מתכון זה קיבלתי מחברה יקרה שמשתייכת לעדה הפרסית- מומחים גדולים לתבשילי אורז.
במקור הפרסים משתמשים באורז יסמין או בסמטי ומבשלים את האורז כמו פסטה, מסננים ומבשלים שוב עם התוספות ללא מים וזה יוצא מצוין.
אני -קצת ממהרת.. אז קיצרתי את שלבי ההכנה ועדיין יוצא מאד טעים!
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/פרסי שטוף וברור.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות.
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנטנות/מגורד בפומפיה.
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות
אפשרי-לא חובה: חזה עוף חתוך לרצועות קטנות/קוביות.
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
1-2 כפות שמיר קצוץ.
2-3 כפות שמן לטיגון.
3-4 כוסות מים רותחים.
1/2 כפית כורכום.
מלח ופלפל לפי טעמכם.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הגזר והכרוב, הבצל שקוף והגזר מתבהר. אם מוסיפים את חזה העוף מכניסים בשלב הזה את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מלבינות חיצונית.
מוסיפים את האורז ועשבי התיבול ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את התבלינים והמים מערבבים לכמה שניות ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ20 דקות.
הערות:
1. נוזלים- ציינתי בטווח ולא בכמות מדויקת כי זה תלוי האם משתמשים באורז פרסי או בסמטי. כמות המים מצוינת על האריזה.
אם אתן משתמשות בפרסי- אני שמה קצת פחות (מפחיתה כחצי כוס מים) ממה שכתוב בהוראות הבישול באריזה של האורז וזאת כיון שזה יוצא טיפה דביק - כנראה בשל הנוזלים שירקות מפרישים בד"כ. מי שאוהבת את זה טיפה דביק מוזמנת לנסות עם כל הכמות.
אם אתן משתמשות בבסמטי יש להוסיף מים לפי הוראות הבישול על האריזה. אבל לא חובה להשרות לפני.
2. שמיר-לא ממליצה לוותר עליו אבל כדאי להתחיל בכף אחת -הוא מאד דומיננטי.
3. לא מומלץ לוותר על שום דבר במתכון למעט העוף שהוא לא חובה. כל ירק נותן טעמים מיוחדים משלו.
בהצלחה ובתאבון!
במקור הפרסים משתמשים באורז יסמין או בסמטי ומבשלים את האורז כמו פסטה, מסננים ומבשלים שוב עם התוספות ללא מים וזה יוצא מצוין.
אני -קצת ממהרת.. אז קיצרתי את שלבי ההכנה ועדיין יוצא מאד טעים!
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/פרסי שטוף וברור.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות.
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנטנות/מגורד בפומפיה.
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות
אפשרי-לא חובה: חזה עוף חתוך לרצועות קטנות/קוביות.
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
1-2 כפות שמיר קצוץ.
2-3 כפות שמן לטיגון.
3-4 כוסות מים רותחים.
1/2 כפית כורכום.
מלח ופלפל לפי טעמכם.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הגזר והכרוב, הבצל שקוף והגזר מתבהר. אם מוסיפים את חזה העוף מכניסים בשלב הזה את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מלבינות חיצונית.
מוסיפים את האורז ועשבי התיבול ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את התבלינים והמים מערבבים לכמה שניות ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ20 דקות.
הערות:
1. נוזלים- ציינתי בטווח ולא בכמות מדויקת כי זה תלוי האם משתמשים באורז פרסי או בסמטי. כמות המים מצוינת על האריזה.
אם אתן משתמשות בפרסי- אני שמה קצת פחות (מפחיתה כחצי כוס מים) ממה שכתוב בהוראות הבישול באריזה של האורז וזאת כיון שזה יוצא טיפה דביק - כנראה בשל הנוזלים שירקות מפרישים בד"כ. מי שאוהבת את זה טיפה דביק מוזמנת לנסות עם כל הכמות.
אם אתן משתמשות בבסמטי יש להוסיף מים לפי הוראות הבישול על האריזה. אבל לא חובה להשרות לפני.
2. שמיר-לא ממליצה לוותר עליו אבל כדאי להתחיל בכף אחת -הוא מאד דומיננטי.
3. לא מומלץ לוותר על שום דבר במתכון למעט העוף שהוא לא חובה. כל ירק נותן טעמים מיוחדים משלו.
בהצלחה ובתאבון!