בקשה מתכונים לדג סלמון

שוש10

משתמש פעיל
למי יש מתכונים טעימים (שגם ילדים אוהבים)
ובעיקר לא עם הרבה עבודה
 

גרפוטו

משתמש מקצוען
1. רוטב צ'לי + גריל דג
לערבב ולשפוך על הדג

2. אבקת מרק בצל - לפזר על התבנית ומעל הדג
ומלמעלה לשים בצל מטוגן
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
למרוח סילאן+שום.
אפשר מלמעלה לשים שמיר קצוץ.
טעיםםםם
 

שיפט

משתמש פעיל
לערבב:
שמן
שום כתוש
צילי
פפריקה מתוקה
אבקת מרק בצל
פלפל שחור
גריל עוף
פלפל חריף חתוך קצת ממש
למרוח על הדגים
לאפות 180 מעלות רבע שעה מכוסה ורבע שעה גלוי
מעדן
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כל מה שתשימי על דג סלומון יתקבל בברכה...
אני תמיד מפנטזת לפי מצב המקרר, אבל בגדול מערבבת:
מיונז
קצת שמן
רוטב טריאקי
שום כתוש
דבש
לתנור...
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
2 רעיונות מתוקים לילדים:
1. צלחת עם קטשפו, צלחת עם פרורי לחם, לטבול כל פרוסה בקטשופ בנדיבות, שיהיה מכוסה בשכבה עבה, ואז בפירורי לחם.
2. 3 בצל מטוגן היטב (מוזהב- מושחם)
לערבב בצלחת: שליש כוס קטשופ, שליש כוס חרדל, שליש כוס מיונז. (אצלנו לא אוהבים מיונז אז אני מוותרת)
למרוח על הדג ולשים למעלה את הבצל המטוגן.
לאפות כהרגלכם.
 

edemar

משתמש מקצוען
אחד המתכונים הכייייייייי טעימים לדג סלמון עולה על שולחן השבת שבוע אחרי שבוע ולאף אחד לא נמאס
 

קבצים מצורפים

  • דגים.png
    דגים.png
    KB 730.2 · צפיות: 550

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
למרוח סילאן על הדג, לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
לאפות.
 

שוש10

משתמש פעיל
וואי איזה גיוון, לא יודעת ממה להתחיל...
תודה לכולם!
 

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מתכון של דג מרוקאי יעזור?
זה המומחיות שלי... ;)

אז ככה אני מכינה:

מרתיחה את המים בסיר אחרי שהמים רותחים מוסיפה:

- פפריקה חריפה/מתוקה/שילוב של שניהם.
- מלח
- קצת כורכום
- שמן

- רצועות גמבות (אם רוצים חריף אז גם רצועות של פלפל חריף)
- עיגולים של גזר
- חומוס
- שום (אני עושה ראש אפילו ראש וחצי)
- כוסברה/פיטרוזיליה (הרבה!!)

נותנים לזה קצת זמן שהגמבות ימעכו קצת והרוטב יהיה קצת סמיך ואז מוסיפים את הדגים.

בינתיים עד שהדגים מוכנים מכינים רוטב לשפוך על הדגים (בעיקר בשביל שיראו יותר מגרים...)
- כוסברה
- שמן
-פפריקה
- מים

אחרי שהדגים מוכנים שופכים את זה על הדגים ונותנים עוד בישול קצר של כמה דקות.

בתאבון!!
ושבת שלום!
 

בבושקה...

משתמש פעיל
דג סלמון ברוטב עם גרגירי חומס .

לטגן רצועות גמבה , רצועות פלפל חריף ופרוסות שום עם הרבה שמן .
כשמוכן להוסף מים , קצת מלח, קצת כמון , אבקת מרק ורסק עגבניות . להביא לרתיחה .
להוסיף גרגירי חומוס מבושלים לרוטב , לשפוך על הדג לפזר כוסברה למעלה ולתנור .
 

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
מעדן הסביצה, מתכונו של @יואל ארלנגר
דג סלמון טרי ביותר!
לימון אחד מקולף וקצוץ
לימון וחצי סחוט
שמן זית איזה רבע כוס
פלפל אדום קצוץ
שני משמשים קצוצים
פלפל חריף חתוך לטבעות
מלפפון חתוך לקוביות
כמעט כפית מלח גס
3 כפיות סוכר חום
מעט שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
(פורסם בעבר בפעקלע)
42DD0B03-FDF6-419A-924D-E3BBFCBF6563.jpeg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למי יש מתכונים טעימים (שגם ילדים אוהבים)
ובעיקר לא עם הרבה עבודה
להסיר את העור כשהדג חצי קפוא.
אם הדג טרי לבקש מהמוכר להסיר את העור.
לחתוך לנתחים עבים- עובי של 2.5 ס"מ.
להשרות את הנתחים 10 דקות בקערה עמוקה עם מים, מיץ לימון ומלח.

לערבב בקערה:
3 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות דבש
4-5 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס.
למרוח בתערובת את הדג מכל צדדיו.
להשהות לספיגת טעמים מספר שעות.
לאפות בחום של 200 מעלות בשליש העליון למשך של 10-15 דקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה