התייעצות שמן במקום מרגרינה

א.ב.ג.

משתמש צעיר
במטבח שלי אין דריסת רגל למרגרינה!
אני אופה המון וממירה את המרגרינה בשמן. ברוב המתכונים זה עובר בסדר. אבל ישנם בודדים שההחלפה לא כל כך מוצלחת.(כמו בצק לרידוד שמתקבל פרורי מאד)
יש למישהי נסיון בעניין או טיפים להמרה מוצלחת של המרגרינה?
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ממתינה.

הפתרון שלא מתאים לך, אבל יועיל לאחרות: אני נוהגת להשתמש ב100 ג מרגרינה ל3 כוסות קמח זה היחס ולא משנה לי מה כתוב במתכון.... בכל המתכונים זה הצליח ללא שום שנוי בטעם!
לפעמים צריך להוסיף קצת נוזלים כמו חלמון אחד או מעט שמן.
חשוב שהמרגרינה תהא בטמפרטורת חדר.

שמעתי על תחליף עם רסק תפוחים, ניסיתי ולא אהבתי... יש גם משהו עם שמן קוקוס...
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מוסיפה טיפה מים בד"כ יותר בעוגות ללא אפיה כמו פצפוצים וכו'....
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
במטבח שלי אין דריסת רגל למרגרינה!
אני אופה המון וממירה את המרגרינה בשמן. ברוב המתכונים זה עובר בסדר. אבל ישנם בודדים שההחלפה לא כל כך מוצלחת.(כמו בצק לרידוד שמתקבל פרורי מאד)
יש למישהי נסיון בעניין או טיפים להמרה מוצלחת של המרגרינה?
בצק לרידוד- אם מקפיאים את השמן, הוא יוצא במרקם ג'לי ונהיה בצק שדומה לכזה עם מרגרינה. צריך לשמור על קור הבצק (להחזיר למקרר בין לבין)

תחתית בצק לפאי:
שמים בשקית אוכל עבה 1/4 כוס מים קרים ו-1/4 כוס שמן. מכניסים למקפיא לכרבע שעה
מוציאים ומערבבים. יוצא מרקם קצת קרוש
מוסיפים 1 כוס קמח, ואם רוצים מתוק- 1/2 כוס סוכר.
לשים לבצק (בתוך השקית)
מעבירים לבין 2 נייר אפיה ומרדדים לעיגול. מורידים את הנייר העליון והופכים אל התבנית.

קיבלתם תחתית בצק בלי כלים לשטיפה.
 

A B

משתמש מקצוען
במטבח שלי אין דריסת רגל למרגרינה!
אני אופה המון וממירה את המרגרינה בשמן. ברוב המתכונים זה עובר בסדר. אבל ישנם בודדים שההחלפה לא כל כך מוצלחת.(כמו בצק לרידוד שמתקבל פרורי מאד)
יש למישהי נסיון בעניין או טיפים להמרה מוצלחת של המרגרינה?
להמיר בריצ' יש בו משהו שומני שעובד בכל סוגי הבצקים
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
להמיר בריצ' יש בו משהו שומני שעובד בכל סוגי הבצקים
גם ריצ' זה לא הדבר הכי בריא.

במטבח שלי אין דריסת רגל למרגרינה!
אני אופה המון וממירה את המרגרינה בשמן. ברוב המתכונים זה עובר בסדר. אבל ישנם בודדים שההחלפה לא כל כך מוצלחת.(כמו בצק לרידוד שמתקבל פרורי מאד)
יש למישהי נסיון בעניין או טיפים להמרה מוצלחת של המרגרינה?
שמן קוקוס!
אמנם בעת ההכנה הוא קצת מריח כמו קוקוס אבל באפיה לא מורגש בכלל.
אני תמיד שמה שמן ובעוגיות שמן קוקוס וההתלהבות של הטועמים רק גוברת!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם ריצ' זה לא הדבר הכי בריא.


שמן קוקוס!
אמנם בעת ההכנה הוא קצת מריח כמו קוקוס אבל באפיה לא מורגש בכלל.
אני תמיד שמה שמן ובעוגיות שמן קוקוס וההתלהבות של הטועמים רק גוברת!
אני קונה שמן קוקוס מזוכך- אין לו טעם של קוקוס בכלל, והוא הרבה יותר זול (30 ש"ח לק"ג)
אין לו סגולות בריאותיות כמו זה שבכבישה קרה, אבל לא עובר תהליך הקשיה ולכן עדיין בריא ממרגרינה.
 

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
אני בדר"כ מחליפה לחצי כמות, בשמן.
אם צריך חבילת מרגרינה אני שמה חצי כוס שמן.
לא תמיד זה עובד, לפעמים צריך לאלתר עוד דברים.
אבל בדרך כלל לא שמים לב (פשוט הם לא יודעים כמה טעים זה אמור להיות... :rolleyes:)
 

גילה:)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני ממירה מרגרינה ב3/4 כוס שמן וביצה אחת -מערבבת עם מזלג עד שמתקבל מרקם כמו מרגרינה מומסת, לרב יוצא מצוין, יש עוגות שלא תמיד, יותר בבצקים שצריכים לצאת רכים ונוחים לרידוד.
בהצלחה ובתיאבון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה