או-
עוגיות לוטוס.
בארון הפינתי במטבח, מקום משכן חומרי האפיה שלי, נחות להן בשלווה כבר תקופה ארוכה מספר קופסאות "קרם עוגיות".
הן נמלאו קנאה בחברתן שהתערבבה בעוגת שכבות קרם פריך שוקולד ולוטוס לפני סוכות.
בכל יום, כשאני פותחת את הארון ההוא, בשביל הקפה, שכנם מהקומה למטה, הן מביטות בי בעיניים עצובות, כמו מתחננות, קחי אותנו.
הלב שלי כבר לא עמד בזה.
נטלתי 2 קופסאות.
התוצאה:
עוגיות קרם עוגיות וקואקר.
הקופסא השניה ממתינה על השיש. הרעיון כבר מגובש במוחי. רק צריך להוציא אותו לפועל. אז היא תמתין קצת.
העוגיות האלו קלות מאוד להכנה. רמת הפריכות שלהן תלויה במשך האפיה ובבחירה האישית שלכם.
מתכון ל 50 עוגיות בינוניות.
מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים.
רכיבים:
3 כוסות קמח
3 כוסות קואקר שבור, חצי מעובד, משקית בוואקום או מהפח הצהוב
1 נטורינה או 1 כוס שמן
2 סוכר וניל
1.5 כוסות קרם עוגיות [קרם לוטוס]
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 אבקת אפיה
[אם משתמשים בשמן, מוסיפים עוד 1/2 כוס קמח]
שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר. את הנטורינה חתוכה לקוביות.
מעבדים לתערובת אחידה, שאינה דביקה.
מחלקים ל-3
מניחים שליש על חתיכת ניילון נצמד, מוצמד לשיש ומגלגלים לנקניק בקוטר של בערך 3.5 ס"מ. סוגרים את הניילון הנצמד מעל לנקניק ומסובבים את שולי הניילון הנצמד לצדדים הפוכים, בדומה לסוכריה. מסובבים עד שהניילון ממש צמוד לנקניק והנקניק מהודק היטב.
מכינים כך 3 נקניקים.
מעבירים להקפאה של כחצי שעה עד שהנקניקים נוקשים אבל לא ממש קפואים.
מוציאים נקניק אחד ופותחים את הניילון הנצמד. בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כ 1/2-3/4 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים גדולים זה מזה כיון שהעוגיות מתפשטות באפיה.
אני שמתי 12 עוגיות בתבנית חד פעמי ענקית.
כך פורסים את הנקניקים הנוספים. מוציאים כל פעם נקניק אחד מהמקפיא.
אופים 12-15 דקות להשחמה נאה. משך האפיה ישפיע על פריכות העוגיות. אם רוצים עוגיות פריכיות אופים 15 דקות. לעוגיות "לעיסות" אופים 12 דקות. משך האפיה עלול להשתנות מתנור לתנור, אז שימו עליהן עין כשהן בתנור.
מצננים את העוגיות, מכניסים לקופסא אטומה, ומחביאים מהר.
אחרת- לא ישאר.
עוגיות לוטוס.
בארון הפינתי במטבח, מקום משכן חומרי האפיה שלי, נחות להן בשלווה כבר תקופה ארוכה מספר קופסאות "קרם עוגיות".
הן נמלאו קנאה בחברתן שהתערבבה בעוגת שכבות קרם פריך שוקולד ולוטוס לפני סוכות.
בכל יום, כשאני פותחת את הארון ההוא, בשביל הקפה, שכנם מהקומה למטה, הן מביטות בי בעיניים עצובות, כמו מתחננות, קחי אותנו.
הלב שלי כבר לא עמד בזה.
נטלתי 2 קופסאות.
התוצאה:
עוגיות קרם עוגיות וקואקר.
הקופסא השניה ממתינה על השיש. הרעיון כבר מגובש במוחי. רק צריך להוציא אותו לפועל. אז היא תמתין קצת.
העוגיות האלו קלות מאוד להכנה. רמת הפריכות שלהן תלויה במשך האפיה ובבחירה האישית שלכם.
מתכון ל 50 עוגיות בינוניות.
מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים.
רכיבים:
3 כוסות קמח
3 כוסות קואקר שבור, חצי מעובד, משקית בוואקום או מהפח הצהוב
1 נטורינה או 1 כוס שמן
2 סוכר וניל
1.5 כוסות קרם עוגיות [קרם לוטוס]
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 אבקת אפיה
[אם משתמשים בשמן, מוסיפים עוד 1/2 כוס קמח]
שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר. את הנטורינה חתוכה לקוביות.
מעבדים לתערובת אחידה, שאינה דביקה.
מחלקים ל-3
מניחים שליש על חתיכת ניילון נצמד, מוצמד לשיש ומגלגלים לנקניק בקוטר של בערך 3.5 ס"מ. סוגרים את הניילון הנצמד מעל לנקניק ומסובבים את שולי הניילון הנצמד לצדדים הפוכים, בדומה לסוכריה. מסובבים עד שהניילון ממש צמוד לנקניק והנקניק מהודק היטב.
מכינים כך 3 נקניקים.
מעבירים להקפאה של כחצי שעה עד שהנקניקים נוקשים אבל לא ממש קפואים.
מוציאים נקניק אחד ופותחים את הניילון הנצמד. בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כ 1/2-3/4 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים גדולים זה מזה כיון שהעוגיות מתפשטות באפיה.
אני שמתי 12 עוגיות בתבנית חד פעמי ענקית.
כך פורסים את הנקניקים הנוספים. מוציאים כל פעם נקניק אחד מהמקפיא.
אופים 12-15 דקות להשחמה נאה. משך האפיה ישפיע על פריכות העוגיות. אם רוצים עוגיות פריכיות אופים 15 דקות. לעוגיות "לעיסות" אופים 12 דקות. משך האפיה עלול להשתנות מתנור לתנור, אז שימו עליהן עין כשהן בתנור.
מצננים את העוגיות, מכניסים לקופסא אטומה, ומחביאים מהר.
אחרת- לא ישאר.