דרוש מתכון אתגר תזונתי - לא מהסוג הרגיל..

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כותבת מראש את מה שאכתוב בסוף - מי שמכירה, אשמח מאד שלא תעבירי ד"שים.. תודה!
יש לי חברה מהממת - אמא נדירה,
שאחרי הרבה זמן של סבל מנסה בהכוונת רופא תזונה מאד מאד מצומצמת כדי לאתר רגישויות אצל התינוקת שלה.
(כן כן, עברה אצל רוב מי שמומלצים כאן ובכלל לניטרולי אלרגיות ואבחונים ובלגנים.. כלום לא עזר)
בינתיים ברוך השם ובלי עין הרע - הילדה התחילה לראשונה בחייה לישון!!!
ממש לישון ברצף, תוך שבוע גבהה וגדלה והשמינה, מחייכת רגועה, משהו פשוט לבכות.. אי אפשר להאמין.
אממה?
התזונה מצומצמת ברמה מאתגרת ביותר!
וכל תוספת (בהפרשים של שבוע) - בינתיים מתקבלת בהתקפי צרחות ופריחה ושלשולים ומה לא.
אז הנה האתגר:
אלו המוצרים היחידים -
עוף
בטטה
גזר
תפוח
אורז
שמן זית
מלח
מים

ז-ה-ו
אכתוב לכן מה עברנו כבר מבחינת מתכונים, ואשמח מאד ליצירתיות שלכן.
זה לא סוג הדברים שאפשר למצוא בקלות ברשת - כי דרושות פה המצאות..
נוסה בהצלחה -
מרק עוף-גזר-בטטה
קציצות עוף טחון עם אורז מבושל ובטטה-גזר מגוררים
קציצות מאורז מבושל ובטטה מרוסקת אפויה
שייק תפוח גזר
'לאפה' אורז (אורז שרוי במים שנטחן עם המים אחר כך, והבלילה למחבת עם קצת שמ"ז..)
סלט גזר-תפוח
'סתם' בטטה בתנור
גזר ובטטה בתנור עם חזה עוף
מרק כתום מגזר ובטטה
תפוח אפוי
'סתם' אורז מבושל
שוקיים עוף בתנור עם גזר/בטטה
דייסת אורז עם תפוח מגורר בפנים וקוביות בטטה בתנור מעל

נראה לי זהו עד כה...
אשמח לרעיונותיכן לעוד גיוונים - כיפיים במידת האפשר :)
תודה!!!

(אשמח שלא תמסרו ד"שים, מי שמכירה. תודה!!!)
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אין לי רעיונות, לצערי, מלבד לקלף את הבטטה עצמה אחרי שמורידים את הקליפה, לערבב עם קצת שמן ולפרוס בתבנית בתנור- יוצא כמו צ'יפס. נחמד כחטיף, אם יש לה צורך בזה.
אבל נראה לי שלבני עדות המזרח, שמשתמשים בקמח אורז בפסח, יהיו אולי מתכונים.
 

Bestimedia

לשעבר- צבעי פסטל :)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אפשר לעשות פילאף בסיר, ובמקום פלפלים לשים גזר ובטטה (זה לדוג' מה שעושים אצלינו- יותר אוהבים ככה)
ויוצא טעייים
אם צריך- אני ישים מתכון.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אפשר לעשות פילאף בסיר, ובמקום פלפלים לשים גזר ובטטה (זה לדוג' מה שעושים אצלינו- יותר אוהבים ככה)
ויוצא טעייים
אם צריך- אני ישים מתכון.
זה פשוט גזר בטטה ואורז, לא?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין לי רעיונות, לצערי, מלבד לקלף את הבטטה עצמה אחרי שמורידים את הקליפה, לערבב עם קצת שמן ולפרוס בתבנית בתנור- יוצא כמו צ'יפס. נחמד כחטיף, אם יש לה צורך בזה.
אבל נראה לי שלבני עדות המזרח, שמשתמשים בקמח אורז בפסח, יהיו אולי מתכונים.
יש צורך בכל דבר.. תחשבי איזה תפריט מוגבל זה.
זה קשה לאורך זמן... משעמם נורא
ולילדים האחרים היא מכינה כרגיל,
זה לראות ולהריח ולא לטעום..
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אושפלו.
לגזר מגורד יש הרבה מתכונים, אפשר גם לסחוט מיץ גזר טעים.

אמור להיות אתר למתכונים, שכשאת מכניסה את הרכיבים שיש לך בבית הוא מוציא לך מתכונים.
אנסה לחפש.
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש צורך בכל דבר.. תחשבי איזה תפריט מוגבל זה.
זה קשה לאורך זמן... משעמם נורא
ולילדים האחרים היא מכינה כרגיל,
זה לראות ולהריח ולא לטעום..
אני חושבת שקמח אורז יש לקנות בחנויות של B&D, אבל אולי בעוד מקומות.
אפשר גם אורז בתנור עם גזר ובטטה מגורדים גס, נראה לי יכול לצאת נחמד. אבל בטח כבר מוכר להם.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כן, נכון - שכחתי
גם הכנתי משהו עם אטריות אורז טעיםםם..
בנות כל מי שכותבת לי - תודה רבה!!
אבל פליז תצרפו מתכונים
הרי זה כולה כמה חומרים בסיסיים,
ההבדלים הקטנים של הכמויות וצורת ההכנה הם שעושים את הגיוון והענין
וזה בדיוק מה שאני מחפשת.
 

Bestimedia

לשעבר- צבעי פסטל :)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אם הם אוהבים סגנון של ספרינג רולז,
אפשר למלא אותו בחתיכות עוף, מקלות גזר, מקלות בטטה אפויות
מתכון:
1 חבילה דפי אורז
2 בטטות בינוניות
2 גזר בינוני
עוף מבושל (חזה או כרעיים מפורקים
א. הכנה-
1. חותכים את הבטטות לרצועות צרות ומעט עבות. מתבלים בשמן ומלח ומכנסים לתנור ליבוש/ ריכוך, איך שאוהבים.
2. חותכים את הגזר לרצועות
3. מרטיבים את דפי האורז משני הצדדים עד ריכוך ומרכיבים את הרול: מניחים כמה חתיכות מהגזר הבטטה והעוף ומגלגלים.
 
נערך לאחרונה ב:

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כל הכבוד לה!

בלי ביצים ובלי שום סוג של קמח זה באמת אתגר לא פשוט. גם לא קמח תירס / חומוס /קורנפלור וכולי?

אולי שתקנה קמח אורז, וככה תוכל להכין לביבות בטטה וגזר, פנקייק בטטה? חייבים משהו שידביק קצת.

בינתיים מתכון טוב:
לחתוך בטטה לקוביות
להוסיף שמן זית
לטגן בסיר על אש נמוכה עד שהקוביות רכות ממש
להוסיף כוס אורז
לתבל במלח (פלפל?)
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל כרגיל 20 דקות.
יוצא אורז כתום עם חתיכות בטטה נימוחות.
האורז האהוב עלינו (למעט שבמתכון הרגיל יש גם בצל, זה כל ההבדל).
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מתכון שלא ניסיתי, אבל נראה מבטיח (ערכתי אותו לפי ההגבלות)
4 בטטות
3 כפות שמן זית
כפית מלח
2 כוסות עוף מפורק (חזה, כרעיים, שאריות)
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 4 בטטות בשלמותן עד לריכוך (בודקים מעת לעת עם קצה הסכין אם הבטטה רכה) זה אמור לקחת 40-60 דקות.
  2. מוציאים את הבטטות ונותנים להם להצטנן מעט כדי שיהיה אפשר לעבוד איתן.
  3. חותכים את הבטטות לשניים לאורך, עם כף מוציאים את תוכן הבטטה לקערה גדולה.
  4. מוסיפים ל'בשר הבטטות' 3 כפות שמן זית ומלח (אם יש איזשהו תבלין נוסף שמותר...) ומערבבים היטב עד שהבטטה הופכת להיות כמו מחית או פירה.
  5. מוסיפים לפירה הבטטה שהתקבל בשר עוף מפורק ומערבבים עד לאיחוד מלא.
  6. מחזירים את ה'פירה' שהתקבל אל קליפות הבטטות (אם מותר לה קצת עשבי תיבול, אז לפזר...)
  7. אופים בשנית 15-20 דקות. מגישים חם ואפשר בהחלט לאכול גם את קליפות הבטטה אם רוצים.


1611253732692.png
 

סופרוומן

משתמש מקצוען
לצערי אין לי רעיון :(
אבל מנסיון כזה פחות או יותר. ההמלצה שלי בפעם הבאה לנסות סלק. זה היה הדבר היחיד כמעט שעבר בשלום. הוא מזין, מתוק, ובריא.
בהצלחה גדולה!!!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם הם אוהבים סגנון של ספרינג רולז,
אפשר למלא אותו בחתיכות עוף, מקלות גזר, מקלות בטטה אפויות
מתכון:
1 חבילה דפי אורז
2 בטטות בינוניות
2 גזר בינוני
עוף מבושל (חזה או כרעיים מפורקים
א. הכנה-
1. חותכים את הבטטות לרצועות צרות ומעט עבות. מתבלים בשמן ומלח ומכנסים לתנור ליבוש/ ריכוך, איך שאוהבים.
2. חותכים את הגזר לרצועות
3. מרטיבים את דפי האורז משני הצדדים עד ריכוך ומרכיבים את הרול: מניחים כמה חתיכות מהגזר הבטטה והעוף ומגלגלים.
רעיון מעולה, תודה!!
כל הכבוד לה!

בלי ביצים ובלי שום סוג של קמח זה באמת אתגר לא פשוט. גם לא קמח תירס / חומוס /קורנפלור וכולי?

אולי שתקנה קמח אורז, וככה תוכל להכין לביבות בטטה וגזר, פנקייק בטטה? חייבים משהו שידביק קצת.

בינתיים מתכון טוב:
לחתוך בטטה לקוביות
להוסיף שמן זית
לטגן בסיר על אש נמוכה עד שהקוביות רכות ממש
להוסיף כוס אורז
לתבל במלח (פלפל?)
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל כרגיל 20 דקות.
יוצא אורז כתום עם חתיכות בטטה נימוחות.
האורז האהוב עלינו (למעט שבמתכון הרגיל יש גם בצל, זה כל ההבדל).
לא, גם לא קמח תירס או חומוס וכו'... תודה על הרעיון!!!
מתכון שלא ניסיתי, אבל נראה מבטיח (ערכתי אותו לפי ההגבלות)
4 בטטות
3 כוסות שמן זית
כפית מלח
2 כוסות עוף מפורק (חזה, כרעיים, שאריות)
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 4 בטטות בשלמותן עד לריכוך (בודקים מעת לעת עם קצה הסכין אם הבטטה רכה) זה אמור לקחת 40-60 דקות.
  2. מוציאים את הבטטות ונותנים להם להצטנן מעט כדי שיהיה אפשר לעבוד איתן.
  3. חותכים את הבטטות לשניים לאורך, עם כף מוציאים את תוכן הבטטה לקערה גדולה.
  4. מוסיפים ל'בשר הבטטות' 3 כפות שמן זית ומלח (אם יש איזשהו תבלין נוסף שמותר...) ומערבבים היטב עד שהבטטה הופכת להיות כמו מחית או פירה.
  5. מוסיפים לפירה הבטטה שהתקבל בשר עוף מפורק ומערבבים עד לאיחוד מלא.
  6. מחזירים את ה'פירה' שהתקבל אל קליפות הבטטות (אם מותר לה קצת עשבי תיבול, אז לפזר...)
  7. אופים בשנית 15-20 דקות. מגישים חם ואפשר בהחלט לאכול גם את קליפות הבטטה אם רוצים.


צפה בקובץ המצורף 815194
הברקה היסטרית, תודה!!!!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לצערי אין לי רעיון :(
אבל מנסיון כזה פחות או יותר. ההמלצה שלי בפעם הבאה לנסות סלק. זה היה הדבר היחיד כמעט שעבר בשלום. הוא מזין, מתוק, ובריא.
בהצלחה גדולה!!!
בין דבר לדבר היא צריכה להמתין שבוע..
כך שכרגע מתמקדת במה שאפשר בוודאות.
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עוף עם אורז וירקות בתנור אני לא רואה ברשימה?

שתכין את המתכון של @חני גרינשטיין, רק שתחליף את הפלפלים בבטטה ותשמיט את התבלינים האסורים והבצל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה