ארוחת צהריים

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פלפל/כרוב ממולא פרווה
בלינצס ממולא פירה + עדשים אדומים, טעים ובריא.
סלט עדשים / שעועית מאש מנגבים עם לחם - מעדן (לחם ללא גלוטן בשבילה)
 

מאה100

משתמש מקצוען
הום פרייז - תפו"א מטובל בתנור.
קציצות ירקות.
מרקים מענינים כמובן.
אורז עם כרוב ופטריות.
בורקס מעלי פילו או בצק עלים בכל מיני מילויים.
פשטידות חלביות.
אם יש לכם פיתות ללא גלוטן אז אפשר פיתה פלאפל. (להיזהר עם ההכנה של הפלאפל, כמובן.)
מקלוני אורז.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים, תודה מראש
אפשר מתכון?

סלט עדשים אדומות / שעועית מש
זה בעצם אותו מתכון, רק השעועית צריכים להשרות קודם 12 שעות במים, העדשים אין צורך.

מוצרים
1 כוס עדשים אדומות / שעועית מש
2.5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית קנולה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 בצל קטן- קצוץ ומטוגן

אופן ההכנה

שוטפים את העדשים, מסננים....
מבשלים את העדשים/שעועית במים רותחים + שמן כ-30 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים/שעועית מתרככות והמים נספגים.
מתבלים במלח ובפלפל שחור, בצל מטוגן מערבבים ומגישים......
מנגבים עם לחם.....
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים, תודה מראש
בלינצס עם פירה ועדשים-
אני מכינה פירה בנפרד,
ובנפרד את המתכון שכתבתי למעלה מהסלט עדשים... טוחנת טוב עם מקל בלנדר,
מערבבת ביחס של חצי חצי בערך....
בהתחלה שמתי פחות... כדי שהילדים לא ירגישו את הטעם.

עד היום אני לא מגלה להם מה יש בפנים.... מבחינתם זה בלינצס עם פירה..... וזה הרבה יותר בריא.

את רוצה גם מתכון של פלפל ממולא? יש לי מתכון ממש טעים....
אם כן תכתבי לי, אין לי כח להקליד סתם....
 

noae

משתמש מקצוען
שירה בירה העלתה פה מתכון לאורז הנסיך שהוא ממש מעולה,

אפשר סלט פסטה- פסטה מבושלת, מוסיפים כל מה שנראה מתאים, ירקות קלויים וחיים, גבינה מלוחה, בצל סגול, פטרוזיליה, טונה וכל מה שיש במקרר. יוצא מעולה.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תודה רבה רבה!
דוקא פלפל ממולא מענין אותי מאד
סליחה על העיכוב..... לא היה לי זמן....

פלפל ממולא - מתכון ל20 פלפלים.


מילוי


1 בצל קצוץ

2/3 כוס שמן

4 כוסות אורז

4 כוסות מים

4 כפיות מלח

1 כפית פפריקה

2 כפיות אבקת מרק עוף (לא חייב אבל מוסיף)

100 גרם (2 כפות) רסק עגבניות



רוטב


3-4 רסק עגבניות (100 גרם כ"א)

8-10 כוסות מים

כף מלח,

2 כפות סוכר,

כף פפריקה מתוקה,

כף אבקת מרק,

1/4 כוס שמן,


אופן ההכנה:

בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל פלפל, שוטפים.....

חורצים עם סכין בחלק התחתון של כל פלפל 4 חריצים. (שיהיה חדירה לרוטב)

שמים את הפלפלים בתבנית עמוקה (מיוחד לבישול) צמודים אחד לשני


מילוי

בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

מוסיפים מים מלח ותבלינים, מביאים לרתיחה

וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את האורז ושאר הדברים

מבשלים על אש קטנה 10 דקות, ומצצנים.

ממלאים כל פלפל באורז עד 3/4 מהגובה




רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב עם בלנדר ידני עדיף

להניח כף רוטב על האורז שבתוך כל פלפל, ואת שאר הרוטב לשפוך באמצע לתוך התבנית.

סוגרים טוב טוב עם נייר כסף.

אופים על 180 מעלות לפחות 2-3 שעות.....




טעיםםםםםםםם
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מרק אפונה עם ירקות / מרק עדשים עם ירקות
 

(:keep smiling

משתמש צעיר
לי יש שני דברים פרווה שעפים עליהם והם גם בריאים וקלים:
1-בורגול: להשרות בצלחת עמוקה כוס בורגול עם כוס מים רותחים ובינתיים- לטגן בצל, להוסיף עליו עגבניה מגוררת בפומפייה, קופסת רסק עגבניות קטנה, לערבב טוב,
להוסיף את הבורגול שספח אליו את כל המים,
לערבב היטב, לתבל ב: מלח, פלפל, פפריקה,
להוסיף כוס וחמי מים רותחים ולשים עלל אש קטנה ל20, לפתוח פעם או פעמיים באמצע לערבב ובסוף אחרי כיבוי האש לתת לזה כמה דקות במכסה סגור.

2-אפונה ברוטב עגבניות קלי קלות:
אפשר עם בצל מטוגן ואפשר בלי....
עם בצל-לטגן, להוסיף רסק עגבניות, להוסיף את האפונה[אני משתמשת בקפואה] לערבב היטב ולהוסיף מים חמים-לא הרבה מדי, ולערבב, לבשל על אש קטנה=בינונית עד שמתרכך ומדי פעם להוסיף מעט מים-זה חשוב לא בבת אחת כדי שיהיה מרקם של רוטב ולא של מי עגבניות ובצל,
בסוף הבישול לתבל ב:מעט סוכר, מלח, פלפל.
להגיש על קוסקוס.

בתיאבון:)
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
סליחה על העיכוב..... לא היה לי זמן....

פלפל ממולא - מתכון ל20 פלפלים.


מילוי


1 בצל קצוץ

2/3 כוס שמן

4 כוסות אורז

4 כוסות מים

4 כפיות מלח

1 כפית פפריקה

2 כפיות אבקת מרק עוף (לא חייב אבל מוסיף)

100 גרם (2 כפות) רסק עגבניות



רוטב

3-4 רסק עגבניות (100 גרם כ"א)

8-10 כוסות מים

כף מלח,

2 כפות סוכר,

כף פפריקה מתוקה,

כף אבקת מרק,

1/4 כוס שמן,


אופן ההכנה:

בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל פלפל, שוטפים.....

חורצים עם סכין בחלק התחתון של כל פלפל 4 חריצים. (שיהיה חדירה לרוטב)

שמים את הפלפלים בתבנית עמוקה (מיוחד לבישול) צמודים אחד לשני


מילוי

בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

מוסיפים מים מלח ותבלינים, מביאים לרתיחה

וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את האורז ושאר הדברים

מבשלים על אש קטנה 10 דקות, ומצצנים.

ממלאים כל פלפל באורז עד 3/4 מהגובה




רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב עם בלנדר ידני עדיף

להניח כף רוטב על האורז שבתוך כל פלפל, ואת שאר הרוטב לשפוך באמצע לתוך התבנית.

סוגרים טוב טוב עם נייר כסף.

אופים על 180 מעלות לפחות 2-3 שעות.....




טעיםםםםםםםם
באיזה פלפלים את משתמשת?
ומה ז"א תבנית עמוקה? חד פעמית?
מרובעת? עגולה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  34  פעמים

לוח מודעות

למעלה