עוגות ללא ביצים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@תותחיתתת לבקשתך.

עוגת שוקולד פרורים:
(תבנית בינונית קטנה)
לבצק:

3 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת פודינג בטעם וניל
1 שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים

למלית השוקולד:
200 גר' שוקולד
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
3-4 כפות קמח

הוראות הכנה:
לערבב את כל רכיבי הבצק במזלג לפרורים. לשמור בצד כחצי כוס פרורים, ואת שאר הפרורים לשטוח בתבנית.
להמיס בסיר קטן על האש את השוקולד יחד עם המים, הסוכר, השמן והקקאו. לערבב היטב על האש קטנה.
לכבות את האש, לחכות שמעט יתקרר, ולהוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
לשטוח על גבי הבצק, לפזר את הפרורים שנשמרו בצד.

לאפות בחום 180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבת הפרורים.
 
נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגיות שוקולד צ'יפס (אפשר לשטוח בתבנית ואחרי האפיה לצפות בשוקולד, לקרר ולחתוך. ולהפוך אותם לחיתוכיות שוקולד צ'יפס)
3 1/2 כוסות קמח
1 1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קמצוץ מלח
250 גר' שוקולד צ'יפס
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כף תמצית וניל

הוראות הכנה: לערבב היטב את המוצרים היבשים, להוסיף את השמן והמים וללוש לבצק, להוסיף את השוקולד צ'יפס וללוש לפיזור אחיד.

אפשר גם ביד, לא חייבים ללכלך מיקסר.
(מזמן גיליתי שלאפות בלי ביצים זה הרבה פחות עבודה :p)
 
נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת קרמבו חגיגית (זה מתכון שעוד לא ניסיתי. בקרוב בעזרת השם...)
לשכבת הבסיס –
1+ 1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קקאו
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס רסק תפוחים
1 חבילה שוקולד מריר
1 כוס חלב סויה
לשכבת הקרם –
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
1/4 כוס חלב צמחי
לציפוי –
3 או 4 חבילות שוקולד מריר (תלוי בגובה שאתם רוצים)
2 שמנת צמחית (או קרם קוקוס)


אופן ההכנה:
שכבת בסיס-
לערבב בקערה קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח
להמיס על אש קטנה שוקולד מריר וחלב צמחי עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכבות אש האש ולהוסיף לתערובת רסק תפוחים, סוכר וסוכר וניל מערבבים היטב להמסה. בסוף מוסיפים את השמן.
לאחד בין 2 התערובות
לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שקיסם יוצא יבש ולצנן היטב.
שכבה שניה-
לערבל במיקסר את כל המצרכים, עד שמתקבל קרם יציב. למרוח על שכבת הבסיס ולהעביר למקרר.
שכבה עליונה – גנאש שוקולד-
לחמם בסיר קטן קצפת צימחית עד לרתיחה ולשבור בקערה נפרדת 2 (או יותר, אפשר גם 3) חפיסות שוקולד מריר
שופכים את הקצפת הרתוחה על השוקולד, מערבבים היטב לאיחוד והמסה מלאה
לצנן מעט ולשפוך על העוגה. לקרר כשעתיים במקרר להתייצבות.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת תפוחים שווה (מתכון תותח! גם טעים וגם חגיגי, ובכלל לא מרגישים בו שחסר משהו)
מצרכים:
לבצק פרורים:
3 כוסות קמח
½ כוס פודינג וניל
½ שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
50 גר' מרגרינה מומסת
½ כוס שמן
למילוי:
8 תפוחי עץ
סוכר - רק אם יש צורך
לשכבת פרורים:
⅔ כוס קמח
¼ כוס סוכר
¼ כוס שמן
כף קינמון

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מעבדים את חומרי הבצק במזלג.
מכנים את המילוי:
מרסקים את התפוחים במגרדת גסה,
מוסיפים סוכר כפי הצורך,
סוחטים היטב מנוזלים.
שוטחים את הבצק בתבנית אפיה בגודל 20*30 ס"מ.
מניחים את התפוחים ומהדקים היטב.
בקערת הבצק הריקה מערבבים היטב את החומרים לשכבת הפרורים,
ומפזרים מעל התפוחים.
אופים בתנור בטמפ' של מאה שמונים מעלות במשך שעה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת תמרים (או אוכמניות) מגולגלת

מצרכים:
5 כוסות גדושות קמח
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה
1 כוס שמן
1 כוס מים
10 כפות סוכר
מלית תמרים (או אוכמניות)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לשים את הבצק לכדור אחיד,
מחלקים לארבעה חלקים שוים.
מרדדים כל חלק, ממלאים במילוי התמרים, ומגלגלים לסגירה.
אופים כ- 25 דקות.
הבצק כמעט ואינו מקבל צבע באפיה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת אפרסקים בחושה
מצרכים:
6 כפות גדושות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כוס חלב סויה (או חלב אחר לבחירה)
1.5 כוס שמן
2 כוסות סוכר
5 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
4 כפות חומץ
4 חצאי אפרסקים משומרים, פרוסים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים רסק תפוחים, חלב סויה, שמן וסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החומץ ומערבבים מעט, רק עד לבליעה בתערובת.
מחלקים את התערובת לשלוש תבניות אינגליש קייק, ומניחים את פרוסות האפרסקים מעל העוגה, כשהן שקועות מעט בתערובת.
מכניסים לתנור למשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת דבש (עוגה מהממת. ככל העוגות הבחושות ללא הביצים, היא קצת כבדה. אבל רק קצת. וטעימממה...)
מצרכים:
½3 כוסות קמח
½1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתיה
⅔ כוס דבש
½1 כפות קפה נמס
2 כוסות מים רותחים
⅔ כוס שמן
3 כפות חומץ

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
לערבב את הקמח, הסוכר, הקינמון והסודה לשתיה.
להמיס בקערה קטנה את הדבש והקפה במים רותחים.
לשפוך לקערת הקמח, להוסיף שמן ולערבב היטב.
אחרי שמתקבלת עיסה אחידה, להוסיף את החומץ, לערבב באופן מינימלי עד שנבלע באופן אחיד בתערובת.
לצקת לתבנית בינונית (20*30) או לשתי תבניות אנגליש קייק ארוכות, ולאפות בחום 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
(בערך 35 דק')
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת קוקוס-תפוז (טעימה מאד!)

מצרכים:
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כוסות שבבי קוקוס
2 שקיות אבקת אפייה
קורט מלח
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1 כפית מחית וניל איכותית

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, קוקוס ומלח.
מוסיפים את השמן, את המיץ תפוזים ומחית הווניל. טורפים עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ- 35 דקות או שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בצק שמרים - מתאים לחלות, ללחמניות לעוגות שמרים
מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים

בצק זה מתאים להכנת פוקצ'ות, פיצות ועוד.
לבצק מתוק ללחמניות או לעוגות יש להוסיף 9 כפות סוכר.
ברכתו המוציא.
לעוגת מזונות יש להקפיד למלא במילוי מתוק או להחליף מחצית מהמים במיץ סחוט טהור.
(לחלק מהפוסקים, גם וגם)

אופן ההכנה:
לשים את המלח בתחתית קערת הלישה, מעליו את הקמח, השמרים היבשים, והסוכר.
להוסיף מים תוך כדי ערבול איטי.
לקראת סיום הלישה, יש להוסיף את המים.
יש ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.
במידה והבצק יבש מדי, ניתן להוסיף מים,
במידה והוא נוזלי או דביק מדי, יש להוסיף קמח.
להתפיח במקום חמים.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בצק פריך - מתאים לפאי, לקיש ולכל קלתית אחרת

מצרכים:
קילו קמח
1 כף מלח
2 כפות סוכר
250 גרם מרגרינה
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
יש ללוש בעזרת וו הלישה K במיקסר, או בעזרת מעבד מזון.
לאחר הלישה, יש לקרר את הבצק במשך כחצי שעה, ולעבד לפי הוראות המתכון.
הבצק מתאים להכנת פאי, קיש, וכל קלתית אחרת הדורשת בצק פריך.
לתשומת לב, הבצק אינו מתוק. במקרה הצורך ניתן להוסיף סוכר.
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
וואי תודה רבה!!!
איזו מקסימה שאת!
אין לי מילים!!
תזכי למצוות!!
נתחיל לאפות לה בע"ה ...
היא תשמח כל כך...!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
במתכון הראשון בכוונה יש פעמיים קקאו?
אוי, נואו. אסור להקליד מתכונים ב 12 בלילה ....
בפעם השניה זה היה אמור להיות 3-4 כפות קמח. תיקנתי.

אגב, זו עוגה טעימה וקלה ומעולה ממש. ממש כדאי לך לנסות אותה ראשונה :)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תחליף צמחוני לביצים, מתאים לאפיה:
1 כף פשתן טחון
3 כפות מים

לערבב, להשהות כמה דקות עד שמתקבל מרקם ג'לי
הכמות מחליפה ביצה אחת. להכפיל לפי מספר הביצים במתכון.
חשוב להדגיש שזה פתרון לביצים בבצק או בבלילה, אבל בהחלט לא בשביל ביצים להקצפה.
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
וי, נואו. אסור להקליד מתכונים ב 12 בלילה ....
בפעם השניה זה היה אמור להיות 3-4 כפות קמח. תיקנתי.

אגב, זו עוגה טעימה וקלה ומעולה ממש. ממש כדאי לך לנסות אותה ראשונה :)
תודה, נראית באמת טובה..
חייבתתת לנסות...
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עוגת יומולדת - קרין גורן
3 כוסות קמח
1/4 2 כוסות מים
1 כוס קקאו
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן
2 גביעים שמנת חמוצה / 300 מ"ל מעדן סויה וניל + כף מיץ לימון
1כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות מי סודה

מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים בקערה קמח סוכר קקאו, א.סודה לשתיה ומלח, מוסיפים שמן, שמנת חמוצה/ מעדני סויה ומיץ לימון.מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים לתבנית ואופים- 45 דקות לתבנית תנור וכ-25 דקות למאפינס

טעימה מאד!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה