וואו!
מדהים ונראה ממש טוב!!!
יש מצב למתכון?
תודה!
הנה המתכון בשמחה:
מאת מרים קופרמן - קייטרינג על מגש
עוף בסילאן ופירות יבשים
מתכון לעוף חגיגי ועשיר, שמתאים לט"ו בשבט, שחום ומגרה, בזכות הסילאן.
ניתן לגוון עם הפירות היבשים והאגוזים, לפי הטעם והמלאי שבבית.
רכיבים
4 כרעיים או 8 שוקיים
3 בצלים
3 בטטה
100 ג' שזיף מיובש
100 ג' משמש מיובש
3 שני שום כתוש
4 כפות סילאן
1 כפית פפריקה
2 מקלות קינמון או 1 כפית
1 כפית כורכום
1/2 כפית צ'ילי
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס יין יבש (לבחירה)
1/2 כוס מים
להגשה: 50 גרם אגוזי מלך
50 גרם שקדים מולבנים
הכנה:
חותכים את הבטטה לחתיכות גסות ומניחים בתבנית, מניחים את הפירות היבשים, ואת הבצל חתוך לטבעות. מניחים מעל הכל את חלקי העוף.
מערבבים בקערה שום כתוש, סילאן, יין, מים ותבלינים, מערבבים ושופכים על העוף שבתבנית. מכסים בניר אפיה ועליו ניר כסף, אופים ב-200 מעלות שעה וחצי, מורידים את הכיסוי ומנמיכים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים עוד חצי שעה עד שעה.
בודקים מידי פעם שלא נגמרו הנוזלים, אם נגמרו, אפשר להוסיף מעט מים רותחים. כשהעוף רך ושחום, מוציאים מהתנור.
מפזרים את אגוזי המלך והשקדים לפני ההגשה.