אתגר: תעזרו לי להיות "גם באלעבוסטע"

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נערך לאחרונה ב:

אנונימי/ת

משתמש מקצוען
טוב
שמתי לב
וגם קראתי מה שכתבו כבר כמה שפים/יות
שנכון הם כל הזמן מפרסמים מתכונים בעיתונים וכדו
אבל באמת
בחיי היום יום
יש להם מספר מתכונים שהם אוהבים ומומחים להכין אותם
וזה מה שהם מכינים לאירועים
לארוחות בבית וכו
(א.מייזליק) כתבה בטור שלה בבתוך משפחה 999 שבבית היא מכינה דברים קלים להכנה
והרבה משתמשת לדוגמה עם נתחי אנטריקוט דק דק שזה מהיר וקל)
גם השפים הגדולים יש להם איזה מתכון אהוב שאותו הם מכינים לרוב,
מה שאומר
למסקנה
שצריך להתמיד במתכונים שאוהבים ויודעים וסוף הכבוד לבוא
אגב מידי תקופה אפשר ראוי להוסיף
מתכונים וככה מתמקצעים בעוד מתכונים
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם את רוצה טיפ גם לבישולים -

רוב המתכונים הקלאסים שלי מתחילים בבצל מטוגן.
ובגלל שאני מכינה את התבשילים החל מהערב שלפני החג (שיהיה כמה שיותר טרי), אני צריכה להתארגן במהירות עם כמות ענקית של אוכל כי בחג אני לא מבשל (ויהי מה :) ) יומיים במקפיא - לרוב האוכל לא קורה שום דבר והכל נשמר טרי וטוב (ביומיום הרגיל אני לא מקפיאה) חוץ מתפו"א וירקות מסוימים שלא טובים בהקפאה - שאז אני מכינה סמוך לסעודה הראשונה ככה שאין צורך להקפיא אותם.

יוצא שלחגים אני צריכה הרבה בצל, לכן, לפני שאני נגשת לבישול, אני מעמידה סיר גדול עם הרבה בצל פרוס ומטגנת עד שמתקרמל ואח"כ מחלקת לכל הסירים של התבשילים שאני הולכת להכין עם בצל מטוגן (יש לך 5 תבשילים עם בצל? סדרי על השיש 5 סירים שמתאימים לבישול שלהם וחלקי בינהם בהתאמה את הבצל) כך שמכאן הדרך קצרה יותר, לסיר הזה זורקת קוביות בשר, לסיר השני אפונה עם בטטות וכו', מתבלת, שמה מים וכל שאר הסירים עומדים בתורנות על השיש וממתינים לגז שיתפנה.

אגב, בחגים, תמיד אני מכינה טבלה מסודרת עם כל התבשילים שאני רוצה להכין, את הטבלה אני מחלקת לפי ארוחות: סעודת לילה, סעודת בוקר, סעודת ליל שבת, בוקר שבת וכו' ומסמנת וי ליד כל מאכל שהכנתי.
ואח"כ מוזגת את כל התבשלים בתבניות אלומיניום עם מכסה או נייר כסף וכותבת בארטליין את שם המאכל ואת הסעודה אליה הוא משתייך (לדוג' - עוף עם בצלצלים - סעודת ליל שבת), מסדרת תבניות אחד על השני בהתאם לסדר הסעודות - והיידה למקפיא או למקרר (תלוי בקרבת הסעודה).

המון הצלחה!
 

נעמה חורי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
את יכולה לעשות בלילה לעוגת וניל פשוטה ואז כשאת יוצקת לתבניות לשים בתבנית אחת שזיפים חתוכים קלופים בתבנית אחרת שוקולד צ'יפס או תותים או תפוחים.. ואפשר לעשות חלק בתכניות קטפקייקס וחלק כעוגות:)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
גמני! תודה!
בעיקר בצקים שאפשר להמיר את הביצים בשמן / מרגינה - יש לי ילדה אלרגית לביצים...

הניקית היקרה והמקסימה @גלבוע
אלופת-על בנושא
מקווה שתוכל לתרום לנו מהמתכונים הנהדרים שלה
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם את רוצה טיפ גם לבישולים -

רוב המתכונים הקלאסים שלי מתחילים בבצל מטוגן.
ובגלל שאני מכינה את התבשילים החל מהערב שלפני החג (שיהיה כמה שיותר טרי), אני צריכה להתארגן במהירות עם כמות ענקית של אוכל כי בחג אני לא מבשל (ויהי מה :) ) יומיים במקפיא - לרוב האוכל לא קורה שום דבר והכל נשמר טרי וטוב (ביומיום הרגיל אני לא מקפיאה) חוץ מתפו"א וירקות מסוימים שלא טובים בהקפאה - שאז אני מכינה סמוך לסעודה הראשונה ככה שאין צורך להקפיא אותם.

יוצא שלחגים אני צריכה הרבה בצל, לכן, לפני שאני נגשת לבישול, אני מעמידה סיר גדול עם הרבה בצל פרוס ומטגנת עד שמתקרמל ואח"כ מחלקת לכל הסירים של התבשילים שאני הולכת להכין עם בצל מטוגן (יש לך 5 תבשילים עם בצל? סדרי על השיש 5 סירים שמתאימים לבישול שלהם וחלקי בינהם בהתאמה את הבצל) כך שמכאן הדרך קצרה יותר, לסיר הזה זורקת קוביות בשר, לסיר השני אפונה עם בטטות וכו', מתבלת, שמה מים וכל שאר הסירים עומדים בתורנות על השיש וממתינים לגז שיתפנה.

אגב, בחגים, תמיד אני מכינה טבלה מסודרת עם כל התבשילים שאני רוצה להכין, את הטבלה אני מחלקת לפי ארוחות: סעודת לילה, סעודת בוקר, סעודת ליל שבת, בוקר שבת וכו' ומסמנת וי ליד כל מאכל שהכנתי.
ואח"כ מוזגת את כל התבשלים בתבניות אלומיניום עם מכסה או נייר כסף וכותבת בארטליין את שם המאכל ואת הסעודה אליה הוא משתייך (לדוג' - עוף עם בצלצלים - סעודת ליל שבת), מסדרת תבניות אחד על השני בהתאם לסדר הסעודות - והיידה למקפיא או למקרר (תלוי בקרבת הסעודה).

המון הצלחה!


עוד עצה,
תתחילו בבישול של הדברים שמתבשלים מהר ככה שרוב הבישולים מאחוריכם - אח"כ תבשלו את הדברים שצריכים בישול ארוך.

את הבשרים שצריכים שליקה מוקדמת - תשלקו היטב יום לפני ותקפיאו פרוס, חוסך זמן יקר של התעסקות בהכל ביחד באותו יום.
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בבקשה מתכון לגלידת חמאת בוטנים!!
5 חלבונים לארג להקציף עם
3 כפות אינסטנט וניל
חצי כוס סוכר.
_
1 ריץ קטן להקציף
____
5 חלמונים עדיף להקציף

לאחד תערובות ביד.

אחרי זה לשים בקערה קטנה אחרת 2 כפות גדושות חמאת בוטנים טריה (עדיף לקנות קרנצי עם חתיכות) שזה בערך בין 1/3 לחצי חבילה.
לערבב את זה עם 2 כפות מהגלידה שיווצר קרם חמאת בוטנים.
ואז לערבב הכל.
 

אברמל

משתמש פעיל
ביום אחר- בצק שמרים- עושה ממנו קרואסונים בטעם גבינה (טבולים בסירופ סוכר, רוגל'ך שוקולד, פסי שמרים שוקולד (או עוד טעמים שאוהבים)
ואז שוב, מבצק אחד יש כמה סוגים של עוגות.
צריך לשים לב, כשעושים בצק בשיעור הפרשת חלה
ואז מחלקים את זה לכמה סוגי מאפים, בפרט אם חלק עושים חלבי וחלק פרווה
לגבי הפרשת חלה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה