תלמידה טובה וזריזה
חדוי כנרת, (לא יודעת איך מצטטים שם של ניק)
יש לך אולי מתכון למוס
שעושים בכוסיות אישיות
משהו עם דובדבנים...?
צר לי, אבל כרגע לא נזכרת במשהו מיוחד,@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
יש כאן רעיונות (באנגלית, אפשר להפעיל תרגום): https://www.kosher.com/lifestyle/45-sweet-recipes-to-guarantee-a-sweet-new-year-909@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
@חדוי כנרת אני פה ביום אפיה אינטנסיבי (במושגים שלי )
3 עוגות במקביל, לפי עצותייך הטובות - קודם בצקים אחר כך מילויים אחר כך חיבורים בין הכל
רק רציתי להסב את תשומת ליבך ואת האחרות כאן:
פתאום שמתי לב שאני עוברת את כמות הקמח של הפרשת חלה,
ובצקים שנעשים ביחד ומאוכסנים ביחד, מתחייבים בהפרשת חלה בגלל 'צרוף עיסות'.
כל אחת מוזמנת לברר לעומק את הנושא ולנהוג על פי הפסיקה המקובלת עליה, אבל חשוב להיות מודעים לכך.
הרבה נשים לא חושבות בכלל על הרעיון שהפרשת חלה קשורה גם לעוגות ולא רק לחלות
קיבלתי התראה על תיוג...
נראה מעולה.עוגת סנדביץ תפוחים הונגרית
צפה בקובץ המצורף 543335 צפה בקובץ המצורף 543336 צפה בקובץ המצורף 543337 צפה בקובץ המצורף 543338
מדהים!!
חדוי כנרת, (לא יודעת איך מצטטים שם של ניק)
יש לך אולי מתכון למוס
שעושים בכוסיות אישיות
משהו עם דובדבנים...?
תודה על המחמאה!נראה מעולה.
תודה רבה.
שאלה - באיזה גודל תבנית לאפות אותה?
וואו! וואו!הנה- מהאתר "פיית העוגיות"
קינוחי כוסות היער השחור
החומרים ל-6 קינוחים גדולים או 8-10 בינוניים:
לקרם שוקולד עשיר:
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) חלב
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) שמנת להקצפה 38%
2 חלמונים L
25 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
130 גרם שוקולד מריר 60%
קורט מלח
לדובדבנים שיכורים:
375 גרם דובדבנים קפואים, מופשרים חלקית (אפשר גם טריים בעונה אם מעדיפים)
40 גרם (4 כפות) סוכר
2-4 כפות ברנדי, רום או קירש
לפירורי עוגיות שוקולד:
150 גרם עוגיות אוראו
לקרם מסקרפונה וניל:
125 גרם (חצי גביע) מסקרפונה השף הלבן
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר, מנופה
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת להקצפה 38%
לעיטור (לא חובה):
120 גרם שוקולד לבן, קצוץ
דובדבנים טריים או קפואים
כמה עלי נענע
אופן ההכנה:
לקרם שוקולד עשיר:
בסיר קטן מחממים יחד חלב ושמנת להקצפה ומביאים לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה קטנה את החלמונים והסוכר. יוצקים לתערובת החלמונים מחצית מהחלב החם בזרם דק תוך טריפה להשוואת טמפרטורות. יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים תוך עירבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות ומסמיכה קלות, לקבלת קרם אנגלז (למי שיש מדחום יכול למדוד 83 מעלות).
יוצקים את קרם האנגלז דרך מסננת לתוך קערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להינמס, מוסיפים קורט מלח ומערבבים לתערובת חלקה מגושים.
שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר, מחלקים את יתרת הקרם בין כלים אישיים (אני השתמשתי בכוס גדולה ויצרתי שכבות בגובה של קצת פחות מ-2 ס"מ), מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.
לדובדבנים שיכורים:
מערבבים דובדבנים עם סוכר וברנדי או רום, מעבירים למקרר לספיגת טעמים לשעתיים-שלוש.
לפירורי עוגיות שוקולד:
טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, שומרים בצד עד להרכבה.
לקרם מסקרפונה וניל:
עוברים להכנת קרם המסקרפונה ממש לפני הרכבת הקינוחים, לאחר שכל שאר המרכיבים עד כה כבר מוכנים וקרם השוקולד שבכוסות כבר התייצב.
מקרימים את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך והסרת גושים. מוסיפים שמנת להקצפה בהדרגה (!) תוך כדי הקצפה רק עד לקבלת קרם רך וכמעט יציב, שומרים בצד כ-2 כפות מהקרם עבור עיטור הכוסות ומעבירים בינתיים למקרר.
להרכבה:
משטחים על גבי קרם השוקולד בכל כוס שכבה של קרם מסקרפונה בערך בעובי קרם השוקולד (הכי כדאי להיעזר בשקית זילוף לקבלת שכבה יפה, אבל אפשר גם להיעזר בכפית).
מפזרים מעל שכבת פירורי עוגיות ומפזרים דובדבנים שיכורים בנדיבות. (חובבי האלכוהול יכולים גם לטפטף פנימה מעט מרוטב הדובדבנים).
לעיטור (לא חובה):
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי, מצננים ומשטחים את השוקולד לעלה דק על גבי משטח סיליקון או נייר אפייה. מעבירים למקרר עד להתייצבות קלה.
קורצים בעדינות רבה מעלה השוקולד עיגולים הגדולים במעט מגודל כוסות ההגשה בעזרתך- כדי שלא לסדוק את השוקולד הכי פשוט לעשות זאת על ידי טבילה של קצה החותכן ממש לפני הקריצה בקערית של מים רותחים, ניגוב מהיר של עודפי המים מהחותכן בנייר סופג, ואז קריצת עיגול בעדינות רבה תוך כדי תנועת סיבוב.
מניחים על כל כוס דיסקית של שוקולד לבן, מזלפים מעל טיפה מכל אחד מהקרמים ששמרנו בצד לקישוט ומעטרים בדובדבן ובעלה נענע.
2.5 כוסות קמחמדהים!!
אפשר מתכון בבקשה?
לי יש עוגת דבש מיוחדת. מבית נאמן.@חדוי כנרת תודה!
המתכונים נראים מושלמים
יש לך מתכון לעוגת דבש עם תפוחים, משהו מרשים לשלוח לראש השנה למישהו
או עוגת דבש אחרת, אבל לא טורט פשוטה, משהו קצת יותר מרשים ולא הרבה עבודה
דחוף לי לשעה הקרובה
תודה רבה!!
הכנתי היום אחה"צ.
תודה על ההודעה המשמחת!הכנתי היום אחה"צ.
יצא - ליגה!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה!
יין גם יהי' טובחייבים?
לא מחזיקה כאלה דברים
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכא
א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם: