ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מצב גם לכמויות קטנות?
אוהבת מאוד את המתכונים שלך כבר שמתי לב עוד לפני ועוקבת.
נסי לבדוק,
אולי להכין 1/2 מהכמות הרשומה ולאפות בתבנית במחצית מהגודל הרשום?
 

שמשלי

משתמש פעיל
עוגת שוקולד ואגוזים זריזה
שילוב של שוקולד ואגוזי מלך הוא שילוב מנצח. מתכון לעוגת שוקולד ואגוזים שקל להכין וכיף להגיש לאורחים. מתכון נהדר בקלי קלות.
  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • תבנית עגולה 26

מצרכים למתכון

לעוגת שוקולד בחושה
2 כוסות קמח תופח
3 כפות אבקת שוקולית או קקאו
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
1 גביע שמנת מתוקה
לתוספת אגוזים
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים
2 כפות קמח

כף אבקת סוכר
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכים העוגה מלבד אגוזי המלך.

בקערה קטנה נערבב את אגוזי המלך עם קמח ואבקת סוכר, כך נוודא שהאגוזים לא שוקעים לתחתית העוגה.

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית משומנת קלות ומעליה מפזרים את האגוזים.

דופקים את התבנית עםב לילת העוגה 2-3 פעמים בכדי להשקיע את האגוזים במעט.

אופים את העוגה בתנור חם על 180 מעלות למשך 40-45 דקות ומצננים על השיש כ-5 דקות.

ניתן לצפות בגנאש שוקולד, אבל העוגה נהדרת גם בלי.
 

dr

משתמש רשום
תודה על האשכול
העוגות נראות מעולה
אם תוכלו לעלות מתכונים לעוגן
יפות בלי אגוזים עבור שמחה בעשרת ימי תשובה
תודה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על האשכול
העוגות נראות מעולה
אם תוכלו לעלות מתכונים לעוגן
יפות בלי אגוזים עבור שמחה בעשרת ימי תשובה
תודה
רוצה אלגנטיות, כמו האופרה?
 

dr

משתמש רשום
אין עליך!!!
אדיבות יוצאת דופן
אשמח מאד לאלגנטיות שיראו יפה בבר בלי לפגוע בטעם
מה זו האופרה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין עליך!!!
אדיבות יוצאת דופן
אשמח מאד לאלגנטיות שיראו יפה בבר בלי לפגוע בטעם
מה זו האופרה?
האופרה היא עוגה שבנויה מ-4 שכבות טורט ביניהן קרם מוקה ושוקולד גנאש
מצופה מעל ומתחת בגנאש
וכדי ש-12 השכבות תראינה במלוא יופיין אני פורסת אותה בצורה יחודית.

וופל טורט-אופרה

שלב א'


ל-4 טורטים:

10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.

שלב ב'

לסירופ:

3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף קקאו.

ההכנה:

ערבבי סוכר וקקאו הוסיפי מים וחלקי ל-3 כוסות בשווה. משחי 3 טורטים בסירופ.

שלב ג'

לקרם גנאש:

400 גר' שוקולד לבישול+1 קצפת ריץ'

ההכנה:

המיסי יחד וחלקי ל-5 כוסות באופן שווה

שלב ד'

קרם מוקה למילוי:

4 ביצים
2 מרגרינה
6 כפות קפה
200 גר' אבקת סוכר.

ההכנה:

ערבבי בבלנדר לממרח חלק ומבריק וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה

[חשוב! לא לאחסן את הקרם במקרר, גם אם אינך מרכיבה את העוגה באותו יום]

שלב ה'

ההרכבה:

1)טורט לבן
2)סירופ
3)גנאש
4)קרם מוקה
5)טורט
6)סירופ
7)גנאש
8)קרם מוקה
9)טורט
10)סירופ
11)גנאש
12)קרם מוקה
13)טורט
14)גנאש

הקפיאי את העוגה בצורה ישרה מאד! כ-8-10 שעות.

15)ואז הפכי אותה וצפי בזריזות [היות והעוגה קפואה הגנאש קופא מיד]
מצידה התחתון בחלק החמישי של הגנאש.

הקפיאי שוב.

שלב ו'

הפריסה:

בחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!

שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
 

קבצים מצורפים

  • אופרה.png
    אופרה.png
    KB 313.8 · צפיות: 3,305

גילה:)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
תודה על המתכון שנראה מיוחד מאד, ולא דורש מדי הרבה עבודה.
כשיצא מהמקפיא נעדכן אותך כמה זה הצליח,
מגרה מאד, בכ"א.
 

dr

משתמש רשום
אואו איזה פירוטט את נדירה!!
מודה לך מאד מאד!!

אם יהיה לך כח/זמן לעלות מתכונים ברמה כזו. אשמח ממש!!
מחפשת דברים יפים וטעימים לבר.
 

מבקשת מידע

משתמש מקצוען
האופרה היא עוגה שבנויה מ-4 שכבות טורט ביניהן קרם מוקה ושוקולד גנאש
מצופה מעל ומתחת בגנאש
וכדי ש-12 השכבות תראינה במלוא יופיין אני פורסת אותה בצורה יחודית.

וופל טורט-אופרה

שלב א'


ל-4 טורטים:

10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.

שלב ב'

לסירופ:

3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף קקאו.

ההכנה:

ערבבי סוכר וקקאו הוסיפי מים וחלקי ל-3 כוסות בשווה. משחי 3 טורטים בסירופ.

שלב ג'

לקרם גנאש:

400 גר' שוקולד לבישול+1 קצפת ריץ'

ההכנה:

המיסי יחד וחלקי ל-5 כוסות באופן שווה

שלב ד'

קרם מוקה למילוי:

4 ביצים
2 מרגרינה
6 כפות קפה
200 גר' אבקת סוכר.

ההכנה:

ערבבי בבלנדר לממרח חלק ומבריק וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה

[חשוב! לא לאחסן את הקרם במקרר, גם אם אינך מרכיבה את העוגה באותו יום]

שלב ה'

ההרכבה:

1)טורט לבן
2)סירופ
3)גנאש
4)קרם מוקה
5)טורט
6)סירופ
7)גנאש
8)קרם מוקה
9)טורט
10)סירופ
11)גנאש
12)קרם מוקה
13)טורט
14)גנאש

הקפיאי את העוגה בצורה ישרה מאד! כ-8-10 שעות.

15)ואז הפכי אותה וצפי בזריזות [היות והעוגה קפואה הגנאש קופא מיד]
מצידה התחתון בחלק החמישי של הגנאש.

הקפיאי שוב.

שלב ו'

הפריסה:

בחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!

שכבות העוגה תיראנה לתפארת.

יצא מדהים בטעם!
הוראות מפורטות!
חשוב להדגיש שאת השכבות צריך לעשות לפי הסדר,
באחד הטורטים שמתי את הסירופ לפני ששמתי את הטורט על השכבה הקודמת,
והטורט לא הסכים לצאת שלם מהתבנית :( (עדיין נראה מרשים, אל תדאגו ממש)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יצא מדהים בטעם!
הוראות מפורטות!
חשוב להדגיש שאת השכבות צריך לעשות לפי הסדר,
באחד הטורטים שמתי את הסירופ לפני ששמתי את הטורט על השכבה הקודמת,
והטורט לא הסכים לצאת שלם מהתבנית :( (עדיין נראה מרשים, אל תדאגו ממש)
תודה על השיתוף,
שימחת אותי מאד!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.

שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה

החמרים ל-3 טורטים:

10 ביצים

1+1/2 כוסות סוכר

1/3 כוס מים

1+1/4 כוסות שמן

1 כף ת. וניל

2+1/4 כוסות קמח

1 אפיון

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:

2. 1/3 נשאר לבן

3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס

4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן

5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ

לקרם המילוי:

4 סוכר וניל

1 חב' פודינג אינסטנט וניל

2 קצפות

200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]

1 כפית קפה נמס

1/2 כוס מים

ההכנה:

הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.

חלקי ל-3

ההרכבה:

1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.

2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.

3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.

4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט

אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.

פריסה:

אפשרות ראשונה:

את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.

קישוט נוגט:

א. פרסי למלבנים

ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.

ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]

ד. הורידי את רצועות הנייר.

ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,

בהצלחה

אפשרות נוספת:

חיתוך משולשים:

הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!

1. הקפיאי את העוגה

2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ

3. ועתה פרסי אותו למשולשים

4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!

בהצלחה!

נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.
 

קבצים מצורפים

  • חלבה 1.png
    חלבה 1.png
    KB 699.3 · צפיות: 2,690
  • חלבה 2.png
    חלבה 2.png
    KB 956 · צפיות: 2,672
  • חלבה 3.png
    חלבה 3.png
    KB 848.5 · צפיות: 2,673

dr

משתמש רשום
מושלמת!!
תודה רבה!
היום בעז״ה ננסה ונעדכן
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
האופרה היא עוגה שבנויה מ-4 שכבות טורט ביניהן קרם מוקה ושוקולד גנאש
מצופה מעל ומתחת בגנאש
וכדי ש-12 השכבות תראינה במלוא יופיין אני פורסת אותה בצורה יחודית.

וופל טורט-אופרה

שלב א'


ל-4 טורטים:

10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.

ההכנה:

1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.

שלב ב'

לסירופ:

3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף קקאו.

ההכנה:

ערבבי סוכר וקקאו הוסיפי מים וחלקי ל-3 כוסות בשווה. משחי 3 טורטים בסירופ.

שלב ג'

לקרם גנאש:

400 גר' שוקולד לבישול+1 קצפת ריץ'

ההכנה:

המיסי יחד וחלקי ל-5 כוסות באופן שווה

שלב ד'

קרם מוקה למילוי:

4 ביצים
2 מרגרינה
6 כפות קפה
200 גר' אבקת סוכר.

ההכנה:

ערבבי בבלנדר לממרח חלק ומבריק וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה

[חשוב! לא לאחסן את הקרם במקרר, גם אם אינך מרכיבה את העוגה באותו יום]

שלב ה'

ההרכבה:

1)טורט לבן
2)סירופ
3)גנאש
4)קרם מוקה
5)טורט
6)סירופ
7)גנאש
8)קרם מוקה
9)טורט
10)סירופ
11)גנאש
12)קרם מוקה
13)טורט
14)גנאש

הקפיאי את העוגה בצורה ישרה מאד! כ-8-10 שעות.

15)ואז הפכי אותה וצפי בזריזות [היות והעוגה קפואה הגנאש קופא מיד]
מצידה התחתון בחלק החמישי של הגנאש.

הקפיאי שוב.

שלב ו'

הפריסה:

בחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!

שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
איזה גודל תבנית?
אם זה לא ח"פ איך מסתדרים עם זה שאין לי כל כך הרבה תבניות?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה גודל תבנית?
אם זה לא ח"פ איך מסתדרים עם זה שאין לי כל כך הרבה תבניות?
תבנית גדולה 30*35 מקבילה לתבנית ח.פ. גדולה,

ובגלל שחומר האלומיניום חוסם קרינת חום,
יש להקפיד להכניס אותה לתבנית תנור כדי שהאפיה תהי' אחידה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה