היה לנו יום שישי שכולו בלת"מים.
מעניינים ומגוונים בהחלט (אחד לדוגמא רק בשביל הסקרנות של כולם: הודעת בידוד לאחת הבנות)
אז כמעט-כמעט הגיע שבת, והיו רק שלושה סלטים מוכנים
בלי לדעת מה יהיה, העמדתי את הבת שלי לקלף כמה גזרים, שיהיה, ופתחתי קופסת שימורי זיתים.
בליל שבת תרתי כה וכה ופשפשתי בקרבי המקרר, כדי לייצר שני סלטים בלי ברירה, בלי טחינה, בלי לישה, בלי בישול, בלי כבישה....
וזה מה שיצא:
סלט גזר וכוסברה
4 גזרים מקולפים
צרור כוסברה טריה שטופה
רבע בצל סגול (אצלנו לא אוהבים מדי הרבה, אבל אם אתם אוהבים יותר, בכבוד)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
חותכים את הגזרים לטבעות דקות, וחוצים כל טבעת לחצי.
קוצצים את הכוסברה.
חותכים את הבצל לרצועות דקות.
מתבלים ומגישים
(מותר כמובן להכין את זה גם ביום שישי , אבל אם אתם במצב חרום אמיתי - אפשר לקלף גזרים בשבת בעזרת סכין)
זיתים בלימון
3 כפות זיתים מקופסא
חצי לימון
1 כף שמן זית
פפריקה חריפה
פורסים את הלימון לפרוסות, ואת הפרוסות לפיסות דקות (לא מדי, שבת...)
מערבבים עם הזיתים,
מתבלים ומגישים.
מעניינים ומגוונים בהחלט (אחד לדוגמא רק בשביל הסקרנות של כולם: הודעת בידוד לאחת הבנות)
אז כמעט-כמעט הגיע שבת, והיו רק שלושה סלטים מוכנים
בלי לדעת מה יהיה, העמדתי את הבת שלי לקלף כמה גזרים, שיהיה, ופתחתי קופסת שימורי זיתים.
בליל שבת תרתי כה וכה ופשפשתי בקרבי המקרר, כדי לייצר שני סלטים בלי ברירה, בלי טחינה, בלי לישה, בלי בישול, בלי כבישה....
וזה מה שיצא:
סלט גזר וכוסברה
4 גזרים מקולפים
צרור כוסברה טריה שטופה
רבע בצל סגול (אצלנו לא אוהבים מדי הרבה, אבל אם אתם אוהבים יותר, בכבוד)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
חותכים את הגזרים לטבעות דקות, וחוצים כל טבעת לחצי.
קוצצים את הכוסברה.
חותכים את הבצל לרצועות דקות.
מתבלים ומגישים
(מותר כמובן להכין את זה גם ביום שישי , אבל אם אתם במצב חרום אמיתי - אפשר לקלף גזרים בשבת בעזרת סכין)
זיתים בלימון
3 כפות זיתים מקופסא
חצי לימון
1 כף שמן זית
פפריקה חריפה
פורסים את הלימון לפרוסות, ואת הפרוסות לפיסות דקות (לא מדי, שבת...)
מערבבים עם הזיתים,
מתבלים ומגישים.