דרוש מידע מה זה בישול מולקולרי?

ורדית

משתמש פעיל
מה זה בישול מולקולרי?
לאחרונה אני שומעת הרבה על בישול מולקולרי,

מישהי ניסתה את זה?
מה זה בדיוק?
מתאים לי בתור חובבת בישול?

מאוד מעניין אותי להתמקצע
השאלה אם מישהי ניסתה את זה פעם?
 

אסתררר

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני לא כ"כ מבינה בזה אבל מתוכניות שראיתי הבנתי שמדובר להגיע למולקולות של החומר (מכאן השם) ולשנות את החומר מהבסיס ודרכו ליצור משהו חדש
זהו תחום מסובך שהרבה שפים לא נוגעים בו
אני מניחה שכיום להכל יש הדרכות דיגיטליות ומצולמות ושום דבר אינו לא חסר השגה
 

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
מעניין מבחינה בריאותית אם זה לא מזיק כיוון שמשנים את התרכובת
 

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אני לא כ"כ מבינה בזה אבל מתוכניות שראיתי הבנתי שמדובר להגיע למולקולות של החומר (מכאן השם) ולשנות את החומר מהבסיס ודרכו ליצור משהו חדש
זהו תחום מסובך שהרבה שפים לא נוגעים בו
אני מניחה שכיום להכל יש הדרכות דיגיטליות ומצולמות ושום דבר אינו לא חסר השגה
נכון, ביררתי על זה כעת הרבה
התנסיתי פעם בטכניקה הזו, וזה מטורף.
הכנו גלידה באיזו סדנה בחמש דקות, קפואה!
חיפשתי הרבה איפה ללמוד את זה, כי ראיתי לאחרונה דברים שעושים עם זה.
התחום הזה חדש יחסית, כך שאין עליו הרבה מידע באינטרנט, חפרתי...
 

חושב מחדש

משתמש מקצוען
בישול מולקולרי, הוא אחד התחומים החדשים בעולם הבישול, כאשר לוקחים מוצר קיים ועל ידי תהליך פיזי וכימי המוצר נהפך לשונה מאשר הוא בצורתו הוא.

בתהליך מולקולרי למשל - ניתן ליצור מעין מוס שוקולד, שכאשר הוא מגיע נכנס לפה הוא מקבל טעמים אחרים ומגוונים.

המחקרים גם גילו, כי אקסיומות מסויימות בתחום הבישול, נבעו מתוך חוסר ידע של השפים ולא מתוך אי יכולת לבצע זאת.
אחת הדוגמאות שהובאו בתוכנית הראשונה [כמדומני בצרפת] שבה ניתן דגש על פיזיקה ואוכל, התגלה, כי כאשר מבשלים שוקולד לשם יצירת מרכיב נוזלי, המים הופכים את השוקולד לגושי במרקם לא נוח,
ועל ידי הפיזיקה התגלה, כי הכל תלוי בזמן בו מכניסים את המים, וכן מהי הטמפרטורה של השוקולד.

כמובן שעל ידי זה התגלו טעמים חדשים, ומימד נוסף בכל סגנונות המאכלים אותם אנחנו מכירים.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ראיתי עכשיו שבקמפוס הקולינרי יש קורס כזה.
 

יונלה

משתמש מקצוען
להפוך נוזל למוצק, מוצק לנוזלי,
לשנות מראה לכל מאכל
מבלי לשנות את טעמו!
להפוך גלידה לקפואה בכמה דקות
ולקצר תהליכי עבודה.
הכל על הקסם של הבישול המולקולרי
העושה שימוש בטכניקות מתקדמות,
משמש שפים מובילים במסעדות הנחשבות בעולם
ויכול להקפיץ את היכולות שלך במטבח!

עכשיו בסדנה ייחודית ב"קמפוס הקולינרי",
המקום המקצועי ללימודי קולינריה
במחיר מיוחד מוזל לחברות הקבוצה:

טעימה מולקולרית עם השפית אורנית עובדיה
תתקיים מחר ביום רביעי ד' באלול 04.09, בשעות הבוקר
בקמפוס הקולינרי.
סדנה פרונטאלית מקצועית + טעימות
בעלות של 270 ש"ח
כעת לחברות הקבוצה של ציפי רוט
ב-180 ש"ח בלבד!
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לפני חודשיים, הייתי באירוע יוקרתי,
היו שם מנות ממש מיוחדות, לא משהו שרואים בכלל.
חברה שלי עובדת עם השפית שבישלה שם,
היא אומרת לי שהרבה מהמנות שם עברו שינוי מולקולרי,
ומה שמדהים זה שזה רבע מהזמן! זה פשוט מקצר תהליכים.
היא אומרת לי שצריך לראות איך עושים את זה, חלק מהטכניקות פשוטות ליישום גם ל"עמך".
רק שאין מי שמלמד את זה.
אני מתארת לעצמי שאם הקמפוס הקולינרי התחילו עם זה עכשיו, עוד כמה בתי ספר יפתחו מסלולים כאלו.
בכל אופן, 180 שקל זה כלום כסף, בשביל לראות איך זה עובד. אני מתארת לעצמי שלא ילמדו שם את הטכניקות, אבל לפחות לראות איך זה עובד.
אחד החלומות שלי הוא להתנסות בזה, אם רק היה לי זמן...
 
  • תודה
Reactions: B&B

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בעניין הגלידה שקופאת בכמה דקות
זה לא עניין של חנקן נוזלי? (ולא של שינוי מולקולות, או ששימוש בחנקן גורם לשינוי מולקולרי...)
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בעניין הגלידה שקופאת בכמה דקות
זה לא עניין של חנקן נוזלי? (ולא של שינוי מולקולות, או ששימוש בחנקן גורם לשינוי מולקולרי...)
חנקן נוזלי, זה בישול מולקולרי קלאסי.
זה שימוש במולקולות, וטכניקות כימיות.

זה פשוט משנה מראה ומצב של מאכל בלי לשנות לו טעם!
מטורף, מי שרואה את זה נפעם.
אכלתי כזו טבעת פריכה, עם מוס ירוק וג'לי כזה, מנה במראה הכי לא שגרתי
וזה היה פשוט סלמון בציפוי כל שהוא שלא הצלחתי לפענח
מטורף!!

אותי רק מעניין אם צריך לזה כלים מיוחדים, או אביזרים מיוחדים, או שנניח כל אחד יכול ליישם את זה בבית, מישהו יודע?
 

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עכשיו בסדנה ייחודית ב"קמפוס הקולינרי",


רגע זה מחר?
ממש מעוניינת להרשם לזה, זה מחיר ממש טוב.
זה נשמע מרתק!!
מקווה שהבוסית תאשר:rolleyes: ושאפשר עדיין להרשם...
חברה סיפרה לי שעשו אצלם סדנא כזו עם ישראל דודק
והיה מטורף!! ומאז אני ממש סקרנית על העניין.[/QUOTE]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה