מאפים פינוק אמיתי לליל שבת אחרי הסעודה...

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!! IMG_2908.JPGIMG_2909.JPGIMG_2910.JPGIMG_2911.JPG
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ובאמת הגיע הזמן שתמשיכי להפציץ..
חיכינו כבר שתעלי עוד מתכונים תודה רבה...
בשביל האשכולות שלך צריך להמציא לייק של אימוג'י מלקק את השפתיים.
תודה לכן על המשוב החם!! מחמם את הלב....

מכירה בגרסה דומה - אגוזי מלך במלית משדרגים בכמה רמות!!
אולי תעלי ונחכים? מעניין לשמוע....
 

saryk

משתמש מקצוען

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!צפה בקובץ המצורף 740791צפה בקובץ המצורף 740792צפה בקובץ המצורף 740793צפה בקובץ המצורף 740794
רוחי
ממש מגרה, נאלץ להכין למרות דיאטת הרצח בה אני שוהה כרגע :(
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!צפה בקובץ המצורף 740791צפה בקובץ המצורף 740792צפה בקובץ המצורף 740793צפה בקובץ המצורף 740794
בתור אחת שאוהבת תפוחים מכינה בדרך כלל את הקרמבל הזה https://www.10dakot.co.il/recipe/קראמבל-תפוחים/
לשבת מתכננת להכין את המתכון שלך קנינו כבר רסק תפוחים:)
רק לא מובן לי אם צריך לגרד את התפוחים או לפרוס
תודה על המתכונים המוצלחים...
 
נערך לאחרונה ב:

אסתי אחת

משתמש מקצוען
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!צפה בקובץ המצורף 740791צפה בקובץ המצורף 740792צפה בקובץ המצורף 740793צפה בקובץ המצורף 740794
נשמע מושלם
האם הבצק למטה נשאר פריך?
כי לשמחת תורה הכנתי פאי 'מקצועי' והתאכזבתי לגלות שנוזלי התפוחים הרטיבו וריככו את הבצק.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגב את הקרמבל של אפרת אני עשיתי פעם הוא שונה ממש בטעם.
ברור זה סגנון אחר יותר עוגתי, יש לי גם מתכון בסגנון עם תפוחים מגורדים שכבות בצק ותפוחים
אבל עם רסק עדיין לא ניסתי (בעז"ה היום)
מה יותר מוצלח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה