התייעצות איך מתחילים להכין אוכל לחג כבר מהיום?

בר לוין

משתמש מקצוען
אני לא רוצה לעשות ברגע האחרון..
אבל יש דברים שהם רק לרגע האחרון וזה המון..
דגים/עוף/תוספות כמו ארוז, תפןחי אדמה..
סלטים וכו..
אשמח לשמוע את עצתכן..
 

דולפין .

משתמש פעיל
קודם כל תתחילי בדברים שאפשר להתחיל מעכשיו, והם לא מעט..., ניקיונות של כלים מיוחדים גיהוצים וכו', אחר"כ אפשר להכין סימנים שנשמרים היטיב בהקפאה, סלטים שאפשר גם להקפיא, וכמובן הרבה שינה, כדי שכישתאפשר נוכל להכין ...
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
חלות, עוגות ומנות אחרונות- כמובן אפשר להקפיא.
בשר, כדאי מאד לבשל, לקרר ולפרוס, לארוז בכמות שאת מתכננת לסעודה, להקפיא גם את הרוטב, בנפרד. ובחג לבשל שוב על אש קטנה.
פשטידות אפשר להכין מראש.
אם את רוצה ממש מושלם, תאפי 5 דקות פחות ממה שצריך, ואז בחג, תאפי בשעון שהופעל מראש בשעון שבת, יוצא כמו טרי. (אותי זה לפעמים מלחיץ להשאיר תנור, אז תחשבי אם מתאים לך )
אפשר להקפיא גם אורז.
קציצות כרתי וסילקא אפשר להקפיא.
וכן, עופות חתוכים ומתובלים בתבניות, שצריך רק להכניס לתנור.
מה שלא כדאי להקפיא זה כל מה שעשוי מתפוחי אדמה.
בהצלחה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חלות, עוגות ומנות אחרונות- כמובן אפשר להקפיא.
בשר, כדאי מאד לבשל, לקרר ולפרוס, לארוז בכמות שאת מתכננת לסעודה, להקפיא גם את הרוטב, בנפרד. ובחג לבשל שוב על אש קטנה.
פשטידות אפשר להכין מראש.
אם את רוצה ממש מושלם, תאפי 5 דקות פחות ממה שצריך, ואז בחג, תאפי בשעון שהופעל מראש בשעון שבת, יוצא כמו טרי. (אותי זה לפעמים מלחיץ להשאיר תנור, אז תחשבי אם מתאים לך )
אפשר להקפיא גם אורז.
קציצות כרתי וסילקא אפשר להקפיא.
וכן, עופות חתוכים ומתובלים בתבניות, שצריך רק להכניס לתנור.
מה שלא כדאי להקפיא זה כל מה שעשוי מתפוחי אדמה.
בהצלחה
חידשת לי,
רציתי לברר איך את מקפיאה ומפשירה אורז?
כי תמיד ידעתי שאורז וגזר סופחים נוזלים בהקפאה,
אשמח ללמוד
תודה מראש
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
האמת, עשיתי את זה פעם אחת, כשנשאר המון אורז, פשוט הקפאתי בשקית, ואח"כ הפשרתי במקרר וחממתי במיקרוגל. יצא מצוין
אבל בד"כ אני לא רואה בכך שום צורך, מכינה אורז בשתי דקות בתנור: שמה בתבנית אורז, שמן, מלח, פלפל, מוסיפה מים רותחים בכמות כפולה מהאורז, מכסה היטב בנייר כסף ואופה שעה. יוצא מושלם.
כמובן, אפשר להוסיף כיד הדמיון, הכי עסיסי גזר מגורד דק, בנפח של האורז, מערבבים לפני האפיה, יוצא טעים ועסיסי במיוחד.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
האמת, עשיתי את זה פעם אחת, כשנשאר המון אורז, פשוט הקפאתי בשקית, ואח"כ הפשרתי במקרר וחממתי במיקרוגל. יצא מצוין
אבל בד"כ אני לא רואה בכך שום צורך, מכינה אורז בשתי דקות בתנור: שמה בתבנית אורז, שמן, מלח, פלפל, מוסיפה מים רותחים בכמות כפולה מהאורז, מכסה היטב בנייר כסף ואופה שעה. יוצא מושלם.
כמובן, אפשר להוסיף כיד הדמיון, הכי עסיסי גזר מגורד דק, בנפח של האורז, מערבבים לפני האפיה, יוצא טעים ועסיסי במיוחד.
תודה רבה
 

בר לוין

משתמש מקצוען
דגים להכין מיום שישי ובראשון לאפות?.
לשים בקירור או במקפיא?
 

אחת צפונית

משתמש מקצוען
אתמול ניסיתי לעשות אורז על הפלטה
חממתי שמן בתוך תבנית חדפ שמתי את האורז ומלח ונתתי להם כמה דק ואז הוספתי מים בכמות כפולה כיסיתי בנייר כסף ומעל מגבת

אחרי כארבעים דק האורז היה מוכן!!!
אותו דבר מכינה דגים בשבת שמה על הפלטה לא אפוי/מבושל בכניסת שבת ובסעודה זה מוכן
 

sarit m

משתמש פעיל
אתמול ניסיתי לעשות אורז על הפלטה
חממתי שמן בתוך תבנית חדפ שמתי את האורז ומלח ונתתי להם כמה דק ואז הוספתי מים בכמות כפולה כיסיתי בנייר כסף ומעל מגבת



אחרי כארבעים דק האורז היה מוכן!!!
אותו דבר מכינה דגים בשבת שמה על הפלטה לא אפוי/מבושל בכניסת שבת ובסעודה זה מוכן

לפי הידוע לי אסור לעשות כך כי הדגים מתבשלים בשבת. צריך לשים שעתיים לפני שבת על הפלטה כדי שעד שבת כבר יהיה מבושל
 

A B

משתמש מקצוען
דגים להכין מיום שישי ובראשון לאפות?.
לשים בקירור או במקפיא?
אנחנו מכינים הכל מראש אפוי ומבושל ומחלקים את המקפיא לפי סעודות.
כל סעודה מקבלת מגירה שבתוכה נמצא כל האוכל של הסעודה כך שנותר לילה קודם לרוקן את המגירה ולהשים להפשרה איטית.
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
כמה זמן את שמה בפלטה? ומה הטיבול?
אני מכינה תפו"א עם תיבול, בדיוק כמו באמצע השבוע כשאני מכינה לאפיה.
שומרת במקרר לפני אפיה. ובחג - אני מניחה על הפלטה כשעתיים.
(רצוי להפוך מידי פעם)
 

טללית

משתמש פעיל
האמת, עשיתי את זה פעם אחת, כשנשאר המון אורז, פשוט הקפאתי בשקית, ואח"כ הפשרתי במקרר וחממתי במיקרוגל. יצא מצוין
אבל בד"כ אני לא רואה בכך שום צורך, מכינה אורז בשתי דקות בתנור: שמה בתבנית אורז, שמן, מלח, פלפל, מוסיפה מים רותחים בכמות כפולה מהאורז, מכסה היטב בנייר כסף ואופה שעה. יוצא מושלם.
כמובן, אפשר להוסיף כיד הדמיון, הכי עסיסי גזר מגורד דק, בנפח של האורז, מערבבים לפני האפיה, יוצא טעים ועסיסי במיוחד.
על כמה מעלות בתנור?
 

תמהונית

משתמש צעיר
[Q]לפי הידוע לי אסור לעשות כך כי הדגים מתבשלים בשבת. צריך לשים שעתיים לפני שבת על הפלטה כדי שעד שבת כבר יהיה מבושל[/QUOTE]
הבעיה למיטב ידיעתי היא על פלטה או אש, שאפשר להגביר ולהנמיך את החום, אבל בפלטה בלי כפתור אין בעיה, כי אין חשש לחיתוי.
בנוסף דגים שישימו שעתיים ישרפו ולא ישאר מה לאכול
 

avim10

משתמש מקצוען
לפי הידוע לי אסור לעשות כך כי הדגים מתבשלים בשבת. צריך לשים שעתיים לפני שבת על הפלטה כדי שעד שבת כבר יהיה מבושל
לא ממש מדויק.
תלוי בדעות האם הפלטה נחשבת כ"גרופה וקטומה".
[אם למשל אתם לא מאלו שמקפידים שלא להוריד ולהחזיר לפלטה (אפי' בתנאי ההיתר של דעתו להחזיר ולא הניח מידו) - הרי שאתם נוהגים שפלטה נחשבת גרופה וקטומה, ואם כך מותר להשהות עליה תבשיל שאינו מבושל כדי שיתבשל בשבת]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה