דרוש מידע איך הרביולי של גרג כזה טעים

מ. פלד

משתמש פעיל
צילום מקצועי
משהי אולי יודעת איך מכינים את הרוטב של המוקרמים כמו גרג?
יעזור לי מאוד
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אכלתי היום והתאכזבתי..
 

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אנשים הולכים למסעדות בגלל מוקרמים. בואו וקבלו סוד כמוס שיאפשר לכם לחסוך 68 ש"ח על כל מנה..

הבסיס לכל המוקרמים הוא רוטב בשמל. יש כמה סוגים ואני אכתוב את מה שאני עושה אחרי המון ניסוי ותעייה:

מחממים במחבת קצת שמן זית, חותכים כמה שיני שום ומטגנים כ-10 שניות (לא יותר) מוסיפים 50-70 גרם חמאה (כן, זה החלק הקשה.. אבל גרג שמים יותר מבטיח..) כשזה נמס מוספים מלח, פלפל וקצת סוכר, ואז מוסיפים קמח - כמה? בנדיבות! במתכונים כתוב כף עד 2, אני שם 3-4 למה לא? ואז מוסיפים טיפה חלב, ומערבבים עד שזה הופך לצמיגי, ומוספים עוד קצת ומערבבים וכך מוספים 2-3 כוסות - כשמקפידים שהתערובת תהיה סמיכה - עוד כמה דקות שמידי פעם מערבבים. ואז מתקבל רוטב בשמל קטיפתי, סמיך ומדהים - מכאן זה הבסיס לכל המוקרמים: רוצים מוקרם בטטה?! אין בעיה קצת פירה בטטה- ו..אופ - מוקרם בטטה. מוקרם פסטו - כף רוטב פסטו לתערובת. ועוד כיד הדמיון הטובה.

רוצים רביולי כמו בגרג? אין בעיה, גשו לסופר הקרוב, קנו חבילת רביולי של שטראוס, זרקו למוקרם בטטה - אחרי דקה יש לכם רביולי בטטה (כמעט..) כמו בגרג.

בפעם הבאה שאתם באיקאה תזכרו לקנות צלחת גדולה עם שוליים אימתניים - ואז זה ממש גרג עד הבית.
 

שני זאת אני :)

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אנשים הולכים למסעדות בגלל מוקרמים. בואו וקבלו סוד כמוס שיאפשר לכם לחסוך 68 ש"ח על כל מנה..

הבסיס לכל המוקרמים הוא רוטב בשמל. יש כמה סוגים ואני אכתוב את מה שאני עושה אחרי המון ניסוי ותעייה:

מחממים במחבת קצת שמן זית, חותכים כמה שיני שום ומטגנים כ-10 שניות (לא יותר) מוסיפים 50-70 גרם חמאה (כן, זה החלק הקשה.. אבל גרג שמים יותר מבטיח..) כשזה נמס מוספים מלח, פלפל וקצת סוכר, ואז מוסיפים קמח - כמה? בנדיבות! במתכונים כתוב כף עד 2, אני שם 3-4 למה לא? ואז מוסיפים טיפה חלב, ומערבבים עד שזה הופך לצמיגי, ומוספים עוד קצת ומערבבים וכך מוספים 2-3 כוסות - כשמקפידים שהתערובת תהיה סמיכה - עוד כמה דקות שמידי פעם מערבבים. ואז מתקבל רוטב בשמל קטיפתי, סמיך ומדהים - מכאן זה הבסיס לכל המוקרמים: רוצים מוקרם בטטה?! אין בעיה קצת פירה בטטה- ו..אופ - מוקרם בטטה. מוקרם פסטו - כף רוטב פסטו לתערובת. ועוד כיד הדמיון הטובה.

רוצים רביולי כמו בגרג? אין בעיה, גשו לסופר הקרוב, קנו חבילת רביולי של שטראוס, זרקו למוקרם בטטה - אחרי דקה יש לכם רביולי בטטה (כמעט..) כמו בגרג.

בפעם הבאה שאתם באיקאה תזכרו לקנות צלחת גדולה עם שוליים אימתניים - ואז זה ממש גרג עד הבית.
בלי שמנת??? אוואו חייבת לנסות
תודה!
 

אורית 123

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מצטערת לאכזב אבל זה ממש לא כמו של גרג.. מכירה את הסוג הזה של המוקרם ואני משתבשת בו רק כשנתקעתי בלי שמנת...
המוקרם שלהם זה עם שמנת מתוקה. מה המתכון המדוייק לא יודעת אבל זה עם שמנת מתוקה..
 

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
מצטערת לאכזב אבל זה ממש לא כמו של גרג.. מכירה את הסוג הזה של המוקרם ואני משתבשת בו רק כשנתקעתי בלי שמנת...
המוקרם שלהם זה עם שמנת מתוקה. מה המתכון המדוייק לא יודעת אבל זה עם שמנת מתוקה..

יתכן וגרג מוספים במקום חלק מהחלב שמנת - להוסיף עוד כמה קלוריות מיותרות. למי שזה בוער מוזמן לעשות את זה - אני חושב שזה ממש לא חסר.

בכל אופן התהליך הוא זהה וככה פחות או יותר עושים גם בגרג ובכל מקום.
 

בירה לבנה

משתמש מקצוען
הכל עניין של טעם
אבל אני מקרימה עם רוטב כזה-
להמיס במחבת כ-3 כפות חמאה
להוסיף 3 כפות גדושות של א. מרק פטריות
כפית שום גבישי/ אבקת שום
דקה וחצי שתיים
ולהוסיף 3 שמנת מתוקה להרתיח עד שמבעבע.
ולשפוך מעל הרביולי הקנוי או כל מה שמתחשק
יוצא יאמיייייי.
טעים כמו גרג ויותר
 

אורית 123

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה רוטב כזה: שמה שמן בערך 2 כפות אפשר גם חמאה, מטגנת בצל דק עד שנהיה זהוב, מכניסה פטריות או בטטה מטגנת עד שמתבשל מוסיפה תבלין פטריות של קנור מלח פלפל מוסיפה שמנת לבישול קצת חבל ופרוסת גבינה צהובה מרתיחה ומבשלת עם הרביולי. זה הבסיס שלי גם למוקרם תפוחי אדמה. יש אפשרות להוסיף גם שמנת מתוקה במקום לבישול אבל זה יוצא מימי יותר אם לא רוצים שזה יהיה מימי אז מוספים את הקמח כמו שכתבו מעלי.. אני יותר אוהבת סמיך ועם השמנת לבישול זה יותר טוב. לטעמי.
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא חושבת שמסעדות טובות מכינים רוטב בשאמל למוקרם. פי 3 עבודה על תוצאה הרבה פחות טעימה משמנת.
לדעתי שמנת לבישול מחוממת עד שמסמיכה. עם קצת אגוז מוסקט, מלח בנדיבות, קצת שום...
ועוד משהו- השמנת לבישול של טרה בעלת טעם עשיר בלי השוואה לחברה המתחרה. ואולי זה מה שגורם לרוטב להיות עם טעם מודגש ועשיר.
לגבי הרביולי עצמו- אני מתארת לעצמי שהם לא עושים אותו במקום. אז תקני מהסופר. אפשר גם להכין לבד (וזה יאמי והרבה עבודה...)
 
נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
דווקא כן קראתי מאמר מקצועי כלשהו, לא זוכרת אם בגיליון 'טעימות' או בבלוג של עודד פישר או של עוז תלם את הפטנט של הבשמל כרוטב זול וטוב למוקרמים. אם אני זוכרת נכון, הציעו שם לערבב אותו עם שמנת.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון למנת רביולי ערמונים , באדיבות רשת קפה גרג:

את בצק הערמונים ניתן להשיג בכל רשתות הסופר הקרובה לביתך.
מילוי לרביולי
500 גר’ ערמונים מקולפים
2 ביצים
כפית וחצי מלח
0.5כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
לקצוץ היטב את הערמונים עד שנגיע למעט מרקם של פירה עם גושים..
להוסיף את הביצים מלח פלפל ולערבב היטב והמילוי מוכן
למלא את המילוי בבצק רביולי בתוך תבנית מלבנית/עגולה
רוטב ציר ירקות
2 כפיות סוכר
כוס ציר ירקות (מרק צח)
כפית מלח
70 ג’ר חמאה קרה
2 כפות אפונה (אפשר קפואה)
חופן אגוזי מלך חצויים לשניים

אופן הכנה
על מחבת חמה נרתיח את הציר ירקות עד שיצטמצם לחצי מהכמות נוסיף את האפונה הסוכר והמלח נוריד את הרתיחה ונחדיר את החמאה לרוטב בכפות כל כף של חמאה נמיס תוך ערבוב מתמיד על מנת שהחמאה תימס אל תוך הרוטב .

יש לבשל את הרביולי במים רותחים במשך כ-5 דקות, ונעלה שוב את הרתיחה של הרוטב ונכניס את הרביולי למחבת נערבב ומיד נוציא אל צלחת ההגשה, ומעל נפזר את אגוזי המלך.

בתאבון..
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא חושבת שבמסעדות מכינים רוטב בשאמל למוקרם. פי 3 עבודה על תוצאה הרבה פחות טעימה משמנת.
בטח שמכינים כך -זה יותר זול ומשתלם להם. ומן הסתם הם מערבבים עם קצת שמנת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק לידעתכם, מוקרמים הם המצאה ישראלית (אומללה לענ"ד).
לוקחים פסטה ומטביעים אותה בתועפות שמנת וגבנ"צ (פלסטיק צהוב חסר טעם).
מתקבל תוצר כבד למדי וגם הטעם לא משהו.
אני ממליצה על חוויה מתקנת עם המקור האיטלקי. :)
פסטה טובה. עם רוטב קליל. כזה שרק עוטף אותה ותו לא.

אפשר להתנגד , אפשר גם לזרוק עגבניות.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה