מתכון לעוגת דבש

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צריכה מתכון לעוגת דבש בחושה ופשוטה-ללא הפרדת ביצים
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
מתכון של קונדיטוריה בי-ם
7 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס שמן
1 כוס מים
3 כוסות קמח
1 כף סודה לשתיה
1 אבקת אפיה
1 כף קינמון
1/2 כפית קקאו [בשביל הצבע - אפשר לוותר למי שאוהב בהיר]
לערבב הכל במיקסר במהירות גבוהה
לצקת לתבנית ח"פ בינונית
לפזר שומשום
לאפות בחום 180 עד שקיסם יוצא יבש
העוגה במיטבה יום לאחר האפיה
מעולה בהקפאה
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
של קרין גורן
מעולה, קלה וטעימה ממש!!
תיכף אחפש את המתכון
 

gila zohar

משתמש מקצוען
מהאתר של ניקי ב.
מעוהל מעולה מעולה! קבלתי אינספור מחמאות

תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק

מרכיבים:
4 ביצים L
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
כוס דבש / סילאן
240 מ”ל כוס תה חזק
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון

הכנות:
1. להכין כוס תה כמו שאוהבים להשאיר את התה בצד כ 5 דקות כולל התיון, להוציא את התיון ולהמתין 15 דקות שהתה יתקרר קצת.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כמה שניות במהירות נמוכה, להוסיף את השמן התה והדבש.

4. להוסיף את הקמח, הא. אפייה, סודה לשתייה והקינמון, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

*5. לשמן תבנית להעביר את הבלילה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות (עוגה בתבנית עגולה) או עד שקיסם יוצא נקי העוגה יציבה ומקבלת צבע יפה. (אינגליש קייק בערך חצי שעה, למלא כ-2/3 מהתבנית)

cleardot.gif
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
https://www.carine.co.il/foody_recipe/עוגת-דבש-בציק-במעבד-מזון/

עוגת דבש בצ’יק במעבד מזון

עוגת דבש מהירה וקלה להכנה שמכינים בצ'יק צ'ק במעבד מזון. עוגה פרווה בחושה ש"בוחשים" במעבד מזון ולא ידנית, כמו רוב העוגות מסוג זה, מה שהופך אותה למהירה בטירוף
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10


מתכון לעוגת דבש רכה, אוורירית וקלה מאוד להכנה שמכינים בצ’יק צ’ק במעבד מזון. כמה דקות עבודה - ויש לכם עוגת דבש נהדרת לראש השנה ולחגי תשרי.

מצרכים להכנת עוגת דבש
תבניות אינגליש קייק
עוגת דבש
הגשה
המרת מידות ומשקלות
אופן הכנה
  1. עוגת דבש: מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך - חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).
  2. במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה.
  3. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  4. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע.
  5. סוד מתוק: לקבלת עוגת דבש שחומה עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר - מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור - הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי. מפזרים מעט שקדים פרוסים.
 

מצליחה

משתמש מקצוען
תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת טחינה - דבש ללא גלוטן

8 ביצים
4 כפות דבש
1 אבקת אפיה 1 כוס טחינה גולמית (1/2 מיכל)

נקציף ביצים ודבש, נוסיף טחינה בהדרגה תוך כדי הקצפה
2 תבניות אנגליש קייק
נאפה עד להשחמה
 

מילת מפתח

משתמש רשום
תודה על המתכון!
האם העוגה יוצאת כבדה או אורירית?
האם אין סוכר בהקצפה?
מה לגבי קמח ללא גלוטן? מה מחזיק את העוגה שלא תיפול?
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העוגה יוצאת ספוגית ואוורירית.
טעימה ומפתיעה. שום קמח, שום סוכר. אכילה וטעימה ומשביעה. גם די נאה.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!

עשיתי אותה,
טעמתי קצת רק בשביל לראות שזה טעים והקפאתי מהר שלא יגמר......
יצא טעיםםםם......
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!
יאמיייייייייייייי
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
נשים יקרות אשמח לעוגת דבש מתכון כמובן גבוהה ורכה
והעקר שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שנה שעברה @מצליחה פרסמה פה עוגה פשוט מדהימההה!!!!!!
הכנתי אותה כמה פעמים והיא מיוחדת ממש.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  36  פעמים

לוח מודעות

למעלה