רחלפי

משתמש רשום
את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.

שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה

החמרים ל-3 טורטים:

10 ביצים

1+1/2 כוסות סוכר

1/3 כוס מים

1+1/4 כוסות שמן

1 כף ת. וניל

2+1/4 כוסות קמח

1 אפיון

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:

2. 1/3 נשאר לבן

3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס

4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן

5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ

לקרם המילוי:

4 סוכר וניל

1 חב' פודינג אינסטנט וניל

2 קצפות

200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]

1 כפית קפה נמס

1/2 כוס מים

ההכנה:

הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.

חלקי ל-3

ההרכבה:

1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.

2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.

3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.

4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט

אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.

פריסה:

אפשרות ראשונה:

את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.

קישוט נוגט:

א. פרסי למלבנים

ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.

ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]

ד. הורידי את רצועות הנייר.

ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,

בהצלחה

אפשרות נוספת:

חיתוך משולשים:

הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!

1. הקפיאי את העוגה

2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ

3. ועתה פרסי אותו למשולשים

4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!

בהצלחה!

נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.
את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.

שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה

החמרים ל-3 טורטים:

10 ביצים

1+1/2 כוסות סוכר

1/3 כוס מים

1+1/4 כוסות שמן

1 כף ת. וניל

2+1/4 כוסות קמח

1 אפיון

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:

2. 1/3 נשאר לבן

3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס

4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן

5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ

לקרם המילוי:

4 סוכר וניל

1 חב' פודינג אינסטנט וניל

2 קצפות

200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]

1 כפית קפה נמס

1/2 כוס מים

ההכנה:

הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.

חלקי ל-3

ההרכבה:

1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.

2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.

3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.

4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט

אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.

פריסה:

אפשרות ראשונה:

את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.

קישוט נוגט:

א. פרסי למלבנים

ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.

ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]

ד. הורידי את רצועות הנייר.

ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,

בהצלחה

אפשרות נוספת:

חיתוך משולשים:

הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!

1. הקפיאי את העוגה

2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ

3. ועתה פרסי אותו למשולשים

4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!

בהצלחה!

נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.


טובה בהקפאה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
טיפים נוספים:

1. רדדי כל עלה ע"ג נייר אפיה קצת מעבר לגודל הרצוי,
קפלי את שולי הנייר ע"ג שולי הבצק לגודל המדויק הרצוי,
ורדדי שוב לאחידות מקסימלית של העלה.
תקבלי עלה מדויק , יפהפה וללא שאריות בצק.

2. כשאת פורסת עוגות,
על תזרקי את הפירורים,
בד"כ אלו פירורים משובחים , אספי אותם לשקית, הקפיאי וכשיצטבר לך, תוכלי להכין מהם עוגות משובחות,
או כתוספת לגלידות, מוסים ואפילו ע"ג פסי שמרים שמשוחים בסירופ לאחר האפיה.

3. כשאת רוצה להעביר את שכבת הבצק ע"ג העוגה,
[לפעמים בצק אפוי ולעיתים לא],
הקפיאי מעט את הבצק, ותצליחי בקלות להחליק אותו מנייר האפיה או להעביר אותו ב-2 ידייך בזהירות.


עוגת וופלה
של 7 שכבות בצק

לבצק:

5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים פושרים
1 אפיון
2 ביצים
250 גר' מרגרינה

ההכנה:

שלב א'


1. לושי לבצק\ חלקי ל-7 חלקים,
2. רדדי כל חלק לעלה ואפי בתבנית גדולה 30*35 ס"מ.

שלב ב'

למילוי:

9 חלמונים
300 גר' מרגרינה

[גירס' נוספת: 4 ביצים+1 חלמון+375 גר' מרגרינה]

הקציפי בלהב הסכינים של מעבד מזון

-----------------------------------------------

3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
4 כפות קקאו
1+1/2 כפות קפה
2 סוכר וניל
150 גר' שוקולד מריר

1. ערבבי את החמרים היבשים בסיר,
2. הוסיפי את המים והשוקולד,
3. המיסי תוך כדי בחישה
4. ערבבי עם התערובת הקרמית שבמעבד המזון.
5. מלאי בין השכבות

שלב ג'


קרם לציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
2 כפות מים

המיסי והוסיפי:

1/2 חב' מרגרינה, צפי את העוגה מעל,
קררי במקרר/במקפיא ופרסי למלבנים.

שמנה לב לעריכה,
הבאתי אפשרות מילוי נוספת,
שתיהן מוצלחות, את שתיהן ניסיתי אישית! הראשונה יותר ותיקה והכנתי אותה מס' פעמים.
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כל הכבוד....
אני כבר לא עומדת בקצב.
פשוט, ניקית ביקשה באשכול סמוך,
ואם יש לי את המתכון אז למה לא לתת?
חשבתי שכדאי שהכל יהי' מרוכז כאן.
 

elibeli

משתמש מקצוען
טיפים נוספים:

1. רדדי כל עלה ע"ג נייר אפיה קצת מעבר לגודל הרצוי,
קפלי את שולי הנייר ע"ג שולי הבצק לגודל המדויק הרצוי,
ורדדי שוב לאחידות מקסימלית של העלה.
תקבלי עלה מדויק , יפהפה וללא שאריות בצק.

2. כשאת פורסת עוגות,
על תזרקי את הפירורים,
בד"כ אלו פירורים משובחים , אספי אותם לשקית, הקפיאי וכשיצטבר לך, תוכלי להכין מהם עוגות משובחות,
או כתוספת לגלידות, מוסים ואפילו ע"ג פסי שמרים שמשוחים בסירופ לאחר האפיה.

3. כשאת רוצה להעביר את שכבת הבצק ע"ג העוגה,
[לפעמים בצק אפוי ולעיתים לא],
הקפיאי מעט את הבצק, ותצליחי בקלות להחליק אותו מנייר האפיה או להעביר אותו ב-2 ידייך בזהירות.


עוגת וופלה
של 7 שכבות בצק

לבצק:

5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים פושרים
1 אפיון
2 ביצים
250 גר' מרגרינה

ההכנה:

שלב א'


1. לושי לבצק\ חלקי ל-7 חלקים,
2. רדדי כל חלק לעלה ואפי בתבנית גדולה 30*35 ס"מ.

שלב ב'

למילוי:

9 חלמונים
300 גר' מרגרינה

[גירס' נוספת: 4 ביצים+1 חלמון+375 גר' מרגרינה]

הקציפי בלהב הסכינים של מעבד מזון

-----------------------------------------------

3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
4 כפות קקאו
1+1/2 כפות קפה
2 סוכר וניל
150 גר' שוקולד מריר

1. ערבבי את החמרים היבשים בסיר,
2. הוסיפי את המים והשוקולד,
3. המיסי תוך כדי בחישה
4. ערבבי עם התערובת הקרמית שבמעבד המזון.
5. מלאי בין השכבות

שלב ג'


קרם לציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
2 כפות מים

המיסי והוסיפי:

1/2 חב' מרגרינה, צפי את העוגה מעל,
קררי במקרר/במקפיא ופרסי למלבנים.

שמנה לב לעריכה,
הבאתי אפשרות מילוי נוספת,
שתיהן מוצלחות, את שתיהן ניסיתי אישית! הראשונה יותר ותיקה והכנתי אותה מס' פעמים.
אשמח לקבל תמונה של העוגת וופלה להשראה.... כמובן אם זה לא טרחה גדולה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת מהעוגת וופלה נשארים 9 חלבונים
יש לך רעיון מה עושים איתם?
אני אופה עוגה כזו ביום שאני אופה קוגל תפו"א,
ואז חלק אני מוסיפה לפשטידה,
חלק לגלידות שעדיפות ללא חלמונים
וחלק מוסיפים לחביתות בארוחת ערב

אפשר לאפות נשיקות/נשיקות קוקוס
ואם רוצים להתקשקש אפשר ציפוי של רויאל אייסינג ועוד
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקבל תמונה של העוגת וופלה להשראה.... כמובן אם זה לא טרחה גדולה
בכנות,
היא לא היתה מתוכננת לאפיה לפני החגים,
זה מתכון עתיק עוד מהזמנים שלא חלמתי לצלם... כך שאין לי תמונה,
אחרי החגים?
אם תזכירי לי, בל"נ אופה עבור התמונה המבוקשת
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ומכיון שמדובר באשכול לחגי תשרי רציתי לשאול,

יש לי מתכון לסנדביץ תפוחים הונגרית משובחת ויפה לשמחות האם מעניין כאן מישהי?

כמו"כ רציתי להמליץ על הדובשניות המקסימות של @גרפיקה100
עם תוספת ציפוי משדרג

וכן, טורט דבש משובח של @סטודיו ישר
 

elibeli

משתמש מקצוען
בכנות,
היא לא היתה מתוכננת לאפיה לפני החגים,
זה מתכון עתיק עוד מהזמנים שלא חלמתי לצלם... כך שאין לי תמונה,
אחרי החגים?
אם תזכירי לי, בל"נ אופה עבור התמונה המבוקשת
איזה מקסימה שאת...
אבל בתנאי שגם תשלחי לי לטעום:p:p;):eek:
 

ים התיכון

משתמש צעיר
הכ
לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם

שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי

לבצק:

4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.

למילוי:

1. הקציפי:

6 חלבונים
1 כוס סוכר

2. הוסיפי לקצף:

2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים

ההכנה:

1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה

מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
הכנתי את העוגה היא יצאה ממש טעימה!!
כמה שאלות קטנות..
הקצף אמור לצאת קצף יציב מאוד? כמו קצף רגיל או כמו מלית-קרם...?
וזה יצא לי חום כהה... לא בהיר.. מעניין אולי שברתי את הקצף.. תחכימיני
תודה רבה על כל המתכונים! מתכננת לנסות עוד אחת מפה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הכ

הכנתי את העוגה היא יצאה ממש טעימה!!
כמה שאלות קטנות..
הקצף אמור לצאת קצף יציב מאוד? כמו קצף רגיל או כמו מלית-קרם...?
וזה יצא לי חום כהה... לא בהיר.. מעניין אולי שברתי את הקצף.. תחכימיני
תודה רבה על כל המתכונים! מתכננת לנסות עוד אחת מפה

אכן, כמו מלית.
המרקם קרמי ולאחר האפיה מקבל בהיר יותר מהשוקולד המגורר שנמס.
 

חיוש חיותה

משתמש פעיל
ומכיון שמדובר באשכול לחגי תשרי רציתי לשאול,

יש לי מתכון לסנדביץ תפוחים הונגרית משובחת ויפה לשמחות האם מעניין כאן מישהי?

כמו"כ רציתי להמליץ על הדובשניות המקסימות של @גרפיקה100
עם תוספת ציפוי משדרג

וכן, טורט דבש משובח של @סטודיו ישר
אותי מעניין עוגת תפוחים.
תודה מראש...
ותודה גם על הטיפים!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה