תגובה אחרונה ע"י HOBBY

  1. H

    עוגות/עוגיות עוד לא מצאתי עוגת שוקולד טעימה ..מחפשת עוגת שוקולד שתיהיה טעימה והכי חשוב אפויה

    עוגת שוקולד עסיסית לפסח >>ממיסים בסיר קטן: 200 גרם שוקולד מריר כוס קקאו כוס סוכר 2 כפות קפה נמס כף תמצית רום (לא חייב) 2 כוסות מים רותחים >>כשנמס מוסיפים כוס וחצי שמן >>מצננים >>מקציפים 10 חלבונים (L) עם 2 כוסות סוכר >>את החלמונים מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב >>מוסיפים לבלילת השוקולד...
  2. H

    מאפים ושליאני - שטרודל תפוחים גרוזיני

    סליחה על הדיליי. לא ניסיתי, לא יודעת לומר לך. על פניו מרגיש לי שיצא מעט סמרטוטי מהקפאה, אבל שוב, לא מידיעה.
  3. H

    דיון חלב במתכון בשרי

    אם זה היה אסור, לא היה לחברה שלי (הודית) מה לאכול. הם משתמשים בחלב קוקוס בתבשילים בשריים רבים.
  4. H

    דרוש מתכון חומוס בואקום- מה אפשר לעשות איתו?

    השבת הכנו. טעים ברמות אחרות. (האורחים לא התביישו לבקש לקחת איתם את מה שנשאר...)
  5. H

    הפרוייקט הבא

    משום מה הוא נעדר מהאשכול, אז אכתוב אותו בשביל הפרוטוקול. סלט תפוחי אדמה במיונז >>מקלפים וחותכים 4 תפוחי אדמה בינוניים לקוביות >>שולקים אותם בסיר עם בערך 2 כוסות גזר גמדי, עד להתרככות, מסננים ומצננים >>מבשלים 5 ביצים >>חותכים את הביצים לקוביות, פורסים את הגזר הגמדי >>חותכים מספר מלפפונים חמוצים...
  6. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    אשתדל לכתוב. העיקר שלא נגיע למראות קשים כמו בעל-בוכה-במקרר.
  7. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    אה חשבתי שהשווה בין בקר לכבש. יש שמעדיפים בשר קצוץ באמת, בגוז׳גז׳ה הבוכרי זה עובד טוב. יהיה מעניין לנסות בציבורקי. בחג הבא אולי.
  8. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    משמש לתיבול בשר טחון לכל סוגי הממולאים הגאורגיים, וכן לתיבול תבשילים, מרקים (וסלטים מסויימים). ממליצה מאד לתבל איתו גולאש, הוא מקפיץ ברמות! (כה אמרו אורחיי ההודים-תימנים-טוניסאים.)
  9. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    לא טועה. כדאי באמת לשים שומן כבש. ובאשר ל׳ונדליזם הקולינרי׳ בשימוש בבשר בקר, לא יודעת אם עד כדי כך... זה נכון שחשוב מאד בשר עם שומן (זה חלק מהכיף בציבורקי, הנוזלים שבפנים) לכן אפשר להוסיף שומן כבש או לחילופין לא כאלה גרועים- מוסיפים שמן. אני כאחת שלא חובבת בשר כבש הגעתי לפשרה של בשר עגל שהוא...
  10. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    חימום על הפלטה מייבש את הנוזלים שהבשר מפריש, וגורע מאד מהעסיסיות של הציבורקי. הכי מומלץ לטגן ולאכול. ואם כבר לחמם על הפלטה אז לא באופן ישיר, אלא נניח בתבנית על גבי סיר או משהו כזה.
  11. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    התבלין הזה (סונלי) דומיננטי בתיבול בסגנון גרוזיני. (אני מצאתי אותו בגרעיני עפולה ובעוד כמה) את יכולה לתבל בסגנון שאהוב עליך, אם את הולכת על תיבול מזרחי אז ראס אל חנות מתאים.
  12. H

    בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

    אחרי הקיפול לארבע ומנוחה של שעה מתקבל בצק גמיש מאד ונח לעבודה. ניתן לפתוח אותו לאורך הרצוי כמעט ללא רידוד, רק באמצעות הידיים מרוב שהוא ׳מתמסר׳ לעבודה. הרידוד מומלץ כמובן על מנת לשמור על עובי אחיד ולשלוט במידות.
  13. H

    הפרוייקט הבא

    הפלפלים המוחמצים והנוזלים שלהם מעניקים לסלט טעם חמצמץ משהו. אם את מכינה את זה כתוספת לאורז- אפשר לוותר עליהם. אם את מכינה את זה כסלט- לא הייתי מציעה להשמיט. ובכולופן מניחה שיתקבל סלט טעים אבל שונה. (אגב ניתן להחמיץ גמבות אינסטנט: 2 פלפלים חתוכים+ כוס וחצי מים רותחים+4 כפות חומץ+כפית סוכר+כפית...
  14. H

    הפרוייקט הבא

    סלט זיתים ופטריות >>מטגנים שני בצלים קצוצים דק עד לשקיפות (מקסימום להזהבה) >> מוסיפים לבצל המטוגן 3 שיני שום כתושות ומטגנים כחצי דקה >>מוסיפים קופסת זיתים שהושרו פעמיים במים רותחים (להוסיף לאחר סינון) >>מוסיפים קופסה וחצי פטריות משומרות >> מוסיפים כחצי כוס רצועות גמבה מוחמצות, חתוכות לקוביות >>...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה