עזרה ארוחת צהריים שכולם אוהבים :)

מ. פלד

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אולי תביאו גם מתכונים חלביים לארוחת ערב
כגון: סלט חלומי
רביולי
לזניה
אוםפרייז
חביתת פיצה וכד'
(רובם יש לי מתכונים טובים תביאו דברים אחרים ברעיון)
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לזניה:
רוטב עגבניות- מטגנים בצל, מוסיפים שום ועגבניות וממשיכים לטגן, אח"כ מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם.
בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה, חלב, קוטג' ותבלינים.
מסדרים על תבנית עלי לזניה, שופכים מעל את התערובת של השמנת, אח"כ את הרוטב ומעל גבינה צהובה.
חוזרים על כל השלבים כמה פעמים (אני עושה פעמיים).
אופים עש שהגבינ"צ נמסה.
מתנצלת שאין לי כמויות מדויקות, אני אף פעם לא עובדת לפי מתכונים... הכל איך שנראה לי בעין.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
המתכון המושקע (לדעתי, טעים יותר. מי שלא אוהב את המטבח המזרחי - לא כ''כ מתחבר)
חותכים קוביות בצל ופלפל ירוק כהה, שמים בסיר עם מעט שמן, על אש נמוכה.
בינתים מכינים עיסה מ-
חצי ק''ג בשר טחון - עוף, הודו, ואפילו בקר
רבע כוס מים
כף מיץ לימון
כף קטשופ
2 ביצים
חצי כפית אבקת שום
כפית שטוחה חווייג'
כחצי כוס פירורי לחם.
לערבב הכל לעיסה אחידה.

ליצור כדורים, להניח מעל הבצל- פלפלים
לערבב קופ' קטנה של רסק עגבניות עם חצי כוס מים, לשפוך מעל הקציצות.
להוסיף פרוסות דקיקות משני גזרים.
להמיס שתי כפות אבקת מרק עוף עם כוס מים רותחים, להוסיף לסיר.
אם יש צורך - מוסיפים עוד מים לכיסוי הקציצות.
לבשל על אש נמוכה כחצי- שלושת רבעי שעה.
שימו לב שערכתי את ההודעה, משום מה היא נשלחה לי באמצע הכתיבה....
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
יש לי מתכון של קוביות חזה עוף בירקות מאווד טעים, בהתחלה הילדים היו חשדניים ואח"כ הם התחברו. אני מגישה את זה על אורז.
תגידו אם זה מעניין..
יש לי תמיד קציצות עוף טחון במקפיא וכשאין זמן אני מעמידה פתיתים או אורז וזורקת קציצות לתוך הסיר, יוצא מהמם ועסיסי, אפשר לזרוק גם נקניקיות..
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
נזכרתי בעוד משו שהתחיל ללכת אצלי,
קוראים לזה פאי רועים.
מכינים פירה,
מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים לבצל 2 חבילות עוף טחון מופשר, פפריקה בשמן ופפריקה מתוקה א. מרק מלח. מערבבים כל הזמן עד שזה משנה את הצבע בערך עשר דקות.
משטחים חצי מהכמות של הפירה בתבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה, על זה משטחים את העוף טחון ומעל עוד שכבה נוספת של פירה, זורים שומשום ושולחים לתנור לשעה פלוס עד שזה משחים.
לא מאוד קל אבל טעים טעים.
בהצלחה לכולם..
 

מרחב

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נזכרתי בעוד משו שהתחיל ללכת אצלי,
קוראים לזה פאי רועים.
מכינים פירה,
מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים לבצל 2 חבילות עוף טחון מופשר, פפריקה בשמן ופפריקה מתוקה א. מרק מלח. מערבבים כל הזמן עד שזה משנה את הצבע בערך עשר דקות.
משטחים חצי מהכמות של הפירה בתבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה, על זה משטחים את העוף טחון ומעל עוד שכבה נוספת של פירה, זורים שומשום ושולחים לתנור לשעה פלוס עד שזה משחים.
לא מאוד קל אבל טעים טעים.
בהצלחה לכולם..
אפשר להקפיא?
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ואם האש מתלקחת איכשהו, גם יש מנגנון שמכבה אותה?

אני לא מדברת מנסיון ב"ה.
רק מהשערה- מה יכול לקרות....
עם אש ממש קטנה, וכשיש מספיק מים (כמובן, אחרי הכרות עם גודל הלהבה ואיכות הסיר-מכסה) לא נראה לי שיש בעיה להשאיר.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
..אבל מה עם בריאות?
מה הבעיה עם בריאות?
המרק הוא על בסיס חלב + שמנת
וגבינה צהובה
אמנם לשמנים זה לא המנה הכי מו8מלצת
אבל לילדים זו מנה בריאה ומשביעה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אם כבר הקפצתם את האשכול-
היום חיפשתי תפריט לארוחת צהריים
שיהיה פרווה (כי הילדים לא אוכלים כדי לא "להתבשר")
ויצאתי "מחוץ לקופסא"
לקחתי שקית חומוס קפוא
טיגנתי בצל, הוספתי תבלינים כאילו מדובר בחזה עוף
מלח, פפריקה, פלפל שחור, גריל עוף, רוטב ברביקיו וקצת מים.
השארתי לבישול חצי שעה עד שהתרככו גרגרי החומוס
יצא עסיסי וטעים.
והגשתי עם קוסקוס. כולם התלקקו.
ממש התלהבתי מעצמי על ההמצאה!
מומלץ!
 

תותית 25

משתמש רשום
בעניין החזה עוף(ניסיתי ברצועות בלבד) יש טריק חשוב שלמדתי לא מזמן שמרכך את הבשר מאד ומשאיר אותו עסיסי ולא יבש!
והוא 1/8 כפית של א. סודה לשתייה על כל חצי קילו בערך, בנוסף אני מוסיפה גם חצי כף של קורנפלור והתבלינים הרצויים , מערבבים הכל ומניחים לעשר דקות. אח״כ מטגנים וממשיכים במתכון כרגיל.

עם חזה עוף אני מכינה המון וריאציות כמו: מוקפץ מיוחד עם המון ירקות,פסטה ורוטב טעים, מאין ״שווארמה״ מטוגנת עם בצל בתבלון מזרחי שכזה הכולל פפריקה, תיבול על האש, כרכום, שמן זית, תבשיל צהוב מבושל של חזה עוף עם בצל וכוסברה, חזה עוף פרוס כמו שניצל על מחבת גריל בכל מיני סגנונות- סויה-טריאקי-סילאן- שמן שומשום/ מזרחי שכזה/ דבש-שום-סויה
 

מחשבת מילים

משתמש פעיל
קציצות הודו ברוטב צהוב:
פשוט, משביע - וכל כך טוב

מחפשים משהו קצת שונה לארוחת הצהריים? לאפרת סיאצ'י יש בשבילכם מתכון קל לקציצות הודו מיוחדות שגם הילדים ישמחו לאכול. הגישו עם אורז לבן, ויש ארוחה שלמה
אפרת סיאצ'יפורסם: 17.06.1721:42

מרכיבים
כ-20 קציצות

לקציצות
  • 500 גרם הודו טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
  • 1 כפית מלאה כמון
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
לרוטב
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3-2 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
  2. הרוטב: חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  3. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
  5. הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
מרק פטריות מוקרם
מטגנים בצל גדול עד שנהיה שקוף- זהוב
מוסיפים 1/2 כוס קמח (אפשר יותר)
כף מלח
אבקת מרק פטריות / בצל
פלפל שחור

מערבבים היטב עד שנהיים פרורים אחידים
מוסיפים 2 גביעי שמנת איכותית - ומערבבים היטב - עד שנעלם הצבע הלבן לגמרי
מוסיפיפ 1/2-1 ליטר חלב
מערבבים שוב היטב
ומוסיפים 2 ליטר מים (בערך) רצוי רותחים
מערבבים שוב היטב שלא ישארו גושים
מרתיחים את המרק ומבשלים שעה לפחות על אש נמוכה
10 דקות לפני ההגשה מוסיפים 1/4 חבילה אטריות סבתא (תלוי כמה סמיך אתם רוצים אותו)
בהגשה לפורר גבינה צהובה מגוררת לתוך הצלחת

האטריות הופכים את המרק למשביע ומלא יותר אבל פחות אלגנטי (לא מומלץ לארועים להוסיף אטריות)

המרק הזה טוב לאמהות עובדות
ניתן להכין בבוקר ולהשאיר על אש קטנה מאוד שישאר חם

סליחה על ההקפצה
ושואלת רק בשביל לוודא, מחילה אם השאלה טפשית:
שמנת, איזו?
 

saralulu

משתמש מקצוען
הקציצות שלי גם לא יבשות, אבל הודו לבד- יש לו משהו יותר מחניק מעוף+ הודו, או עוף לבד. אני מוסיפה גם גזר מגורר כדי לאוורר אותן. (בלי בצל- ישלפו לי אותו אחד אחד)
אני לא מצליחה להבין למה ישלפו... ואולי זה עניין של הרגל, כי אני שמה בעיסת הקציצות גם בצל מטוגן וגם פטרוזיליה קצוצה בנוסף לכל החומרים וזה כ"כ מעשיר ונותן טעם טוב.
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
אני לא מצליחה להבין למה ישלפו... ואולי זה עניין של הרגל, כי אני שמה בעיסת הקציצות גם בצל מטוגן וגם פטרוזיליה קצוצה בנוסף לכל החומרים וזה כ"כ מעשיר ונותן טעם טוב.

אני שמה בצל שקצצתי דק דק במעבד מזון וטיגנתי להזהבה. מוסיף המון טעם, רכות, והכי חשוב- אי אפשר לשלוף אותו;) ברצינות, לא מרגישים אותו. (נראה לי הרוב שונאים את המרקם יותר מאשר מפריע להם הטעם )
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
10
צפיות
1K

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה