דרוש מידע מי דג לי דג אלוף לליל הסדר?

bekkiback

משתמש מקצוען
אל תרוצו לים ואל תרימו עלי חכה בכעס כשגם ככה עמוס לכם.

מחפשת דחוף מתכון שווה לגפילטע פיש [ כך כותבים?]

לפסח כמובן.

תודה גדולה מראש!!!!
 

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
דגתי לך דגיגון מדוגם.
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון מצוין עושה אותו כל השנה
(בד"כ מוותרת על הגזר)
דגים – גפילטע

1/4 כוס שמן
5 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
2 שיני שום
1 ק"ג דג קרפיון או כסיף
1 גזר מגורר דק
3 ביצים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס סוכר

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים עם מכסה סגור במשך כ-40 דקות עד להתרככות. ב-5 דקות אחרונות מוספים את השום. מסננים

(אפשר לשמור את הנוזלים שהופרשו כדי להעשיר את ציר הדגים)

טוחנים את הבצל והשום ומוסיפים לדג הטחון ביחד עם הגזר המגורר הביצים והתבלינים

מכסים את העיסה ביריעת ניילון ומקררים במקרר במשך 6 שעות לפחות

ציר לדגים:

3 גזרים
3 שיני שום
1 שורש סלרי
3בצלים
6 כוסות מים
5 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלה דפנה
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

פורסים את הכל הירקות לפרוסות מכנסים לסיר רחב את המים, את הירקות ואת עצמות הדש. אפשר להוסיף גם את נוזלי הבצל המאודה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.

מעצבים קציצות בידים רטובות וזורקים לסיר הרותח מכסים ומבשלים במשך כשעה וחצי
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מחר יהיה לי מתכון מושלם בשבילך
הסוד של הגעפילטע זה ערבוב ארוך ארוך של העיסה
 

bekkiback

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מצוין עושה אותו כל השנה
(בד"כ מוותרת על הגזר)
דגים – גפילטע

1/4 כוס שמן
5 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
2 שיני שום
1 ק"ג דג קרפיון או כסיף
1 גזר מגורר דק
3 ביצים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס סוכר

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים עם מכסה סגור במשך כ-40 דקות עד להתרככות. ב-5 דקות אחרונות מוספים את השום. מסננים

(אפשר לשמור את הנוזלים שהופרשו כדי להעשיר את ציר הדגים)

טוחנים את הבצל והשום ומוסיפים לדג הטחון ביחד עם הגזר המגורר הביצים והתבלינים

מכסים את העיסה ביריעת ניילון ומקררים במקרר במשך 6 שעות לפחות

ציר לדגים:

3 גזרים
3 שיני שום
1 שורש סלרי
3בצלים
6 כוסות מים
5 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלה דפנה
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

פורסים את הכל הירקות לפרוסות מכנסים לסיר רחב את המים, את הירקות ואת עצמות הדש. אפשר להוסיף גם את נוזלי הבצל המאודה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.

מעצבים קציצות בידים רטובות וזורקים לסיר הרותח מכסים ומבשלים במשך כשעה וחצי


תודה יקירה!
הקציצות לא מתפרקות?
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תודה.
מחכה!


יעזור לראות עוד כדי לקבל החלטה אמיצה;)
טוב אז הנה המתכון

2 ק"ג קרפיון/כסיף טחון
2 כוסות סוכר
4 ביצים רכות
4 ביצים קשות
3 בצל בינוני מאודה
כף מלח
הוראות הכנה:
לטחון ביצים קשות ביצים רכות ובצל בבלנדר
להוסיף את הדגים מלח וסוכר
לערבב היטב היטב לפחות 15 דק'

בסיר
מים (לא יודעת בדיוק כמה שיכסה את הדגים)
3 בצל טבעות
3 גזר
כף מלח
2 כוסות סוכר
פלפל שחור
להרתיח
להכניס את הקציצות
ולבשל לפחות 3 שעות

בהצלחה!
לדעתי המתכון הכי מוצלח הדגים יוצאים קשים
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
טוב אז הנה המתכון

2 ק"ג קרפיון/כסיף טחון
2 כוסות סוכר
4 ביצים רכות
4 ביצים קשות
3 בצל בינוני מאודה
כף מלח
הוראות הכנה:
לטחון ביצים קשות ביצים רכות ובצל בבלנדר
להוסיף את הדגים מלח וסוכר
לערבב היטב היטב לפחות 15 דק'

בסיר
מים (לא יודעת בדיוק כמה שיכסה את הדגים)
3 בצל טבעות
3 גזר
כף מלח
2 כוסות סוכר
פלפל שחור
להרתיח
להכניס את הקציצות
ולבשל לפחות 3 שעות

בהצלחה!
לדעתי המתכון הכי מוצלח הדגים יוצאים קשים
שתי כוסות סוכר בעיסה?

כנראה שתי כפות..
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
כשתי ק"ג קרפיון טחון
1 ביצה
1 בצל מגורר
1 גזר מגורר
5/6 ביצים קשות
סוכר ומלח לפי טעם(בערך כף מלח וכפית סוכר ולטעום )
לעבד היטב -עדיף בזרוע ערבול המעבד או המקסר.
להשהות קצת במקרר.

להרתיח מים עם גזר ובצל שלמים
מלח וסוכר
פלפל שחור/לבן(אנחנו לא משתמשים)
ליצור קציצות בינוניות.
להנמיך ולבשל שעתים לפחות.
ולבקש"הצלחה לכב' שבת וחג"
 

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@bekkiback סוד העיסה הוא לא עירבוב ארוך כמו הרכבת המיצרכים בסדר הנכון ובצורה המתאימה,
אם תעשי כך, לא יתפרקו הקציצות ויהיו קשות ויציבות'
דבר ראשון מערבבים את העיסה (עם הנוזלים והדם - חשוב מאד לא להפריד או לסחוט כדי שהקציצה תצא עסיסית ויציבה) אח"כ מוסיפים את הביצים בערבוב ממושך עדיף ממש חזק כאין הקצפה
אח"כ הוספת הסוכר והמלח
והשארת העיסה במקרר להשהיה של כחצי שעה
ועכשיו העיסה יציבה מאד ואפילו קשה, ויש לרככה עם הבצל ושאר המרכיבים.
ממליצה לך לנסות רק כך, לא תתאכזבי.
יש לי עבר ארוך עם דגים, בהצלחה.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
שתי כוסות סוכר בעיסה?

כנראה שתי כפות..
לא
שתי כוסות!
יוצא מושלם
אפשר להוריד קצת סוכר למי שממש רוצה
הכי חשוב ליצור קציצות עם יד רטובה ולהשהות את העיסה לילה במקרר.
 
נערך לאחרונה ב:

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה