דרוש מתכון ארוחת ערב חמה-עם תנור בלבד

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש בפורום מלא מתכונים של מוקרמים, תעשי חיפוש
שקשוקה רגילה את יודעת להכין?תנסי להכין בתוך תבנית פיירקס, מה יכול להיות כבר?
היינו במצב הזה מלא זמן בגלל הקורונה ולא זכור לי שהיינו רעבים
אני מכירה המוני מוקרמים בע"פ,
המטבח שלי ברגיל- פעיל פעיל. ב"ה.
אבל כולם דורשים סיר. כולם. ובימים הקרובים זו לא פונקציה בשבילי.
אם יש מתכון טעים בלי צורך בסיר, אבל בכלל, אשמח לשמוע עליו.

שקשוקה רגילה את יודעת להכין?תנסי להכין בתוך תבנית פיירקס, מה יכול להיות כבר?
לא יודעת.
אבל אינלי כח להכין ולגלות שזה מוכן רק אחרי שעה וחצי לדוגמא,
או להתחיל לאכול ולגלות שהירקות קשים,
או הטעם תפל כי הטיגון הוא מרכיב חשוב.
לכן חשוב לי מתכונים טעימים מניסיון...
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אם אין לך התנגדות עקרונית למיקרוגל, ממליצה מאד על הוספת אמצעי החימום הזה.
אפשר להכין בו אורז (אני מכינה בו קבוע, יוצא אחד אחד!), פסטה, ועוד ועוד.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם אין לך התנגדות עקרונית למיקרוגל, ממליצה מאד על הוספת אמצעי החימום הזה.
אפשר להכין בו אורז (אני מכינה בו קבוע, יוצא אחד אחד!), פסטה, ועוד ועוד.
גדלתי עליו:)
ונכון, הוא כלי חשוב במטבח פעיל וקשה מאד בלעדיו.

אבל התחתנתי עם מישהו שלא הכיר את המוצר הזה ולא אהב את הרעיון...
מאד ברור לשנינו שעכשיו עם המטבח החדש והילדים שגדלו - יבוא גם המיקרו,
אבל יש לי כ"כ הרבה קניות והחלטות לעשות, שומרת את ההחלטה על מקרוגל לעוד קצת.
(מתייקת לי בממו צהוב במוח לתחקר אותך על האורז והפסטה כשיבוא היום...)
 

ngraphic

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תנסי לטגן בתנור: לשפוך קצת שמן על הנייר אפיה ולשים את הקוביות בצל וקוביות עגבנית וכו... כשלב ראשוני
נשמע לי קצת מתיש אבל הגיוני. מתכונת גריל
 

אקוליס

משתמש מקצוען
יש לי עוד פשטידה חלבית עם בסיס בצק עלים גבינה וזיתים קלה מאד להכנה ודורשת רק תנור.
אם תרצי ארשום מתכון
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אפשר פרוט?
איך את מכינה אותם במיקרו?

אני מכינה במיקרו רק אורז, ולא פסטה
איך? על כל כוס אורז (כי טוב) אני יוצקת 2 כוסות מים רותחים, כף שמן ומעט מלח. מערבבת ומשגרת לבישול בכלי מכוסה כ-20 ד' בחום מקסימלי. אני מכינה 2-2.5 כוסות, יתכן שכמות קטנה יותר של אורז מצריכה משך חימום קצר יותר.
גם משך הבישול יכול להשתנות בין המיקרוגלים השונים, בגלל שינוי בעוצמות החום.
שמתי לב שהכלי האידיאלי להכנת אורז במיקרוגל הוא קופסת אורז רבועה דווקא, ולא מלבנית.
חשוב מאד להוציא את האורז מהמיקרו מיד בגמר הכנתו, ו'לקלטר' אותו בעזרת מזלג, כדי להכניס אוויר בין הגרגרים.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש לי עוד פשטידה חלבית עם בסיס בצק עלים גבינה וזיתים קלה מאד להכנה ודורשת רק תנור.
אם תרצי ארשום מתכון
זיתים פחות הולך אצלי... אז חבל שתטרחי נראה לי
תודה מאד על הרצון!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
:(
כבר התלהבתי...
מצאתי את זה באתר 10 דק', לא ניסיתי
עריכה:
אני רואה שכתוב באתר לא להעתיק ללא אישור.
מי שרוצה שתשלח לי באישי אני אשלח לה



אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.

 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ועוד מתכון שעשיתי כמה פעמים לא יודעת מה מקורו
מאפינס פיצה
מצרכים (10 מאפינס)
:

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

200 גרם יוגורט או גבינה לבנה

רבע כוס חלב

רבע כוס שמן זית/ קנולה

2 כפות מלאות קטשופ


3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורים

לציפוי ופיזור מעל: קטשופ וגבינה צהובה מגורדת (כרבע כוס גבנ"צ)


אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ודביקה (הערה: יש לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ואח"כ להוסיף את יתר החומרים).

-משמנים תבניות שקעים ובעזרת כף יוצקים את התערובת לשקעים (בגובה 3/4 מהשקע).

-מניחים מעט קטשופ (כחצי כפית) מעל לכל מאפינס ומערבבים קלות עם קיסם/מזלג. מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ועוד מתכון שעשיתי כמה פעמים לא יודעת מה מקורו
מאפינס פיצה
מצרכים (10 מאפינס)
:

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

200 גרם יוגורט או גבינה לבנה

רבע כוס חלב

רבע כוס שמן זית/ קנולה

2 כפות מלאות קטשופ


3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורים

לציפוי ופיזור מעל: קטשופ וגבינה צהובה מגורדת (כרבע כוס גבנ"צ)


אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ודביקה (הערה: יש לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ואח"כ להוסיף את יתר החומרים).

-משמנים תבניות שקעים ובעזרת כף יוצקים את התערובת לשקעים (בגובה 3/4 מהשקע).

-מניחים מעט קטשופ (כחצי כפית) מעל לכל מאפינס ומערבבים קלות עם קיסם/מזלג. מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.
מאמצת. שוב תודה:)
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מה עם ירקות למינהם אפויים? נסי הכל!! (חוץ ממלפפון...) זה יאמי.
פיצות על פיתה, פוקאצ'ות מבצק מהיר (בצק נוזלי עם הרבה מים ששופכים לתבנית, מכירה?)
ציפס, שניצלונים, קציצות. גם פרווה גם בשרי
סלט חסה מושקע ובתנור בטטה, פטריות, פלפלים, שיפודי חלומי
ליד קראנצים שמכינים מטורטיות או פיתות, גם בתנור.
מיני פשטידות-מאפינס. את יכולה לדחוף לתבניות שקעים מלאנטות דברים, מפסטות עם ירקות וגבינות
ירקות וביצים טרופות, וסתם פשטידות קלילות.
כדורי פלאפל
סוג של פיש אנד ציפס כשהדג אפוי...
יש לביבות תירס בתנור גם כן
מספיק?
 

עולם קטן

משתמש פעיל
תכיני זיווה ... יאמיי..
לוקחים מלוואח וממלאים חצי ממנו ברוטב פיצה, גבינות מוגורדות (לפי מה שאוהבים/מה שזמין..), זיתים/פטריות, סוגרים את המלוואח (לצורת חצי עיגול)
מורחים ביצה ושומשום....

זה הולך גם עם ביצה קשה.. אבל זה תוסיפי כשיהיה גז :)
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
קודם כל שיהיה בהצלחה בהכל!

ארוחת ערב בתנור זה נהדר לגמרי , ויש לי כמה המלצות "חמות מן התנור" שלי:

פשטידת קוטג- אין שבוע שאני לא מכינה את הפשטידה הזאת
הכי קלה ומהממת שיש, ערבב ולתנור, מגוונת כל פעם- עם זיתים, תירס או פטריות
דקת עבודה ופשוט מעדן.
אם מענין אותך- תעדכני.

פיצה בתנור- גם כמה דקות של עבודה עם תוצאה נפלאה.
בצקים נוספים- לחמניות כוסמין עם מתבלי הבית (פסטו, עגבניות מיובשות, גבינה מתובלת וסלט רענן)
פוקאצות, לחם שום,וכו.

כדורי ברוקולי כשיפודים על סלט חסה טעים זו גם אופציה נהדרת לגיוון.

דגים- כל דג שהוא, תוכלי גם להגיש סלט חסה עם סלמון מעל - מתאים יותר לארוחת ערב,וקליל יותר.
 

WELLCOME

משתמש פעיל
פסטה בתנור-יוצא מעדן!! מומלץ עם ספגטי מוסיפים שמן מלח ואפשר גזר מגורד דק, שופכים מים רותחים לכיסוי ואופים בחום גבוה 10-15 דק'
תפו"א וביצים- פרוסות תפו"א אופים אותם וכשהם מוכנות שופכים מס' ביצים ואופים עוד קצת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה