עוגות לבר מתוקים

SN

משתמש מקצוען
זה מפרוג,
אני לא זוכרת של מי (העתקתי בלי שם :(), אשמח שמי שזה שלה תציין :)
הכנתי והיא היתה מקסימה וטעימה במיוחד!

עוגת שכבות מעולה וקלה

כמות: תבנית בגודל 33*27
חומרים
לקומה ראשונה (בראוניז):

3/4 כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף גדושה קקאו
1/4 כפית מלח
לקומה שניה (בלונדיז):
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה:

ממיסים שמן ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים.
מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים שמן עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מקררים קצת, מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס. (שלא יימס)
מרכיבים ואופים:
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.
אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפ' החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).

צפה בקובץ המצורף 323374

המתכון המקורי של קארין גורן
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
עוגת חלבה
לבצק- 2 וחצי כוסות קמח
1אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 מרגרינה
150 גר' אגוזים טחונים
קצת יין
לערב הכל לבצק. לשטוח בתבנית תנור. לאפות 180 מעלות כרבע שעה
בטוח שגם בבצק יש מרגרינה שלימה? יצא לי בצק (?) מאד רטוב ושומני... כך צריך להיות??
ו...אח"כ גם במילוי של השוקולד יש מרגרינה שלימה?
ואח"כ גם בציפוי עוד מרגרינה???
 
נערך לאחרונה ב:

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון שמישהי הביאה כאן (זכור לי שהיא צלמת) כדי שיחתך יפה מומלץ להקפיא.

עוגת קפולסקי

חומרים לבסיס האפוי:

1 כוס א. שוקו
1 כוס שמן
1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית א. אפיה)
1 כוס סוכר
3 ביצים

מקציפים כמו טורט ואופים בתבנית ח"פ גדולה על 180 מע' עד שהעוגה לא רוטטת

למילוי הקצפת:

2 ריץ'
1 פודינג וניל
2\1 כוס סוכר
1 כוס מים

להקציף יחד ולמרוח 2\1 מהכמות על בסיס העוגה (שהתקרר)

לשכבת הביסקוויטים:

2 שרוולים של ביסקוויטים
כף נס-קפה
1 כוס מים

מערבבים בצלחת בינונית את הקפה והמים, טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים מעל שכבת הקצפת.
מורחים מעל ביסקוויטים את 2\1 הכמות של הקצפת.

50-100 גר' קוקוס

לקלות על מחבת נקיה ויבשה עד שמשחים, מפזרים מעל העוגה

שומרים במקרר!
 

משמשים

משתמש פעיל
קני מנז'טים קטנטנים מוכספים \מוזהבים
רעיונות למילוי:

*200 שוקולד מריר מומס עם כמה כפות נוגט
*כנ''ל עם טחינה גולמית
*כנ''ל עם חמאת בוטנים
*כנ''ל עם 100 מ''ל ריץ'

לערבב את המומסים עם 7-8 כפות פצפוצי אורז(אפשר לרסק אותם קצת) -למלא בזהירות ולקשט:

*2 גפרורי שקדים
*חמוצית
*חצי שקד מולבן
*חצי לוז
*נטיף שוקו צ'יפס לבן
*לפזר מעט 'ברס'
ועוד כהנה כיד הדמיון ..

יוצא מאלף בכלום עבודה תפוקה ענקית
מגשים יפים ומרשימים וגם טעים!
אפשר לגיוון להשתמש גם בשוקולד לבן מריר- לא ברגיל שמאד לא טעים והוא רק לקישוט

מזל טוב!
אין לי פצפוצי אורז, השאלה אם יצא טוב גם עם ביסקוויטים טחונים/ שקדים טחונים/ שילוב.
תודה מראש
 

תמי(ד) בחיוך!!!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אם עוזר לכם תמונות מבארים.....
בר פשוט ביותר!!!
הכנו לבד את הפטיפורים הם הכי פשוטים שיש:rolleyes:.....
(יש כאן כמה תמונות מה"עיצוב" פרות שעשינו בשניה האחרונה קצת לפני האירוע:eek:..........)
 

קבצים מצורפים

  • 000 (1).jpg
    3.9 MB · צפיות: 667
  • 000 (2).jpg
    5.4 MB · צפיות: 499
  • 000 (3).jpg
    4 MB · צפיות: 415
  • 000 (4).jpg
    3.7 MB · צפיות: 390
  • 000 (5).jpg
    4.1 MB · צפיות: 379
  • 000 (6).jpg
    4.6 MB · צפיות: 366
  • 000 (7).jpg
    5.4 MB · צפיות: 369
  • 000 (10).jpg
    5 MB · צפיות: 373
  • 000 (8).jpg
    4.7 MB · צפיות: 402

משמשים

משתמש פעיל
אם עוזר לכם תמונות מבארים.....
בר פשוט ביותר!!!
הכנו לבד את הפטיפורים הם הכי פשוטים שיש:rolleyes:.....
(יש כאן כמה תמונות מה"עיצוב" פרות שעשינו בשניה האחרונה קצת לפני האירוע:eek:..........)

תודה רבה נותן רעיונות גם לעיצוב!
רק שרחוק מלהיות פשוט!

מחפשת גם רעיון למילוי ורוד לטרטלים
 

תמי(ד) בחיוך!!!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
תודה רבה נותן רעיונות גם לעיצוב!
רק שרחוק מלהיות פשוט!

מחפשת גם רעיון למילוי ורוד לטרטלים
נחפש לך......
אנחנו מכינים את הדבר הזה הרבה......
אנחנו בד"כ ממלאים בכל מיני סוגים של פיצוחים(זה יוצא הכי יפה וטעים@!)
ואם רוצים שיתאים לבר אז מכינים סתם מילוי(אפילו מגעיל:rolleyes:)העיקר שיהיה תואם.....;)
 

תמי(ד) בחיוך!!!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אין שוקולד ורוד?
אולי אפשר במקומם להכין/לקנות מקרונים?
י שאפשרות לחצי מקרון....
images
 

Rachefet

משתמש פעיל
עוגת שוקולד חמאת בוטנים
ממש קלה להכנה - רק מערבבים כל שכבה ושוטחים.
תמיד מבקשים את המתכון שלה - מעולה ממש (ועונה בדיוק על התיאור שלך בהתחלה)
המתכון כתוב באופציה חלבית אבל אפשר להחליף לפרווה עם שמן וריצ'.
לתחתית
מצרכים

שתיים וחצי כוסות קמח
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אני מחליפה בשמן)
שתי שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר רגיל
הכנת התחתית
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים כשלושים שניות עד לפירורים
מפזרים על תחתית התבנית באופן שווה ומהדקים לשכבה אחידה
אופים ב- 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות ומצננים מעט
.
מצרכים למלית חמאת בוטנים
כוס וחצי חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
כוס סוכר
ארבע כפות דבש
חמישים מ"ל שמנת מתוקה
שתי ביצים
הכנת המלית
מערבבים את הכל ויוצקים מעל הבצק
משטחים ואופים כ 20 דקות עד להתיצבות והזהבה קלה
מצננים צינון מוחלט

מצרכים לציפוי
מאתיים גרם שוקולד מריר
מאתיים מ"ל שמנת מתוקה
.הכנת הציפוי
מרתיחים את השמנת ויוצקים מעל השוקולד
מערבבים למסה אחידה ויוצקים מעל שכבת חמאת הבוטנים
מאחסנים לילה במקרר או במקפיא
חותכים לאצבעות או לקוביות
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אולי מישהי יודעת?
מכירות את הקונוס בצק עלים ממולא קצפת?
אז ראיתי בבר כמה פעמים בגירסת מיני.
מישהי יודעת איך מכינים את זה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מלפפים רק את ה-1/3 הראשון של הקונוס
מעלה לך תמונה עתיקה ולא כ"כ ברורה
מדובר בתמונה השמאלית העליונה
 

קבצים מצורפים

  • 27-08-2009 22;47;51.jpg
    27-08-2009 22;47;51.jpg
    1.9 MB · צפיות: 416

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
וגם זאת מפרוג, כנ"ל :)
עוגת חמאת בוטנים ב 2 צבעים

בחושה, מרשימה, וממש טעימה


שכבה א':
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כף קקאו
2 ביצים
1 סוכר וניל
1 1/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מערבבים הכל ושוטחים בתבנית קטנה

שכבה ב':
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס אבקת סוכר
מפזרים עם כף על שכבה א', ומערבבים בתנועות זיגוג ליצירת מראה "שיש".
אופים 25 דקות בחום בינוני. חותכים את העוגה לקוביות בעוד חמה.

b29d7588-2a97-49f6-a9d2-c020981ddc51
אני העליתי את העוגה הזו, קלה וטעימה - נראית מושקעת
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה