ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חדוי כנרת, (לא יודעת איך מצטטים שם של ניק)
יש לך אולי מתכון למוס
שעושים בכוסיות אישיות
משהו עם דובדבנים...?

לי אישית אין מתכון כזה בדיוק,
אבל הניקית @*שרי* אמנית בתחום!
אולי תפתיע אותנו במתכון כזה?
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
צר לי, אבל כרגע לא נזכרת במשהו מיוחד,
יש לי כמה מתכונים חלק מהפורום של עוגת דבש במילוי תפוחים,
אבל לא יודעת אם זה נכלל בהגדרה של מרשים במיוחד...

אולי מוס דבש עם תפוחים של @hbecker יענה על ההגדרה?
טעים ומרשים!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
יש כאן רעיונות (באנגלית, אפשר להפעיל תרגום): https://www.kosher.com/lifestyle/45-sweet-recipes-to-guarantee-a-sweet-new-year-909
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@חדוי כנרת אני פה ביום אפיה אינטנסיבי (במושגים שלי :) )
3 עוגות במקביל, לפי עצותייך הטובות - קודם בצקים אחר כך מילויים אחר כך חיבורים בין הכל :)
רק רציתי להסב את תשומת ליבך ואת האחרות כאן:
פתאום שמתי לב שאני עוברת את כמות הקמח של הפרשת חלה,
ובצקים שנעשים ביחד ומאוכסנים ביחד, מתחייבים בהפרשת חלה בגלל 'צרוף עיסות'.
כל אחת מוזמנת לברר לעומק את הנושא ולנהוג על פי הפסיקה המקובלת עליה, אבל חשוב להיות מודעים לכך.
הרבה נשים לא חושבות בכלל על הרעיון שהפרשת חלה קשורה גם לעוגות ולא רק לחלות :)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת אני פה ביום אפיה אינטנסיבי (במושגים שלי :) )
3 עוגות במקביל, לפי עצותייך הטובות - קודם בצקים אחר כך מילויים אחר כך חיבורים בין הכל :)
רק רציתי להסב את תשומת ליבך ואת האחרות כאן:
פתאום שמתי לב שאני עוברת את כמות הקמח של הפרשת חלה,
ובצקים שנעשים ביחד ומאוכסנים ביחד, מתחייבים בהפרשת חלה בגלל 'צרוף עיסות'.
כל אחת מוזמנת לברר לעומק את הנושא ולנהוג על פי הפסיקה המקובלת עליה, אבל חשוב להיות מודעים לכך.
הרבה נשים לא חושבות בכלל על הרעיון שהפרשת חלה קשורה גם לעוגות ולא רק לחלות :)

צודקת לגמרי!
והיות כבר דובר ע"כ מס' פעמים באשכולות שונים, לא חשבתי להדגיש זאת,
אבל מצוין שהערת
וזכות הרבים תעמוד לך!

רק באמת כדאי שכל אחת תברר עם הרב שלה,
מכיון שישנם הלכות שונות בנושא, כגון:
אם ערבוב הבצקים מהווה בעיה, כי לפעמים כל עוגה יש לה בצק שונה,
ועוד...
 
נערך לאחרונה ב:

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L

Rivka-Prog

משתמש פעיל
חדוי כנרת, (לא יודעת איך מצטטים שם של ניק)
יש לך אולי מתכון למוס
שעושים בכוסיות אישיות
משהו עם דובדבנים...?

הנה- מהאתר "פיית העוגיות"

קינוחי כוסות היער השחור

החומרים ל-6 קינוחים גדולים או 8-10 בינוניים:

לקרם שוקולד עשיר:
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) חלב
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) שמנת להקצפה 38%
2 חלמונים L
25 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
130 גרם שוקולד מריר 60%
קורט מלח

לדובדבנים שיכורים:
375 גרם דובדבנים קפואים, מופשרים חלקית (אפשר גם טריים בעונה אם מעדיפים)
40 גרם (4 כפות) סוכר
2-4 כפות ברנדי, רום או קירש

לפירורי עוגיות שוקולד:
150 גרם עוגיות אוראו

לקרם מסקרפונה וניל:
125 גרם (חצי גביע) מסקרפונה השף הלבן
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר, מנופה
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת להקצפה 38%

לעיטור (לא חובה):
120 גרם שוקולד לבן, קצוץ
דובדבנים טריים או קפואים
כמה עלי נענע

אופן ההכנה:

לקרם שוקולד עשיר:
בסיר קטן מחממים יחד חלב ושמנת להקצפה ומביאים לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה קטנה את החלמונים והסוכר. יוצקים לתערובת החלמונים מחצית מהחלב החם בזרם דק תוך טריפה להשוואת טמפרטורות. יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים תוך עירבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות ומסמיכה קלות, לקבלת קרם אנגלז (למי שיש מדחום יכול למדוד 83 מעלות).
יוצקים את קרם האנגלז דרך מסננת לתוך קערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להינמס, מוסיפים קורט מלח ומערבבים לתערובת חלקה מגושים.
שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר, מחלקים את יתרת הקרם בין כלים אישיים (אני השתמשתי בכוס גדולה ויצרתי שכבות בגובה של קצת פחות מ-2 ס"מ), מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

לדובדבנים שיכורים:
מערבבים דובדבנים עם סוכר וברנדי או רום, מעבירים למקרר לספיגת טעמים לשעתיים-שלוש.

לפירורי עוגיות שוקולד:
טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, שומרים בצד עד להרכבה.

לקרם מסקרפונה וניל:
עוברים להכנת קרם המסקרפונה ממש לפני הרכבת הקינוחים, לאחר שכל שאר המרכיבים עד כה כבר מוכנים וקרם השוקולד שבכוסות כבר התייצב.
מקרימים את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך והסרת גושים. מוסיפים שמנת להקצפה בהדרגה (!) תוך כדי הקצפה רק עד לקבלת קרם רך וכמעט יציב, שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר.

להרכבה:
משטחים על גבי קרם השוקולד בכל כוס שכבה של קרם מסקרפונה בערך בעובי קרם השוקולד (הכי כדאי להיעזר בשקית זילוף לקבלת שכבה יפה, אבל אפשר גם להיעזר בכפית).
מפזרים מעל שכבת פירורי עוגיות ומפזרים דובדבנים שיכורים בנדיבות. (חובבי האלכוהול יכולים גם לטפטף פנימה מעט מרוטב הדובדבנים).

לעיטור (לא חובה):
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי, מצננים ומשטחים את השוקולד לעלה דק על גבי משטח סיליקון או נייר אפייה. מעבירים למקרר עד להתייצבות קלה.
קורצים בעדינות רבה מעלה השוקולד עיגולים הגדולים במעט מגודל כוסות ההגשה בעזרתך- כדי שלא לסדוק את השוקולד הכי פשוט לעשות זאת על ידי טבילה של קצה החותכן ממש לפני הקריצה בקערית של מים רותחים, ניגוב מהיר של עודפי המים מהחותכן בנייר סופג, ואז קריצת עיגול בעדינות רבה תוך כדי תנועת סיבוב.
מניחים על כל כוס דיסקית של שוקולד לבן, מזלפים מעל טיפה מכל אחד מהקרמים ששמרנו בצד לקישוט ומעטרים בדובדבן ובעלה נענע.

black-forest-in-a-glass2.jpg
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הנה- מהאתר "פיית העוגיות"

קינוחי כוסות היער השחור

החומרים ל-6 קינוחים גדולים או 8-10 בינוניים:

לקרם שוקולד עשיר:
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) חלב
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) שמנת להקצפה 38%
2 חלמונים L
25 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
130 גרם שוקולד מריר 60%
קורט מלח

לדובדבנים שיכורים:
375 גרם דובדבנים קפואים, מופשרים חלקית (אפשר גם טריים בעונה אם מעדיפים)
40 גרם (4 כפות) סוכר
2-4 כפות ברנדי, רום או קירש

לפירורי עוגיות שוקולד:
150 גרם עוגיות אוראו

לקרם מסקרפונה וניל:
125 גרם (חצי גביע) מסקרפונה השף הלבן
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר, מנופה
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת להקצפה 38%

לעיטור (לא חובה):
120 גרם שוקולד לבן, קצוץ
דובדבנים טריים או קפואים
כמה עלי נענע

אופן ההכנה:

לקרם שוקולד עשיר:
בסיר קטן מחממים יחד חלב ושמנת להקצפה ומביאים לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה קטנה את החלמונים והסוכר. יוצקים לתערובת החלמונים מחצית מהחלב החם בזרם דק תוך טריפה להשוואת טמפרטורות. יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים תוך עירבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות ומסמיכה קלות, לקבלת קרם אנגלז (למי שיש מדחום יכול למדוד 83 מעלות).
יוצקים את קרם האנגלז דרך מסננת לתוך קערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להינמס, מוסיפים קורט מלח ומערבבים לתערובת חלקה מגושים.
שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר, מחלקים את יתרת הקרם בין כלים אישיים (אני השתמשתי בכוס גדולה ויצרתי שכבות בגובה של קצת פחות מ-2 ס"מ), מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

לדובדבנים שיכורים:
מערבבים דובדבנים עם סוכר וברנדי או רום, מעבירים למקרר לספיגת טעמים לשעתיים-שלוש.

לפירורי עוגיות שוקולד:
טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, שומרים בצד עד להרכבה.

לקרם מסקרפונה וניל:
עוברים להכנת קרם המסקרפונה ממש לפני הרכבת הקינוחים, לאחר שכל שאר המרכיבים עד כה כבר מוכנים וקרם השוקולד שבכוסות כבר התייצב.
מקרימים את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך והסרת גושים. מוסיפים שמנת להקצפה בהדרגה (!) תוך כדי הקצפה רק עד לקבלת קרם רך וכמעט יציב, שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר.

להרכבה:
משטחים על גבי קרם השוקולד בכל כוס שכבה של קרם מסקרפונה בערך בעובי קרם השוקולד (הכי כדאי להיעזר בשקית זילוף לקבלת שכבה יפה, אבל אפשר גם להיעזר בכפית).
מפזרים מעל שכבת פירורי עוגיות ומפזרים דובדבנים שיכורים בנדיבות. (חובבי האלכוהול יכולים גם לטפטף פנימה מעט מרוטב הדובדבנים).

לעיטור (לא חובה):
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי, מצננים ומשטחים את השוקולד לעלה דק על גבי משטח סיליקון או נייר אפייה. מעבירים למקרר עד להתייצבות קלה.
קורצים בעדינות רבה מעלה השוקולד עיגולים הגדולים במעט מגודל כוסות ההגשה בעזרתך- כדי שלא לסדוק את השוקולד הכי פשוט לעשות זאת על ידי טבילה של קצה החותכן ממש לפני הקריצה בקערית של מים רותחים, ניגוב מהיר של עודפי המים מהחותכן בנייר סופג, ואז קריצת עיגול בעדינות רבה תוך כדי תנועת סיבוב.
מניחים על כל כוס דיסקית של שוקולד לבן, מזלפים מעל טיפה מכל אחד מהקרמים ששמרנו בצד לקישוט ומעטרים בדובדבן ובעלה נענע.

black-forest-in-a-glass2.jpg
וואו! וואו!
איזה מרשים!
 

Rivka-Prog

משתמש פעיל
מדהים!!
אפשר מתכון בבקשה?
2.5 כוסות קמח
2.75 כוסות סוכר
0.75 כוס קקאו
3 כפיות אבקת אפיה
כפית נס קפה

לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף:
2.5 כוסות מים רותחים
5 ביצים
כף רום
כף וניל
0.75 כוס שמן

זה מתכון לעוגה שלמה
בשביל לקבל עוגה דקה וליצור שכבות יש להכין חצי כמות
או לפצל את העיסה ל-2 תבניות.
אחרי האפיה - חותכים את העוגה ל4 מלבנים
ומסדרים- שכבת עוגה , שכבת קצפת, שכבת עוגה, שכבת קצפת...
ומלמעלה מקשטים כיד הדמיון הטובה.
 

חלי פיינשטיין

משתמש מקצוען
עוגת דבש.jpg
@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
לי יש עוגת דבש מיוחדת. מבית נאמן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה