למסירה עוגת גבינה טעימה במיוחד.

משפחת לוי...

משתמש מקצוען
שימו לב הפקאנים הם רגילים לא מתוקים!

עוגת גבינה פאי פקאן בציפוי ריבת חלב

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס –

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הפקאן –

200 גרם פקאנים טבעיים קצוצים גס

50 גרם חמאה

1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס (80 גרם) סירופ מייפל טבעי או דבש

2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

קורט מלח

למלית הגבינה –

3 גביעים (675 גרם) גבינת שמנת 25%

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית/מחית וניל

4 ביצים

לציפוי –

1/2 צנצנת (200 גרם) ריבת חלב

6-12 חצאי פקאנים

להכנת הבסיס –

מערבבים יחד את הביסקוויטים הטחונים והחמאה המומסת מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה. שומרים במקפיא (או במקרר) בזמן שמכינים את מלית הפקאן.

מכינים את מלית הפקאן –

בסיר קטן ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר החום, כשהחמאה נמסה מוסיפים לסיר את המייפל (או הדבש), שמנת מתוקה וקורט מלח. מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה נוספת. מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הפקאן. מערבבים היטב ומצננים מעט. מפזרים את מלית הפקאן מעל הבסיס בשכבה אחידה.

מכינים את מלית הגבינה –

מחממים תנור ל – 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית קטנה. עוטפים את החלק החיצוני של תבנית האפייה ברדיד אלומיניום.

טורפים בקערה את שני סוגי הגבינה עם הסוכר ותמצית וניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת בלבד ורק כשהביצה נטמעת מוסיפים ביצה נוספת. יוצקים את הבלילה מעל מלית הפקאן. מרתיחים מים ויוצקים לתוך התבנית הקטנה שבתחתית התנור ליצירת סביבה עשירה באדים. מעבירים את העוגה לתנור ואופים כ – 60 דקות ועד שהעוגה יציבה בשוליה אבל עדיין רוטטת. העוגה נשארת בהירה יחסית ולא משחימה בחלקה העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים ומעבירים לקירור ללילה אחד לפחות.

לפניי ההגשה –

אם ריבת החלב נוקשה מידי מחממים אותה כ – 10 שניות בלבד במיקרוגל לריכוך. מצפים את העוגה בריבת חלב ומעטרים בחצאי הפקאן בשוליים.



חג שמח ומתוק!!


מקור: ותיאורים ותמונות-http://www.metukimsheli.com/2014/05/7131/

אחת העוגות הכי חלומיות והכי מרשימות!

סה"כ שעה עבודה+
מחיר חומרים כ-70 ש"ח
העוגה מותרת באכילה לרזים בלבד!
עוגת-גבינה-פאי-פקאן8.jpg
עוגת-גבינה-פאי-פקאן4.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הכנתי אותה בשנה שעברה. באמת שחיתות!
אני החלפתי שתי גבינות שמנת בגבינה רגילה + שמנת חמוצה. זה היה בשבילי טו מאצ' 3 גבינות שמנת... ויצא טעים נורא גם כך.
 

איטא

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
תודה נשמע סווף
הולכת להכין
בדיוק בקשתי באשכול אחר
הגיע בדיוק בזמן
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
היה ברור לי שאני הולכת להכין משהו עם פקאן השנה, לא יודעת למה, ושמתי עליה עין כבר מזמן...
גרמתן לי להחליט סופית על איזו עוגה...
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אוף, שלי כבר במקפיא. אם הייתי רואה אותה בזמן יש מצב שגם היתה מככבת אצלינו.
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי רק 100 גרם פקאן, זה יסתדר אם אני יכניס את השאר באגוזי מלך?
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוף, שלי כבר במקפיא. אם הייתי רואה אותה בזמן יש מצב שגם היתה מככבת אצלינו.
אל תצטערי. היא לא טובה בהקפאה!
לי נשארה חתיכה אחרי החג והעזתי להקפיא אותה. שכבת הגבינה יצאה גרגרית, ושכבת הבסיס יצאה רטובה. ממש לא שרדה את ההקפאה.
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה