ורסצ'ה

משתמש מקצוען
צילמתי לך את הקצה,
כי כבר חתכתי והקפאתי.:) 20190919_190013.jpg
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת סנדביץ תפוחים הונגרית

לבצק:

3+1/2 כוסות קמח

1 כף תמצית וניל

1 חב' מרגרינה

4 חלמונים [אני שמה ביצה אחת]

1 אפיון

1/2 כוס חומץ

קליפת לימון

20 גר' שמרים

3/4 כוס סוכר

לושי לבצק וחלקי ל-2

למילוי:

2 ק"ג תפוחי עץ קלופים וגרורים

1 כף קינמון

1+1/4 כוסות סוכר

ערבבי הכל יחד

ההכנה:

1. רדדי עלה וחוררי בעזרת מזלג
2. פזרי פירורי בסקוויטים/פירורי לחם/קמח מצות
3. צקי את המילוי
4. כסי בעלה נוסף וחוררי במזלג.
5. משחי בביצה+כפית שמן
6. חרצי קווים אלכסוניים בעזרת הצד הקמור של המזלג.

לגיוון:
א. ניתן להעביר קווים אלכסוניים לכיוון אחד בלבד.
ב. אפשר ל-2 הכיוונים כמו וופל
ג. כשרוצים לשלוח פס מהעוגה אפשר להעביר את האלכסוניים במרווח של רוחב המזלג, מתקבל יפה מאד,
אבל אם פורסים את העוגה לפרוסות, לא כל פרוסה תקבל את הדוגמא.
ואז כדאי כמו שהצעתי בס' א' או ב'.
1.JPG
IMG_0011.JPG
IMG_0006.JPG
עוגת סנדביץ תפוחים (1).JPG
 
נערך לאחרונה ב:

חיוש חיותה

משתמש פעיל
בשמחה!

נשחיל כאן עוד טיפ:
*תמיד כדאי לחורר בעזרת מזלג שכבות בצק די בצפיפות,
זה מונע בועות וגבעות וכך העוגה מתקבלת ישרה
ואם באותה עוגה ישנן מס' שכבות בצק, יש לחורר כל אחת בנפרד!

וופלה של שכבות בצק במילוי חלבה

נהדרת לשמחות

א) לבצק:

4 כוסות קמח

1/2 כוס מים

1/4 כוס שמן

1 חב' מרגרינה רכה

1/2 כוס סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 חלמון

1/2 אפיון

חלקי ל-3 חלקים ואפי 7 דק' כל שכבה בתבנית גדולה 30*35 ס"מ.

ב) למילוי:

1/2 ק"ג חלבה מפוררת

8 כפיות קקאו

1 כף קפה נמס

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1/2 חב' מרגרינה

המיסי את כל החמרים פרט למרגרינה כבי את הלהבה והוסיפי את המרגרינה.

חלקי ל-2 וצנני.

ג) ההרכבה:

מעל עלה בצק אפוי מרחי בעדינות מחצית מהמלית,
כסי בזהירות בשכבת בצק אפויה נוספת
מרחי את מחצית המלית הנותרת
כסי בשכבת בצק האפויה שנותרה.

ד) לקישוט:

1 חב' אבקת סוכר-זרי מעל

אפשרות נוספת:

זילופי שוקולד מומס באלכסון
נראה מעולה!
תודה רבה
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עוגת סנדביץ תפוחים הונגרית

לבצק:

3+1/2 כוסות קמח

1 כף תמצית וניל

1 חב' מרגרינה

4 חלמונים [אני שמה ביצה אחת]

1 אפיון

1/2 כוס חומץ

קליפת לימון

20 גר' שמרים

3/4 כוס סוכר

לושי לבצק וחלקי ל-2

למילוי:

2 ק"ג תפוחי עץ

1 כף קינמון

1+1/4 כוסות סוכר

ההכנה:

1. רדדי עלה וחוררי בעזרת מזלג
2. פזרי פירורי בסקוויטים/פירורי לחם/קמח מצות
3. צקי את המילוי
4. כסי בעלה נוסף וחוררי במזלג.
5. משחי בביצה+כפית שמן
6. חרצי קווים אלכסוניים בעזרת הצד הקמור של המזלג.

לגיוון:
א. ניתן להעביר קווים אלכסוניים לכיוון אחד בלבד.
ב. אפשר ל-2 הכיוונים כמו וופל
ג. כשרוצים לשלוח פס מהעוגה אפשר להעביר את האלכסוניים במרווח של רוחב המזלג, מתקבל יפה מאד,
אבל אם פורסים את העוגה לפרוסות, לא כל פרוסה תקבל את הדוגמא.
ואז כדאי כמו שהצעתי בס' א' או ב'.צפה בקובץ המצורף 543335 צפה בקובץ המצורף 543336 צפה בקובץ המצורף 543337 צפה בקובץ המצורף 543338
נראה מדהים, אין עליך! ותודה ענקית על כל המתכונים!!
כמה שאלות - האם כדאי להמיר את המרגרינה בשמן, או עדיף שלא?
את שמה ביצה אחת שלימה או רק חלמון מביצה אחת?
כמה כפות זה 20 גרם שמרים?
ושאלה אחרונה - סליחה על הבורות אבל איך בדיוק מתעסקים עם התפוחים?, - ז"א, מרוסקות?, מבושלות?, חתוכות?,חתוכות גס?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
1. מודה לך על הכרת הטוב,
2. אני לא מעיזה להמיר מרגרינה בשמן במיוחד בבצק פריך,
אם מישהי תנסה והעוגה תצליח, גם אני אשמח.
3. אני שמה ביצה אחת בלבד.
4. כף שטוחה שמרים.
5. מתנצלת, אשמתי שלא פירטתי, ערכתי במתכון.
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בעלי קנה לי זהוב, אני מקווה שזה טוב (אני באמצע)
@חדוי כנרת ?!
איזה בצק זה אמור לצאת? גם שמרים וגם א. אפיה?
וסתם כך מה החומץ עושה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה

אגב, איזה תפוחים הכי טובים לזה?
גראנד/זהוב/פינק/אדום
במשך השנה מומלץ תפוחי גרנד, אבל בעונה זו הם מאד חמוצים וע"כ לא כתבתי,
אפשר לערבב גרנד+אדום ואפשר זהוב
או גרנד+יותר סוכר ממה שרשמתי.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בעלי קנה לי זהוב, אני מקווה שזה טוב (אני באמצע)
@חדוי כנרת ?!
איזה בצק זה אמור לצאת? גם שמרים וגם א. אפיה?
וסתם כך מה החומץ עושה?

זהוב-מעולה!
בצק פריך שתופח מעט בגלל השמרים והאפיון.
החומץ נותן מעין מרקם של דמוי בצק עלים.
בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה