פרווה אורז שהוא ארוחה -סיר לצהריים או גיוון לשבת

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון זה קיבלתי מחברה יקרה שמשתייכת לעדה הפרסית- מומחים גדולים לתבשילי אורז.
במקור הפרסים משתמשים באורז יסמין או בסמטי ומבשלים את האורז כמו פסטה, מסננים ומבשלים שוב עם התוספות ללא מים וזה יוצא מצוין.
אני -קצת ממהרת.. :) אז קיצרתי את שלבי ההכנה ועדיין יוצא מאד טעים!

רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/פרסי שטוף וברור.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות.
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנטנות/מגורד בפומפיה.
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות
אפשרי-לא חובה: חזה עוף חתוך לרצועות קטנות/קוביות.
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
1-2 כפות שמיר קצוץ.
2-3 כפות שמן לטיגון.
3-4 כוסות מים רותחים.
1/2 כפית כורכום.
מלח ופלפל לפי טעמכם.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הגזר והכרוב, הבצל שקוף והגזר מתבהר. אם מוסיפים את חזה העוף מכניסים בשלב הזה את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מלבינות חיצונית.
מוסיפים את האורז ועשבי התיבול ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את התבלינים והמים מערבבים לכמה שניות ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ20 דקות.

הערות:
1. נוזלים- ציינתי בטווח ולא בכמות מדויקת כי זה תלוי האם משתמשים באורז פרסי או בסמטי. כמות המים מצוינת על האריזה.
אם אתן משתמשות בפרסי- אני שמה קצת פחות (מפחיתה כחצי כוס מים) ממה שכתוב בהוראות הבישול באריזה של האורז וזאת כיון שזה יוצא טיפה דביק - כנראה בשל הנוזלים שירקות מפרישים בד"כ. מי שאוהבת את זה טיפה דביק מוזמנת לנסות עם כל הכמות.
אם אתן משתמשות בבסמטי יש להוסיף מים לפי הוראות הבישול על האריזה. אבל לא חובה להשרות לפני.
2. שמיר-לא ממליצה לוותר עליו אבל כדאי להתחיל בכף אחת -הוא מאד דומיננטי.
3. לא מומלץ לוותר על שום דבר במתכון למעט העוף שהוא לא חובה. כל ירק נותן טעמים מיוחדים משלו.


בהצלחה ובתאבון!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

shoshi3332

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה
בול לארוחה בסיר אחד
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה בדיוק כזה רק שזה בשתי סירים ...
וקוראת לזה מוקפצים .... בכל אופן זה מומלץ!!!
הכרוב עושה את הכל
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה בדיוק כזה רק שזה בשתי סירים ...
וקוראת לזה מוקפצים .... בכל אופן זה מומלץ!!!
הכרוב עושה את הכל
צודקת לגמרי בעניין הכרוב :)
בכל אופן ,מוקפץ זה לא כי אין בזה טעמים אסייתים וכי במוקפץ הבישול הוא קצר והאורז חייב להיות מוכן מראש.
אולי תשתפי במתכון שלך? אני אשמח!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
ולי תשתפי במתכון שלך? אני אשמח!
מוקפץ סיני עם כרוב ואורז
בסיר אחד -אורז לבן פשוט -רצוי בסמטי
בסיר שני - מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב
מוסיפים גזר מגורד (2-3 גזרים) או בקולפן ז'ליאן פסים
מוספים קוביות חזה עוף קטנות ומבשלים תו"כ ערבוב עד שמלבין -ואז מוסיפים תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל שחור גרוס ,3 סיבובים סילאן /דבש , (לצבע -מעט פפריקה לו חובה)
מעט רוטב סויה /מיץ ענבים
מבשלים עוד כמה דקות עד שהחזה מתחיל קצת להשחים בקצוות
מוסיפים את הכרוב -לפחות חצי ראש כרוב (זה ממלא מאד את הסיר אך מצטמק בהמשך לחצי)
מערבבים מידי פעם מלמטה ללמעלה בזהירות עם כף עץ
ברגע שהכרוב ירד לחצי והתרכך ברובו אפשר לכבות
מניחים בצלחת 2 כפות כדושות אורז לבן ומעל זה כף של המוקפץ ...
בתאבון רב !, אצלינו הילדים משוגעים על זה כי זה קצת מתקתק :cool:
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בסיר אחד -אורז לבן פשוט -רצוי בסמטי
בסיר שני - מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב
מוסיפים גזר מגורד (2-3 גזרים) או בקולפן ז'ליאן פסים
מוספים קוביות חזה עוף קטנות ומבשלים תו"כ ערבוב עד שמלבין -ואז מוסיפים תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל שחור גרוס ,3 סיבובים סילאן /דבש , (לצבע -מעט פפריקה לו חובה)
מעט רוטב סויה /מיץ ענבים
מבשלים עוד כמה דקות עד שהחזה מתחיל קצת להשחים בקצוות
מוסיפים את הכרוב -לפחות חצי ראש כרוב (זה ממלא מאד את הסיר אך מצטמק בהמשך לחצי)
מערבבים מידי פעם מלמטה ללמעלה בזהירות עם כף עץ
ברגע שהכרוב ירד לחצי והתרכך ברובו אפשר לכבות
מניחים בצלחת 2 כפות כדושות אורז לבן ומעל זה כף של המוקפץ ...
בתאבון רב !, אצלינו הילדים משוגעים על זה כי זה קצת מתקתק :cool:

תודה אנסה גם כך!
אני עושה מוקפץ עם נודלס או עם אורז
והירקות חתוכים לחתיכות גדולות.
חוץ מהירקות שכתבת לעיל אני מוסיפה גם גמבות בשני צבעים, בצל סגול, פטריות טריות ותירס צעיר
ומשמיטה פפריקה
התיבול נשען על סויה, גינג'ר טרי ומלח ופלפל.
אבל תמיד נחמד לגוון :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה בדיוק כזה רק שזה בשתי סירים ...
וקוראת לזה מוקפצים .... בכל אופן זה מומלץ!!!
הכרוב עושה את הכל
פה זה בטעמים פרסיים בעיקר בגין עשבי התיבול והשילוב ביניהם.
שווה לנסות!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
פטריות אפשר , גמבה - גם לא אסון אבל מיותר לדעתי
תירס -ממש מיותר זה א משתלב עם השאר...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פטריות אפשר , גמבה - גם לא אסון אבל מיותר לדעתי
תירס -ממש מיותר זה א משתלב עם השאר...
תנסי ותראי ;)
עם פפריקה זה באמת לא הולך
אבל בלי זה מעולה
וכל המרבה בסוגי ירקות הרי זה משובח
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
ניסיתי הכל...
אני כל הזמן עושה ניסויים במטבח ;) וגם מאלתרת ממה שיש
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
את מתכוונת לתירס רגיל אולי...
כי shira דיברה על תירס גמדי "תירס צעיר". זה הרבה יותר מתאים מגרגרי תירס.
זה אולי מוסיף "יופי" , אבל טעם לדעתי לא מוסיף וכן אני מוותרת על זה בבית...
אם הייתי מכינה לשבע ברכות -אז כן הייתי שמה אולי וגם גמבה לצבע ...
 
נערך לאחרונה ב:

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון זה קיבלתי מחברה יקרה שמשתייכת לעדה הפרסית- מומחים גדולים לתבשילי אורז.
במקור הפרסים משתמשים באורז יסמין או בסמטי ומבשלים את האורז כמו פסטה, מסננים ומבשלים שוב עם התוספות ללא מים וזה יוצא מצוין.
אני -קצת ממהרת.. :) אז קיצרתי את שלבי ההכנה ועדיין יוצא מאד טעים!

רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/פרסי שטוף וברור.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות.
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנטנות/מגורד בפומפיה.
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות
אפשרי-לא חובה: חזה עוף חתוך לרצועות קטנות/קוביות.
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
1-2 כפות שמיר קצוץ.
2-3 כפות שמן לטיגון.
3-4 כוסות מים רותחים.
1/2 כפית כורכום.
מלח ופלפל לפי טעמכם.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הגזר והכרוב, הבצל שקוף והגזר מתבהר. אם מוסיפים את חזה העוף מכניסים בשלב הזה את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מלבינות חיצונית.
מוסיפים את האורז ועשבי התיבול ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את התבלינים והמים מערבבים לכמה שניות ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ20 דקות.

הערות:
1. נוזלים- ציינתי בטווח ולא בכמות מדויקת כי זה תלוי האם משתמשים באורז פרסי או בסמטי. כמות המים מצוינת על האריזה.
אם אתן משתמשות בפרסי- אני שמה קצת פחות (מפחיתה כחצי כוס מים) ממה שכתוב בהוראות הבישול באריזה של האורז וזאת כיון שזה יוצא טיפה דביק - כנראה בשל הנוזלים שירקות מפרישים בד"כ. מי שאוהבת את זה טיפה דביק מוזמנת לנסות עם כל הכמות.
אם אתן משתמשות בבסמטי יש להוסיף מים לפי הוראות הבישול על האריזה. אבל לא חובה להשרות לפני.
2. שמיר-לא ממליצה לוותר עליו אבל כדאי להתחיל בכף אחת -הוא מאד דומיננטי.
3. לא מומלץ לוותר על שום דבר במתכון למעט העוף שהוא לא חובה. כל ירק נותן טעמים מיוחדים משלו.


בהצלחה ובתאבון!
הכנתי לצהריים,
יצא מעולה+++++++++++++
תודה רבה!!!!!!!!!!
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה שחזרת לעדכן! בתאבון!
אני צריכה כל בוקר הברקה כזו......
החזה אפילו לא הפשיר לחלוטין, חתכתי אותו קפוא לחתיכות קטנות, ולסיר
יש לי בפריזר שמיר קפוא ופטרוזליה קפואה.
אשמח לעוד מתכונים בסגנון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה