מצטטת פה מאמר של איילה קוסייב, יועצת לרפואה טבעית מוסמכת ורפלקסולוגית .
יש לה רשימת תפוצה חינמית עם ידע ששווה זהב בנושאי בריאות.
היא נתנה לי אישור לפרסם כאן חלק מהמייל ששלחה על מוצרי חלב.
רוב בני אדם רגילים לאכול מוצרי חלב, כך גם מחנכים אותנו מקטנות, שחלב טוב לעצמות לגדילה, יש בו הרבה חלבון וכו…
גם אני חשבתי שחלב מאוד בריא, עד מה שקרה.
לפני הרבה מאוד שנים, אחד הילדים שלי שיהיה בריא (היום בחור בן 19) כשהיה בן 3 סבל מדלקות אוזניים חוזרות במשך חודשים רבים. הוא קיבל את כל סוגי האנטיביוטיקה, והדלקת חזרה שוב ושוב.
הפיתרון של רפואה קונבציונלית היה לתת אנטיביוטיקה למניעה למשך כמה חודשים וניתוח כפתורים. הייתי נורא מתוסכלת וממש לא יכולתי להסכים עם זה, כי בעיני זה לא היה פתרון מוצלח.
כשהתחלתי לשאול אנשים ולהתייעץ עם מטפלים שונים ברפואה משלימה, הדבר הראשון שהמליצו לי, להוריד לו מהתפריט מוצרי חלב וקמח לבן. בנוסף לקחתי אותו לטיפול רפלקסולוגי. ומאז הכל היסטוריה. בני הבריא ב"ה בלי אנטיביוטיקה ולא היה צריך ניתוח כפתורים.
אחרי זה מיד התחלתי ללמוד רפלקסולוגיה, ומאז ב"ה עד היום זכיתי לעזור להרבה ילדים עם דלקות אוזניים, דלקות גרון, נזלת כרונית, דלקות ראות חוזרות, כאבי בטן , ותמיד אחת ההמלצות הראשונות שלי - להפסיק מוצרי חלב.
היו אפילו מקרים שנתתי עצה בטלפון להפסיק חלבי ולא היו צריכים רפלקסולוגיה!
איך החלב משפיע עלינו?
במחקר שנעשה בבית חולים בלינסון הרופאים גילו שמוצרי חלב הם אלרגן מספר אחד שגורם למגוון של בעיות בריאותיות כגון: כאבי גרון, דלקות אוזניים, סינוסיטיס, דלקות ריאות, שלשולים, הקאות.
למה זה לא טוב?
כדי לעכל חלב אנחנו צריכים 2 אנזימים: רנין ולקטאז.
רנין מפרק את חלבון החלב הנקרא קזאין
ולקטאז, מפרק לקטוז (הלקטוז הוא הסוכר שיש בחלב)
כמעט אצל כל בני האדם 2 האנזימים האלה נעלמים בגיל 3, זאת אומרת שרובנו לא מסוגלים לעכל חלב מגיל 3. לכן החלב גורם לאלרגיות, אסטמה, סינוסיטיס, מיגרנות, שילשולים, הקאות.
בארץ בערך ל 85% מהאנשים אין את האנזימים האלה.
כמות החלבון קזאין בחלב של פרה אדיר. הבורא ברא את החלב של האמא שיתאים להתפתחות של היונק. עגל שנולד צריך תוך חצי שנה להפוך ל"הר", הוא אמור לפתח עצמות ענקיות. לכן כמות החלבון הקזאין 300%, פי 3 מאשר לבן אדם.
כשהלקטוז לא מתפרק (מחוסר אנזים), הוא גורם לשלשולים או שהוא גורם לליחה (נזלת , דלקות גרון, סינוסיטיס)
בנוסף בחלב יש גם הורמון גדילה בכמות גבוהה. אדם שאוכל מוצרי חלב , מקבל הורמון גדילה, אז מתרחב לרוחב. (קשה לרדת במשקל עם צריכת מוצרי חלב.)
כמו כן כשאנחנו אוכלים מוצרי חלב פרה, רמת החומציות בדם עולה. כדי לאזן את עודף החומציות שבדם, הגוף נאלץ לשחרר יוני סידן המאוחסנים בעצמות (סידן הינו מינרל בסיסי המנטרל חומציות) דבר הגורם לאורך זמן לחוסר סידן בעצמות (בריחת סידן), מחלות שיניים וחניכיים.
מחלת האוסטאופורוזיס (בריחת סידן) נפוצה יותר באוכלוסיות הצורכות מוצרי חלב.
מחקרים מראים כי בארה"ב צריכת החלב ומוצריו הינם מהגבוהות ביותר בהשוואה לרוב האוכלוסיות בעולם.
בקרב נשים אמריקאיות בגילאי 50+, נמצא כי שכיחות השברים בעצם הירך היא אחת מהגבוהות ביותר בעולם. לעומת זאת, ממחקרים שנערכו באזורים הכפריים של סין ששם צריכת מוצרי החלב פחותה ביותר אם בכלל, שכיחות השברים הייתה חמישית מהשכיחות בארה"ב.
אז מאיפה נקבל סידן?
מה כדאי לנו לאכול כדי לספק סידן לגוף?
ירקות ירוקים, קטניות (סויה, שעועית, חומוס , אפונה יבשה), שקדים , אגוזים, פירות יבשים (אורגניים)
אם נבדוק את כמות הסידן בחלב, נווכח שהיא אינה גבוהה במיוחד. שומשום למשל מכיל פי עשרה סידן מאשר בחלב, בשקדים יש פי שניים וחצי.
להלן רשימה של חלק ממוצרים שונים המכילים כמויות ניכרות של סידן :
שומשום 1150
נבטי סויה 244
מולסה 579
סלרי 240
עשב חיטה 260
פטרוזיליה 197
שקדים 254
חומוס 120
חילבה 180
משמש מיובש 170