מידע שימושי יש לך מתכון של סלמון עסיסי???

RRRRR

משתמש מקצוען
בדיוק באתי להמליץ וראיתי שהקדמת
רוטב מדהים באמת!!! מיוחד לדג סלמון
אני קבוע קונה כמה בקבוקים כשאני שם..
פשוט שופכים על הדג ולתנור...
טעים גם אחרי האפייה לאכול עם הרוטב הזה.
איזה הכשר?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
המתכון העסיסי ביותר שלי- הוא פשוט לשפוך את כל מה שיש בבית....
ועכשיו ברצינות:
את שופכת בכמות שווה- תלוי במס' המנות-
מיונז
רוטב טריאקי
שום כתוש
דבש
מעט שמן
מעט מים
מלח,פלפל
מערבבת היטב, יוצקת-
אם את מדברת על שבת (ובעצם ממש לא רק)-
מוזמנת לעשות את זה סמוך לשבת ולהניח על הפלטה.
(אל דאגה- זה יתבשל מעולה על הפלטה! עסיסי וחם!)
 

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
לטעמי בבישול הדג נשאר עסיסי יותר (או לחלופין לאפות בשקית קוקי).
מתכון - לאניני טעם
כחצי כוס שמן זית
10 שיני שום
חצי כוס מיץ לימון
מלח
לכתוש את השום ולפזר מעל הדג
לשפוך את שאר החומרים
לבשל או לאפות כנ"ל ולהגיש קר.
 

הר סיני

משתמש פעיל
מדכון 1:

ל4 פרוסות
3 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'לי
4 כפות שמן
3 שיני שום קטושים
כפית פפריקה
מעט פילפל שחור

לשפוך על הדג מכל הכיוונים ומלמעלה לשפוף שומשום ולהכניס ל20 דק' על 180
זה נשפך ככה כמו שצריך... פשוט ללקק את האצבעות....

מדכון 2

ל2 פרוסות

3 כפות מיונז
2 כפות קעטשופ
מעט פלפל שחור
למרוח על הדג

20 דק' בתנור
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ולהקפיד מאד על משך האפיה שלא יתייבש
איך באמת אתן בודקות את זה?
מסתבכת כל פעם מחדש אם הדג עדיין נא או שהוא כבר מיובש.
אשמח אם מישהי תחכים אותי.
ותודה על כל המתכונים! יבואו לידי שימוש....
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
דג סלמון עם אנטי פסטי
אין מי שלא מלקק את האצבעות...
מתכון לאנטי פסטי:
ירקות שאוהבים
תפוחי אדמה
בטטה
חציל
עגבניות
שום שלם חצוי בחלק העליון
שעועית
ועוד...
פורסים
ומניחים בתבנית עם נייר אפיה משומן
משמיים את הירקות בשמן זית ,מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח גס,ומכניסים לתנור ל200 מעלות ללא כיסוי לפחות חצי שעה או עד שהירקות מתרככים

מתכון סלומון
מכינים משרה של
חצי כוס סילואן
חצי כוס רוטב סויה
מלח
פלפל שחור
מורחים על הסלומון ושומרים מעט מהרוטב בצד
מכניסים לתנור גם לחום 200 מעלות ל20 דקות
לקראת הסוף מורחים שוב מהרוטב שנשאר
בתאבון...
IMG-20190626-WA0020.jpg
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הסוד של המומחים
לאפות סלמון בדיוק 8 דקות כדי שיישאר עסיסי
 

ביתי

משתמש מקצוען
בשבת שבעלי לא רוצה סלטים.... או שלי אין כוח להכין סלטים
מטגנת טיפה את הסלומון
מוסיפה בצל קצוץ ומטגנת (לא מוציאה את הדג)
מוסיפה עגבניות \שום אפשר גם פלפל
ותבלינים כפי המצב רוח באותה שניה
קצת מים
על אש נמוכה חצי שעה
הדג יוצא טעים והרוטב עוד יותר...
בדיוק לחלה וליום ראשון אם נשאר- ארוחת בוקר לבעל...(מה לעשות, אוהב לאכול בראשון רק שאריות...)
 

carizma

משתמש מקצוען
הסוד האמיתי של הסלומון שיצא עסיסי רך וטעים ברמות עם רוטב אדום מושקע לאחר נסיונות רבים ומרובים הגעתי למסקנה כמובן אם זה לשבת אז אני מכינה כך:
קודם מבשלת בסיר את הירקות עם הרוטב לבד ואח"כ שמה פרוסות סלומון בתבנית פיירקס או תבנית אלומניום רגילה ועל זה את הירקות עם הרוטב המבושל ורק בערב שבת מניחה את התבנית עם כל תכולתה על הפלטה! הדג יוצא מדהים!!
למתכון הירקות:
בצל קצוץ
שום קצוץ
גזר פרוס
פלפלים בצבעים
למתכון הרוטב:
שמן
מלח
פלפל שחור
סויה
מיץ לימון
פפריקה אדומה
גריל דג
רסק עגבניות
ניתן להוסיף גם כוסברה
לערבב ביחד או לשפוך הכל לתוך סיר הירקות ולבשל עם תוספת של מים על אש בינונית לשלוש רבע שעה עד שעה ואז לצרף את כל המצב לתבנית עם הסלומון ושוב אני מדגישה רק בער"ש לשים על הפלטה!!
לגבי כמויות לא רושמת כי כל אחת וטעמה ותלוי גם לפי כמויות אני פשוט שופכת לפי מראית העין...
דרך אגב פעם ניסיתי לטחון את כל חומרי הירקות ואז שפכתי הכל על הדג דוקא יצא טעים מאד בעיקר בשביל הילדים שלא יתחילו עם הברירות...
בהצלחה רבה ובתאבון!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
איך באמת אתן בודקות את זה?
מסתבכת כל פעם מחדש אם הדג עדיין נא או שהוא כבר מיובש.
אשמח אם מישהי תחכים אותי.
ותודה על כל המתכונים! יבואו לידי שימוש....
לחמם תנור ל200 מעלות ולשים את הדג פתוח למשך 20 דקות בול על השעון.
לאחר אינספור נסיונות אצלי זה עבד מעולה.
הסוד של המומחים
לאפות סלמון בדיוק 8 דקות כדי שיישאר עסיסי
במסעדות ובמקומות עם רף קולינרי גבוה מקובל שאוכלים את הדג אפילו שהוא כתום או אפילו נא ומפני שיש מנת טרטר/סביצ'ה/קרפצ'יו דג או גרבלקס שהן עשויות מדג חי כך אפוי מבחינתם נחשב כבר לאחר 8 דקות אפיה ואפילו פחות אך בציבור שלנו לא כ"כ מקובל הסוג אוכל הזה ולכן אני חושבת ש20 דקות זהו הזמן שהדג נהיה ורוד ולא יבש ויהיה טעים למאכל ללא הסתייגויות מצד הטועמים.
 

A B

משתמש מקצוען
בלת"ק (אולי משהו כתב את זה כבר...)
לערבב חצי כוס רוטב צילי (של אוסם) עם 2 כפות גריל דג.
למרוח על הסלומון.
לחכות לפני שאופים מינימום 20 דק'
ולאפות
טעים בטרוף!!!!!!!!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני שם את הסלמון בתנור, על 275 מעלות [ מחכה שיגיע לחום הזה] 7 דקות על השעון , וללא כיסוי! ויוצא לי רך ונימוח מאוד. ממליץ!!
הסוד של המומחים
לאפות סלמון בדיוק 8 דקות כדי שיישאר עסיסי
ייתכן שהמומחים אליהם התכוונת שמים על חום מאד גבוה.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סלמון מתקתק

ל4 מנות
1 כף שמן זית
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר חום
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפיות חרדל
לערבב הכל ולשפוך על הדגים
אוהבת להוסיף מלמעלה שקדים מולבנים פרוסים
נותן צבע קראנצ׳יות ויופי למנה..

אופה בחום של 200 מעלות
10 דקות סגור (לפעמים יותר תלוי בתנור)
ו7 דקות פתוח בשביל לקבל צבע..
 

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי מתכון משהו משהו!!
כשמתחשק לי גם להרשים וגם שיהיה טעים מאד, אני מכינה אותו:
*לפזר על הסלמון שום כתוש/אבקת שום/גבישי שום בכמות יפה
*לשפוך יין לבן מתוק די בנדיבות,
*טיפהלה מיץ לימון
*דבש- כמות יפה מאד על כל דג בנפרד!
ומעל הכל לגרד גזר
לאפות פתוח על חום של 180 מעלות למשך כ-20 דק'
יוצא עסיסי, רוטב מדהים!!
שווה לנסות!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה