לתערובת רסק תפוחים, סוכר וסוכר וניל מערבבים היטב להמסה. בסוף מוסיפים את השמן.
לאחד בין 2 התערובות
לאפות בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ולצנן היטב.
שכבה שניה-
לבשל את כל הרכיבים יחד עד להמסת המרגרינה והסוכר
שכבה עליונה – גנאש שוקולד-דבש
לחמם בסיר קטן קצפת צימחית עד לרתיחה
בקערה נפרדת לשים את קוביות השוקולד והדבש.
שופכים את הקצפת הרתוחה על השוקולד, מערבבים היטב לאיחוד והמסה מלאה
לצנן מעט ולשפוך על העוגה. לקרר כשעתיים במקרר להתייצבות.

וואו!
נראה מתכון משובח!
תודה על השיתוף
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
עוגיות טחינה וסילאן http://smellslikehome.co.il/
לבצק: כ- 30 עוגיות
לחמם תנור ל 170 מעלות

1/4 1 כוסות קמח (170 גרם)

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

1/2 כוס טחינה גולמית (120 גרם)

4 כפות סילאן טבעי

30 שקדים שלמים מקולפים

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה.

בקערה ניפרדת מערבבים את השמן, טחינה וסילאן לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הטחינה לתערובת היבשים ומערבבים בעזרת הידיים לבצק במירקם של לפסטלינה.

קורצים כדורים קטנים בגודל של גולה גדולה, מקשטים בשקד קלוף. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 במשך 10-12 דקות. העוגיות ירגישו רכות אבל הן יתקשו במהלך הקירור.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים. העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
PA092857-1024x768.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אומנותא

משתמש מקצוען
אין מילים...
באמת חסד אמיתי המתכונים האלו.
יש לי בת אחת שאלרגית לביצים ובת אחרת שאלרגית לאגוזים.
שתיהן ברמה של סכנת חיים,
כך שדי קשה למצוא עוגות שניתן להכין...
אשריכן!
אשתף ב"נ איך יצא, תודה!!!!!!!!
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
מישהי אולי יודעת אם יש לזה תחליף?
בד"כ כל הפיצוחים למיניהם עלולים להכיל אגוזים...
תודה רבה מראש!
עשיתי בלי זה. לא היה לי בבית ויצא מקסים!
השקדים זה רק קישוט
את יכולה להניח כל שוקולד ציפס או כל קישוט אחר שעולה על דעתך
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
לא לגמרי עקבתי אז לא יודעת אם העלו כאן
בצק ללא ביצים שחובה להכיר
5 דקות עבודה!! ארבע מצרכים!
למלוח מוסיפים כפית מלח, למתוק 2 כפות סוכר
אני מכינה המווון. קל, טעים, כיף

4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 אבקת אפיה

מערבבים, מרדדים, מכניסים לבפנים מה בא!!
מושלםם
 

mwp

משתמש מקצוען
יש גם מתכון לגלידה בלי ביצים ובלי מכונת גלידה?
@גלבוע אולי לך?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה