עזרה במתכונים לתשעת הימים ללא גלוטן

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לילד שלא אוהב דגים, טונה, סלטים וכל סוגי הלחמים.
מה אפשר להכין?
חוץ מתוספות וכדו'.
שנה ראשונה תשעת הימים עם ילד עם רגישות לגלוטן,
ואני ממש לא יודעת מה אוכל להכין לו.
אשמח לכל עזרה.
תודה רבה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
וואי, אני מה זה מזדהה...
נזכרת בפסח הראשון שלי עם ילד אלרגי לביצים :)
יש לי רשימה של מאכלים בסיסיים שאוכלים אצלי ביומיום, אולי יעזור לך. האמת שיש לי כמה רשימות.

· פשטידת פטריות

· פשטידת קישואים

· פשטידת תירס

(זה הכל מתכון אחד, שכל פעם מחליפים לו את המרכיב המרכזי. יש לי מתכון מעולה ללא גלוטן, אם את רוצה.)

· מרק ירקות

· מרק כתום

· מרק תירס


· אורז עם רוטב פטריות

· אורז עם ירקות

· תפוחי אדמה אפויים

· צ'יפס תפוחי אדמה בתנור - עם בטטות

· 'קיפודי' תפוחי אדמה בתנור

· צי'פס תפוחי אדמה מוכנים בתנור

תוספות/ירקות:

· פלפלים בתנור

· עגבניות מיובשות בתנור

שעועית ירוקה בשמן זית


סלט גזר מתוק

ולתשעת הימים מנות עיקריות לא בשר ולא דגים:
שקשוקה היא היחידה שעולה בדעתי כרגע.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
וכמובן אם אתם בקטע של בישול חלבי, גם זה פותח אפשרויות. כמו תפוחי אדמה עם חמאה ומרקים מוקרמים למיניהם.
 

פנדורה

משתמש מקצוען
אנא רשמו גם מתכונים, בפרט לפשטידות.
בלי קשר לתשעת הימים, מרגישה שאני חייבת לגוון
נמאס לי להכין אורז, פירה, צ'יפס, עוף, סטייק, שניצל עם שבבי תפו"א, סלומון, קציצות ברוטב או מטוגנות, אפונה, שעועית.

נמאאאס.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מעוד רשימה שלי (יש כפילויות)י:
פחמימות:
פירה

תפוחי אדמה מבושלים

תפוחי אדמה אפויים

אורז

אורז עם ירקות

ירקות:
מקלות גזר עם שום בתנור

מגש ירקות מעורב בתנור

מקלות קישואים

שעועית צהובה

כרובית עם שמן זית

שעועית ברסק עגבניות

פשטידת קישואים
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@פנדורה לבקשתך.
יש פה שני מתכונים, אבל מכל אחד אפשר לייצר עוד ארבעה או חמישה, על ידי החלפת הירק שבפשטידה בירק אחר.


פשטידת קישואים ללא גלוטן
(או פטריות, או בטטות, או גזר ואפונה, או קולורבי, או אפילו פשטידת חצילים. תתפרעו.)


מרכיבים

להצלחת הפשטידה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.

תבנית עגולה 24-26.

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.

4 קישואים גדולים חתוכים לריבועים קטנים.

חופן עירית קצוצה או 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ.

4 שיני שום כתושות.

3 ביצים.

חצי כוס שמן.

2/3 כוס קורנפלור. (או קמח תפוחי אדמה או קמח אורז או קמח טפיוקה - קמח לבן ועמילני)

2/3 כוס קמח תירס (או קמח קטניות אחר)

כף מלח.

כפית אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט (אופציה החליפו בכפית מלח).

חצי כפית פלפל שחור.

אופציה חלבית: ניתן לפזר מעל הפשטידה 100 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק/קשקבל/נועם הקיצר מה שאוהבים...

אופן ההכנה

1לחמם תנור ל-175 מעלות.

2בקערה טורפים את הביצים בעזרת מטרפה ידנית לבלילה אחידה.

3מוסיפים את שיני השום הכתושות, השמן, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור ומערבבים 2 דקות נוספות.

4מוסיפים את הקישואים, הבצל, העירית או הבצל ירוק הקורנפלור, קמח התירס ומערבבים לבלילה אחידה.

5יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים בעזרת לקקן ומנערים מעט.

6מכניסים לתנור ואופים 50-55 דקות עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה.

7זהו מוכן! נסו כדאי פשטידה נהדרת בכלום עבודה,

8בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו היה .



פשטידת ברוקולי ללא גלוטן

תבנית פיירקס מלבנית גדולה (או תבנית אחרת גדולה המתאימה לתנור)


1 וחצי חבילות ברוקולי קפוא (כ-1.2 ק"ג)

8 כוסות פצפוצי אורז

6 ביצים

3/4 כוס שמן + 2 כפות לטיגון הבצל

1 בצל קצוץ

1 וחצי כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית שום גבישי/אבקת שום

הכנה:

בסיר עם מים רותחים ומעט מומלחים מבשלים את הברוקולי על להבה בינונית למשך 10 דקות.

מסננים את הברוקולי, מצננים וחותכים לקוביות.

במקביל, מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את הביצים, השמן ותבלינים.

מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות, כך שכל הפצפוצים ייעטפו בבלילת הביצים והשמן.

מקפלים בעדינות את הבצל המטוגן והברוקולי החתוך לתוך הבלילה, מעבירים לתבנית משומנת ואופים כשעה עד אשר חלקה העליון של הפשטידה משחים.
 

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
אולי יעניין אתכם
אבל מכרו בירושלים בכמה חנויות ביום שישי האחרון
טילונים של נסטלה כשרים לפסח לאוכלי קטניות וכשרים לכל השנה בהכשר הבד"ץ העדה החרדית
עם תוקף לעוד שלשה שבועות בערך
במחיר של 10-12 ש"ח לחבילה (5 טילונים)
מתאים ביותר לחולי ציליאק!!!
 

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה רבה על כל התגובות המפורטות!
פשטידות הוא גם לא אוהב - ניסיתי שבוע שעבר להכין כמה כדי לבדוק.
אין על מה לדבר.
אז בעצם בתשעת הימים הוא יוכל לאכול פחמימות בלבד?
תפוחי אדמה מכל הסוגים והמינים,
אורז מכל הסוגים והמינים.
ירקות - אוהב רק חיים ושלמים.
וזהו?
חייבת עזרה מה עוד אפשר להכין?
חוץ מחביתה שזה כבר לארוחת בוקר.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה על כל התגובות המפורטות!
פשטידות הוא גם לא אוהב - ניסיתי שבוע שעבר להכין כמה כדי לבדוק.
אין על מה לדבר.
אז בעצם בתשעת הימים הוא יוכל לאכול פחמימות בלבד?
תפוחי אדמה מכל הסוגים והמינים,
אורז מכל הסוגים והמינים.
ירקות - אוהב רק חיים ושלמים.
וזהו?
חייבת עזרה מה עוד אפשר להכין?
חוץ מחביתה שזה כבר לארוחת בוקר.
זה מפריע לו או מפריע לך?
אנחנו במצב דומה עם ילד אלרגי לדגים ולביצים.
חשבתי שנאכל שבוע פחמימות וירקות.
קטניות אםשר בעיקרון אבל אף אחד לא אוהב.
זה כזה קריטי?
 

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הוא בוודאי ישמח לאכול צ'יפסים וסוגים שונים של תפוחי אדמה.
ברור שזה יותר מפריע לי מאשר לו.
אבל גם לו יפריע יותר משבוע לאכול רק סוגי תפוחי אדמה ואורז
הוא מאד אוהב בשרי!

אני מאד משתדלת להקפיד על שלושת אבות המזון כל ארוחה,
יכול להיות שבאמת אצטרך להכניס לעצמי שלא יקרה כלום אם בתשעת הימים הוא לא יאכל את שלושת אבות המזון כל ארוחה.

קטניות זה באמת רעיון,
אני לא כל כך מתעסקת עם זה,
יש למשהו אולי רעיון מה אפשר לעשות?
אולי שעועית בתוך מרק ירקות?
איך מכינים את זה?
שעועית הוא דווקא אוהב.
תודה רבה על כל העזרה.
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קטניות זה באמת רעיון,
אני לא כל כך מתעסקת עם זה,
יש למשהו אולי רעיון מה אפשר לעשות?
אולי שעועית בתוך מרק ירקות?
איך מכינים את זה?
שעועית הוא דווקא אוהב.
תודה רבה על כל העזרה.
אפשר לבשל שעועית וכל סוג אחר של קטניות עם ירקות ולרסק למרק מרוסק, כך המרק משביע יותר ולא מרגישים את הטעם והמרקם למי שלא אוהב. אני עושה את זה עם חומוס,שעועית,עדשים
ואפשר גם במרק ירקות מגורד להוסיף קטניות- אצלנו מאד אוהבים את זה. אני מוסיפה עדשים כתומות/חומוס/שעועית/ קוואקר/ אורז/ גריסים. העדשים והאורז משנים את המרקם של המרק ולפעמים ילדים לא יאהבו למרות שאצלי זה מאד הולך
 

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה!
הרעיון של לרסק ממש רעיון.
אני אנסה בכמות קטנה.
אם ילך - אמשיך.

בינתיים מצאתי בחנות קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות
קניתי אחד - יש למשהו רעיונות מה אפשר לעשות עם זה?
ובכלל אם הטעם של זה טעים?
אם הוא שווה משהו?
תודה רבה.
 

chh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תודה!
הרעיון של לרסק ממש רעיון.
אני אנסה בכמות קטנה.
אם ילך - אמשיך.

בינתיים מצאתי בחנות קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות
קניתי אחד - יש למשהו רעיונות מה אפשר לעשות עם זה?
ובכלל אם הטעם של זה טעים?
אם הוא שווה משהו?
תודה רבה.
אני לא משתמשת במוצר הזה.
על הרעיון הזה אני מכינה חומוס ברוטב עגבניות, הילדים והמבוגרים מלקקים אצבעות...
מטגנים שום בכ2-3 כפות שמן מוסיפים כ2 כפות קמח ומערבבים. מוסיפים במהירות 2 כוסות מים וקופסה קטנה של רסק עגבניות תוך כדי ערבוב מתבלים טוב בפלפל שחור מלח וסוכר (שיצא קצת מתוק) ומוסיפים חומוס מקופסת שימורים. מבשלים כ-20 דקות. אני מגישה בדרך כלל על אורז לבן.
אגב, כדאי להרתיח את החומוס בנפרד 2-3 פעמים וכל פעם לשפוך את המים כדי שיתעכל יותר בקלות ולא יגרום לגזים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה