חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכל נראה וואו!!
מה המתכון של הארטיק תות?
אפרסקים מקופסת שימורים + 1/4 כוס מהמיץ (שאר הנוזלים לשפוך)
1/4 קילו תות קפוא
1/4 כוס סירופ דובדבן (יש מB&D)
מרסקים במעבד מזון
יצא לי 18 ארטיקים.

1632081540698.png
 

ח. שושני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אפרסקים מקופסת שימורים + 1/4 כוס מהמיץ (שאר הנוזלים לשפוך)
1/4 קילו תות קפוא
1/4 כוס סירופ דובדבן (יש מB&D)
מרסקים במעבד מזון
יצא לי 18 ארטיקים.

צפה בקובץ המצורף 968108
ואם אין לי תבנית של ארטיק.
זה מתאים לכוסיות של מנה אחרונה?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה שהכנתי לחג
צילמתי במצלמה ביתית לא השקעתי בכלום, לא סטיילינג, לא תאורה רק באוכל:D
בעז"ה מקווה שאצלם במהלך החג ואעלה לכן תמונות בל"נ
נתחיל בחלות-טחינה-חריין שTBH מכינה, כמובן)שעולים ברגיל על שולחננו, לא אוהבים אצלנו סלטים וכו'
אז בסיסי
אז הפעם הכנתי סלט חצילים ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום
הכנה:
לחתוך 2 חצילים לקוביות
לאפות בתנור עם שמן על 200 מע'
בינתיים בסיר קטן להרתיח כוס רוטב צ'ילי וכוס מים, עד שמסמיך
לערבב עם החצילים המוכנים, לשפוך כף-2 שומשום ולערבב
IMG_1022.JPG


סלמון ברוטב צ'ילי מתוק (לבת המפונקת שלי...)

פרוסות סלמון
לתבל במלח
לשפוך רוטב צ'ילי מתוק בכמות סבירה, לא להגזים
לאפות ב-200 מע' כרבע שעה
IMG_1026.JPG



סלמון בפירורי לחם מיונז ושום (גם למפונקת שלי, ששום סלמון היא לא מוכנה לאכול חוץ משני הנ"ל)

פרוסות סלמון
לתבל במלח
לשפוך רוטב שום (זה סוד, כן?)
לפזר פירורי לחם מעט מומלחים
לאפות על 200 מע' כרבע שעה
IMG_1027.JPG


עוף בפפריקה ושום

לפזר פפריקה ושום על עוף,
לאפות על 150 מע' 3 שעות (העוף נופל מהעצם) מכוסה
IMG_1028.JPG

מוסיפה גם תפו"א אפויים, לא צילמתי, כי הם רק מקולפים כרגע...
אני מכינה ממש בסמוך להגשה, אז משאירים תנור על שעון שבת שידלק קצת אחרי כניסת החג ואז תפו"א יהיו מוכנים בדיוק בזמן
חותכת לקוביות
בתבנית ח"פ מפזרת פפריקה, שום, מלח, שמן, מעט מים, אבקת מרק עוף, שמה את תפו"א החתוכים, מערבבת, מכסה ואופה בחום בינוני 180-200 מע'

לבוקר-
לשון, אני ממש גאה בעצמי, פעם ראשונה שהכנתי ומאוד סמכתי על האינטואיציות שלי ויצא מושלם!
אחסוך ממכם את הצמרמורות שהיו לי כשנגעתי בלשון ככה פעם ראשונה, וכשקילפתי... בחיים לא הרגשתי ככה, זה היה צמרמורת-סחרחורת-בחילה-זיעה קרה בכל הגוף, אולי זה היה התקף חרדה? :p

ובכן, הכנסתי את הלשונות (במקרה שלנו היו 2, ידעתי שאחד לא תספיק לחובבי הבקר שלי) קפואות לתוך סיר לחץ, יצקתי מים רותחים לכיסוי הלשונות, הוספתי 2 עלי דפנה
נתתי להן להתבשל שעתיים מהרתיחה
קיררתי לטמפרטורת חדר, קילפתי את העור (בררררררררר) פרסתי לפרוסות דקות
הוצאתי עם הדפנה
הוספתי מעט יין אדום מתוק, ותבלין לסטייק, לא יודעת למה, אינטואיציה
הרתחתי את הרוטב עם הלשונות, יצא מידי מידי טעים לדברי הטועם שלי, אז החבאתי במקפיא
צילמתי את הלשון בתוך הקופסא שהקפאתי, מופשרת, אחרי שהקפתי את השומן (שמסתבר שיש בלשון המון, אם מישהו יצליח להסביר לי איך)
IMG_1029.JPG


התוספת שאני מכינה-
פירה שום-קונפי

מכינה פירה כרגיל (בישול תפו"א במים מומלחים עד לריכוכם)
בתהליך הריסוק מוסיפה שמן מהשום קונפי וכן מס' שיניים שנותנות ארומה מטורפת
וכנ"ל תפו"א כרגע במצב קלוף, הבישול יקרה מחר, לכן צילמתי לכן רק את השום להשראה...
IMG_1025.JPG

לקינוח:
גלידת ווניל עם פירורים

הכנה:
לפירורים

2.5 כוסות קמח
2\1 כפית א. אפיה
כוס סוכר חום
1 מרגרינה (אני השתמשתי במיונז!!! כוס מיונז)
כפית קפה
1 כוס שוקו צ'יפס
במעבד מזון

לאפות ב-180 מע' 20 דק', לערבב מידי פעם שלא ישרפו
לצנן
בינתיים להכין את הגלידה (ביצים חיות וריץ' למי שזה מפריע)
6 ביצים מופרדות
4\3 כוס סוכר
4 סוכר וניל
1 ריץ' קטן

הכנה:
להקציף את החלבונים עם 2\1 כוס סוכר
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם יתרת הסוכר והסוכר ווניל לקציפה בהירה ממש
בקערה שלישית להקציף ריץ' ולאחד בתנועות קיפול
(אני מקציפה חלבונים, מעבירה לקערה גדולה, בקערת ההקצפה הלא נקיה מקציפה חלמונים מעבירה לקערת החלבונים בזהירות, בקערה הלא נקיה מקציפה ריץ')

בתבניות אינגליש מפזרת פירורים, מעל הגלידה מעל עוד פירורים
IMG_1031.JPG
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מנה ראשונה
טורטיה בצורת קנוס - ממולא במעורב ירושלמי.
IMG 1864.jpg



תוספת למנה עיקרית
נודלס עם ירקות מוקצפים וחזה עוף
IMG 1867.jpg



סלט ירקות חמוץ מתוק
IMG 1855.jpg



לקינוח
גלידת תותים תוצרת בית - בשילוב רוטב תות חמוץ מתוק
- כמה שזה טעים!
בחג הגשתי את זה לצד סלט פירות.....
IMG 1881.jpg


IMG 1873.jpg
 

לא אני

משתמש מקצוען
טוב.. אז דקה לפני שאני במיטה
מתכון לשמרים חלבי הכי טוב שהכרתי(ותאמינו, ניסיתי הרבה)

לבצק:
1
ק"ג קמח
2 חמאה (200 גרם)
1 כוס שמן
2 כפות שמרים (50 גרם)
2 וחצי מים פושרים
3/4 כוס סוכר

לערבב הכל
לחלק ל-9 כדורים

מילוי
800 גרם גבינה
1 וחצי חבילת אינסטנט וניל
4 ביצים
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 חמאה

לערבב את כל חומרי המילוי

להכין את פסי 9 פסי השמרים בפנים מילוי הגבינה
אפשר למרוח לפני כן מילוי אוכמניות מעט, או דובדבנים
פעם שמתי שוקולד ציפס שחור או לבן

פרורים למעלה:

רבע מרגרינה
שליש כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 סוכר וניל
לערבב הכל ביד ולפורר על 9 הפסים
לאפות עד להזהבה

זהו. מהר להקפיא אחרת לא ישאר

אפשר לעשות מזה גם גביניות- זה טעים במיוחד ומאד הונגרי.
שאלה - מתפיחים כרגיל?
 

לא אני

משתמש מקצוען
טוב.. אז דקה לפני שאני במיטה
מתכון לשמרים חלבי הכי טוב שהכרתי(ותאמינו, ניסיתי הרבה)

לבצק:
1
ק"ג קמח
2 חמאה (200 גרם)
1 כוס שמן
2 כפות שמרים (50 גרם)
2 וחצי מים פושרים
3/4 כוס סוכר

לערבב הכל
לחלק ל-9 כדורים

מילוי
800 גרם גבינה
1 וחצי חבילת אינסטנט וניל
4 ביצים
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 חמאה

לערבב את כל חומרי המילוי

להכין את פסי 9 פסי השמרים בפנים מילוי הגבינה
אפשר למרוח לפני כן מילוי אוכמניות מעט, או דובדבנים
פעם שמתי שוקולד ציפס שחור או לבן

פרורים למעלה:

רבע מרגרינה
שליש כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 סוכר וניל
לערבב הכל ביד ולפורר על 9 הפסים
לאפות עד להזהבה

זהו. מהר להקפיא אחרת לא ישאר

אפשר לעשות מזה גם גביניות- זה טעים במיוחד ומאד הונגרי.
ועוד שאלה - לא מורחים משהו בין העוגה לפירורים?
@shira bira אולי תדעי לעזור לי..
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אפשר מתכון בבקשה?

גלידת תותים פרווה

4 מוצרים בלבד

1/2 קילו תותים קפואים טחונים (אפשר לשחק עם הכמות)
1 חלבון ביצה
שמים בייחד במיקסר מתחילים להקציף
מוסיפים 1/3 כוס סוכר (גם כאן אפשר לשחק עם הכמות לפי הטעם)
ומקציפים עד שמקבלים קצף יציב.

בנפרד מקצים 1 ריץ - יש גרסה שמוסיפים את זה לקצף של התותים - לדעתי יוצא פחות אוורירי - אני פחות התחברתי....
לערבב בעדינות בצורת קיפול.....

שמתי בקופסא של 2 ליטר, אח"כ עשיתי כדורים עם כף גלידה.......

בהצלחה!

רוטב תות
1/3 כוס מיץ תפוזים / דובדבן
150-200 גרם תותים קפואים
כף אבקת סוכר
מעט ליקר שרי

מרסקים במעבד מזון הכל בייחד.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
טוב.. אז דקה לפני שאני במיטה
מתכון לשמרים חלבי הכי טוב שהכרתי(ותאמינו, ניסיתי הרבה)

לבצק:
1
ק"ג קמח
2 חמאה (200 גרם)
1 כוס שמן
2 כפות שמרים (50 גרם)
2 וחצי מים פושרים
3/4 כוס סוכר

לערבב הכל
לחלק ל-9 כדורים

מילוי
800 גרם גבינה
1 וחצי חבילת אינסטנט וניל
4 ביצים
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 חמאה

לערבב את כל חומרי המילוי

להכין את פסי 9 פסי השמרים בפנים מילוי הגבינה
אפשר למרוח לפני כן מילוי אוכמניות מעט, או דובדבנים
פעם שמתי שוקולד ציפס שחור או לבן

פרורים למעלה:

רבע מרגרינה
שליש כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 סוכר וניל
לערבב הכל ביד ולפורר על 9 הפסים
לאפות עד להזהבה

זהו. מהר להקפיא אחרת לא ישאר

אפשר לעשות מזה גם גביניות- זה טעים במיוחד ומאד הונגרי.
הבצק מהמם.
המילוי הספיק לי ל7 רולדות
 

אספמיה

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 551065
עוגת שכבות טורט חום לבן

לטורט הלבן


10 ביצים

כוס וחצי סוכר

2 כפות שמן

3 כפות מיץ לימון

1 כוס קמח


לטורט החום

6 ביצים

שליש כוס סוכר (5 כפות)

1 כף שמן

2 כפות קקאו

שליש כוס קמח (4 כפות)

1 כפית אבקת אפיה

לקרם שוקולד

3/4 כוס סוכר

125 גרם שוקולד מריר

1 כף קקאו

3/4 כוס מים חמים

1 כפית אבקת נס קפה

1 מרגרינה

לציפוי

1 ריצ'

1 חבילת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מכינים את הטורטים הלבנים: מקציפים חלבונים עם הסוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

מחלקים את הכמות ל2 תבניות גודל תנור משומנות היטב ואופים 20 דק' על 160 מעלות

מכינים את הטורט החום מקציפים חלבונים עם סוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

ואופים בתבנית גודל תנורמשומנת היטב 20 דק' על 160 מעלות

אחרי שהעוגות אפיות מכינים את קרם השוקולד בסיר קטן בלי המרגרינה ואחרי שמוכן מוסיפים מרגרינה ומערבבים עד שנמס

מרכיבים את העוגה

מניחים טורט לבן ועליו מחצית מכמות הקרם ועליו טורט חום ואז את מחצית הקרם השניה ואז שוב טורט לבן

מכינים את ציפוי השוקולד ושופכים מעל הטורט הלבן...

לקרר את העוגה היטב ולחתוך


למי שאין כח לעשות שתי קרמים
יכולה פשוט להכפיל את הגאנש ולהשתמש רק בו בתור קרם
עזרה דחופה
עשיתי את הקרם שוקולד ויצא לי דליל מאוד מה עושים???? @shira bira @hbecker @brur @רוחי בלבוחי יש עיצה???? אני כבר שעות עם העוגה הזו עזרו לי.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ציננתי. כבר הרבה זמן לדעתי. משהו כמו חצי שעה
את חושבת שזה הסיפור או להוסיף משהו?
ממש תודה
אין לי נסיון עם המתכון הזה לכאורה מזג האוויר מונע התגבשות. אם את ממהרת תוסיפי חבילת שוקולד מריר מומס ותצנני במקפיא כ20 דקות. זה גם יעשיר את הטעם.
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה