בשרי ככה הכנתי שבת בשעה וחצי עם 2 סירים//המדריך ל"הצילו!! אין לי זמן להכין שבת!!"

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
אצלי גירסא מקוצרת לשבת, בשבועות עמוסים:
סלט חצילים במיונז - 10 דקות
טחינה - 7 דקות
סלמון בתנור עם רוטב כלשהו - 5 דקות
מרק עוף שאני משאירה על הפלטה כל הלילה ואוכלים ממנו גם בבוקר - 10 דקות עד רבע שעה
תוספת אחת - 5-15 דקות
עוף שמה על הפלטה כמה דקות לפני הדלקת נרות ועד הסעודה הוא טעים ועסיסי - 3 דקות התעסקות
ביצים קשות לשבת בבוקר - דקה אחת
למנה אחרונה פירות ממה שיש בבית או קופסת שימורים כלשהי - 0 התעסקות בערב שבת.
סה"כ פחות משעה :)
 

פשוש

משתמש מקצוען
אצלי שבת קלה
זה כמובן בלי מנה אחרונה.
חלות קנויות

מושטים בתנור. הכי קל שיש.

אח"כ סלטים:
חומוס קנוי
סחוג קנוי
סלט חסה, גזר, כרוב שרק צריך להכין מטבל.... (חותכת בשבת)
סיר ביצים קשות לשבת בבוקר.
מקסימום אני יעמיד תבנית חציל ובצל בתנור על חצי אני אשפוך קצת רוטב צילי ושום, וחצי שני אני אטחון עם ביצה קשה שבישלתי כנ"ל.

עוף ותפוחי אדמה / עוף ואורז בסיר אחד, מוסיפה בסיר גם שעועית או אפונה. כך יש גם ירק ובשבת - פשוט מגישה את זה בצלחות הגשה נפרדות.... שיראה כאילו יש פה 3 תבשילים

צול'נט ביום שישי - כמה זמן לוקח להעמיד?

זהווווו!!!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
צול'נט ביום שישי - כמה זמן לוקח להעמיד

הנה השלבים החיוניים לסיר בסיסי:
- לחתוך את הבשר לנתחים/קוביות
- לבשל את הבשר בישול מקדים (מעדיפה על קיפוי הקצף בסיר הטשולנט)
- לקצוץ בצל
- לברור מעט קטניות ("מעט" כי "כיטוב" בוואקום)
- לשטוף אותה מהלכלוך ואז להשרות
- לברור תבלינים
- לקרצף תפו"א, לשטוף ולחתוך אותם
- לבשל ביצים בישול מקדים (למי שמשתמש)

אלופים אתם אם אתם עושים את כל זה בדקה.
מקנאת בכם נוראות :confused:
 
נערך לאחרונה ב:

פשוש

משתמש מקצוען
הנה השלבים החיוניים לסיר בסיסי:
- לחתוך את הבשר לנתחים/קוביות
- לבשל את הבשר בישול מקדים (מעדיפה על קיפוי הקצף בסיר הטשולנט)
- לברור מעט קטניות ("מעט" כי "כיטוב" בוואקום)
- לשטוף אותה מהלכלוך ואז להשרות
- לברור תבלינים
- לקרצף תפו"א, לשטוף ולחתוך אותם
- לבשל ביצים בישול מקדים (למי שמשתמש)

אלופים אתם אם אתם עושים את כל זה בדקה.
מקנאת בכם נוראות :confused:
לא שמה בשר. אנחנו אוהבים פרווה....
לא בוררת תבלינים.
לא שמה ביצים קשות
 

יעלישקה

משתמש מקצוען
כל שבוע בערך בשעה וחצי עד שעתיים מעמידה שבת שזה כולל דג סלמון, טושלט, עוף, מרק, 4 סלטים ,פתיתים , ביצים, חלות , ועוגת כושי .קוגל ירושלמי.
חוץ משבתות שאני מארחת שאז אני מוסיפה כשלש שעות עוד 4 סלטים קוגל ת''א כבד קצוץ, עוגה חלבי עוגת שכבות וכ'ו
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנה השלבים החיוניים לסיר בסיסי:
- לחתוך את הבשר לנתחים/קוביות
- לבשל את הבשר בישול מקדים (מעדיפה על קיפוי הקצף בסיר הטשולנט)
- לקצוץ בצל
- לברור מעט קטניות ("מעט" כי "כיטוב" בוואקום)
- לשטוף אותה מהלכלוך ואז להשרות
- לברור תבלינים
- לקרצף תפו"א, לשטוף ולחתוך אותם
- לבשל ביצים בישול מקדים (למי שמשתמש)

אלופים אתם אם אתם עושים את כל זה בדקה.
מקנאת בכם נוראות :confused:
קונה בשר לטשולנט חתוך לקוביות.
לא מבשלת בישול מקדים אלא מטגנת אותו וסוגרת. אין שום קצף.
חותכת בצל
קטניות במקפיא מרגע ההוצאה במקפיא. לא בוררת. וגם לא משרה...
תבלינים במקרר בלבד, לא בוררת.
מקלפת תפו"א ולכן אין צורך לקרצף
שמה את הביצים ככה... יוצא טעים גם בלי בישול מקדים
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

zahav1

משתמש מקצוען
הנה השלבים החיוניים לסיר בסיסי:
- לחתוך את הבשר לנתחים/קוביות
- לבשל את הבשר בישול מקדים (מעדיפה על קיפוי הקצף בסיר הטשולנט)
- לקצוץ בצל
- לברור מעט קטניות ("מעט" כי "כיטוב" בוואקום)
- לשטוף אותה מהלכלוך ואז להשרות
- לברור תבלינים
- לקרצף תפו"א, לשטוף ולחתוך אותם
- לבשל ביצים בישול מקדים (למי שמשתמש)

אלופים אתם אם אתם עושים את כל זה בדקה.
מקנאת בכם נוראות :confused:
כשאני קונה את השעועית אני משרה את כל החבילה ללילה שלם. לאחר מכן בוררת. ומחלקת לשקיות. וכך אין לי צורך להתעסק עם זה כל שבוע .
בשר - אני קונה בשל לטשולנט שמגיע כבר חתוך.
דרך אגב, גם טחינה אני עושה מראש קופסא שלמה ומחלקת לקופסאות קטנות.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
אני מרגישה מ-פ-ג-ר-ת.
5-6 שעות לוקח לי להכין שבת,
ואני לא מתקשקשת יותר מידי: בסיסי+
לא מפגרת בכלל!
מאד תלוי כמה תשתיות מוכנות יש לנשים כגון שימורים ועשבי תיבול מוקפאים, מי מדיח להן את הכלים אחר כך, והאם בשקלול ה'דקה' 'חמש דקות' הן כוללות גם קילוף, קיצוץ, ערבוב, וכאמור שוב - שטיפת הכלים וטיוב מראה המטבח. לדידי, לבשל אפשר מהר, רק הכנת המזון והניקוי אחר כך הם הפרוייקט.
חוץ מזה שאצלי ההכנות לשבת כוללות גם ניקיון בכל הבית, ואת זה בטח אי אפשר להספיק בשעה וחצי.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
הנה השלבים החיוניים לסיר בסיסי:
- לחתוך את הבשר לנתחים/קוביות
- לבשל את הבשר בישול מקדים (מעדיפה על קיפוי הקצף בסיר הטשולנט)
- לקצוץ בצל
- לברור מעט קטניות ("מעט" כי "כיטוב" בוואקום)מושרות מאתמול
- לשטוף אותה מהלכלוך ואז להשרות
- לברור תבלינים
- לקרצף תפו"א, לשטוף ולחתוך אותם
- לבשל ביצים בישול מקדים (למי שמשתמש)

אלופים אתם אם אתם עושים את כל זה בדקה.
מקנאת בכם נוראות :confused:
בשר בקוביות. לא מבשלת מראש, ולא סוגרת. מניחה על הקטניות.
הקטניות (כיטוב, כמובן) מושרות מאתמול (חצי דקה עבודה)
בצל שלם! מעדן!
קוגל מפירורי לחם וקמח, מערבבת בתוך שקית הקפאה. דקה עבודה והשקית לפח.
תבלינים מבוררים במקפיא.
בקערת ההשריה שמה מים נקיים, ולתוכה מקלפת תפו"א ובטטה, חותכת והיידה, לסיר.
ביצים אני כן מבשלת מראש, ומכניסה קלופות (כך נוח לי יותר בהגשה) אבל מה זה כבר לשטוף סיר של ביצים?
תכלס, צ'ולנט זה אולי לא דקה עבודה, אבל גם לא הרבה יותר.
 

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מפגרת בכלל!
מאד תלוי כמה תשתיות מוכנות יש לנשים כגון שימורים ועשבי תיבול מוקפאים, מי מדיח להן את הכלים אחר כך, והאם בשקלול ה'דקה' 'חמש דקות' הן כוללות גם קילוף, קיצוץ, ערבוב, וכאמור שוב - שטיפת הכלים וטיוב מראה המטבח. לדידי, לבשל אפשר מהר, רק הכנת המזון והניקוי אחר כך הם הפרוייקט.
חוץ מזה שאצלי ההכנות לשבת כוללות גם ניקיון בכל הבית, ואת זה בטח אי אפשר להספיק בשעה וחצי.
מזכיר לי את המתכונים האלה של ה"10 דקות"
זה מתחיל: פטרוזליה קצוצה (כלומר למלאות קערה עם סבון, להפריד עלים, להשרות,לשטוף היטב, לקצוץ, לשטוף את הקרש)
בצל מטוגן (כלומר לבדוק, לחתוך ולטגן, ולטוף את המחבת)
וכן על זה הדרך.
הלכה לך כבר חצי שעה ואת עדיין רק בשלב "המצרכים":)
 

מהנדסת תוכנה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
D I G I T A L
עימוד ספרים
בלת"ק (חלק)
אני חושבת שכל העניין של השתי סירים מאבד את האפקט ברגע שצריך לישטוף אותם באמצע,
וכן זה לא נחשב לשתי סירים, כי יש גם תבניות על הדרך,
וטשולנט לא לוקח שתי דקות,
ולמי שמכין מרק אז צריך לקחת בחשבון גם את זה,
בקיצור כל העניין הזה של השתי סירים בשעה וחצי לא נשמע רלונטי כ"כ,
מה שכן אפשר להכין במינימום זמן כשמתכננים מראש,
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
טוב, אתגרתם אותי.
אז השבוע הסתכלתי על השעון....

רק אציין, שחלות ועוגת גבינה משובחת נאפו ביום חמישי.

אז ככה - בשעה 12:10 נכנסתי למטבח (הנקי והמסודר)
בשעה 1:35 כבר ישבתי עם כוס קפה ועוגת גבינה במטבח (הנקי והמסודר)

מה היה באמצע?
דגים (מושט ברוטב חריף), עוף צלי (המשיך להתבשל עד כניסת השבת), תוספת (קוסקוס מהיר הכנה, אבל אצלינו הוא מתבשל בסיר כמו פתיתים), כבד קצוץ, טשולנט, סלט ביצים, סלט ערבי, חצילים בטעם כבד, טחינה, חומוס(היה בפריזר, רק הוצאתי מנה), רימון מפורק לסלט פירות שיחתך טרי בשבת.

תכל'ס עבדתי בסוף עד כניסת השבת כי חוץ מהמטבח יש עוד כמה חדרים בבית, והיתה כביסה לקפל ולהכניס לארונות ועוד אי אילו דברים קטנים.
אבל ב''ה עוד הספקנו לקבל שבת מוקדם לרפואת חוה לאה בת אסתר בתושח''י.
 

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
טוב, אתגרתם אותי.
אז השבוע הסתכלתי על השעון....

רק אציין, שחלות ועוגת גבינה משובחת נאפו ביום חמישי.

אז ככה - בשעה 12:10 נכנסתי למטבח (הנקי והמסודר)
בשעה 1:35 כבר ישבתי עם כוס קפה ועוגת גבינה במטבח (הנקי והמסודר)

מה היה באמצע?
דגים (מושט ברוטב חריף), עוף צלי (המשיך להתבשל עד כניסת השבת), תוספת (קוסקוס מהיר הכנה, אבל אצלינו הוא מתבשל בסיר כמו פתיתים), כבד קצוץ, טשולנט, סלט ביצים, סלט ערבי, חצילים בטעם כבד, טחינה, חומוס(היה בפריזר, רק הוצאתי מנה), רימון מפורק לסלט פירות שיחתך טרי בשבת.

תכל'ס עבדתי בסוף עד כניסת השבת כי חוץ מהמטבח יש עוד כמה חדרים בבית, והיתה כביסה לקפל ולהכניס לארונות ועוד אי אילו דברים קטנים.
אבל ב''ה עוד הספקנו לקבל שבת מוקדם לרפואת חוה לאה בת אסתר בתושח''י.
את באה להגיד שעד 12.10 לא התחלת לא אוכל ולא ספנג'ה? והספקת להכניס שבת מוקדם?
אוף, למה רק אצלי כל דבר זה סיפור?
אני הייתי נלחצת טילים, ואצלי החלות קנויות ואין עוגות...
 

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
טוב, אתגרתם אותי.
אז השבוע הסתכלתי על השעון....

רק אציין, שחלות ועוגת גבינה משובחת נאפו ביום חמישי.

אז ככה - בשעה 12:10 נכנסתי למטבח (הנקי והמסודר)
בשעה 1:35 כבר ישבתי עם כוס קפה ועוגת גבינה במטבח (הנקי והמסודר)

מה היה באמצע?
דגים (מושט ברוטב חריף), עוף צלי (המשיך להתבשל עד כניסת השבת), תוספת (קוסקוס מהיר הכנה, אבל אצלינו הוא מתבשל בסיר כמו פתיתים), כבד קצוץ, טשולנט, סלט ביצים, סלט ערבי, חצילים בטעם כבד, טחינה, חומוס(היה בפריזר, רק הוצאתי מנה), רימון מפורק לסלט פירות שיחתך טרי בשבת.

תכל'ס עבדתי בסוף עד כניסת השבת כי חוץ מהמטבח יש עוד כמה חדרים בבית, והיתה כביסה לקפל ולהכניס לארונות ועוד אי אילו דברים קטנים.
אבל ב''ה עוד הספקנו לקבל שבת מוקדם לרפואת חוה לאה בת אסתר בתושח''י.
Wow!!!
את מכינה על השיש הכל מראש?
יודעת מתכונים בעל פה?
מתחילה עם סלטים/עיקריות?
איך עושים את זה??
אשמח לשמוע...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה