עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
יש לי שמרים יבשים, החבילה באמת פתוחה כבר תקופה, ואני מאחסנת אותה בארון.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
לא עקבתי אם ענו לך.
שמרים חייב במקרר! לא במקפיא, זה הורג את פטריית השמרים.
אני לשה שנים ארוכות ביד, ויוצא מצויין, אבל באמת ללוש הרבה.
 

דג לבן

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא עקבתי אחרי כל האשכול, אבל לי יש מתכון ממש דומה עם קילו קמח , בלי מדידה בכוסות. אם מעניין מישהו אביא אותו.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני מאכסנת במקפיא קבוע. ולא רואה שום בעיה במאפי השמרים. בד"כ תוך חצי שעה תופח לי.
.
את מוציאה את השמרים פרק זמן לפני ההכנה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר?
קראתי שזה מאוד עוזר.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
יש לי שמרים יבשים, החבילה באמת פתוחה כבר תקופה, ואני מאחסנת אותה בארון.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
אני מאחסנת את השמרים בפריזר [פחות קפוא מהמקפיא].
אבל לא להרבה זמן.
רק כי אני לא מצליחה לדמיין איך לשים מספיק זמן ביד ;) (אח, כואב...)
אם מכניסים את החמרים לפי סדר מסוים, זה לא קשה בכלל,
תוך 10 דק' לישה מתונה יש לי בצק מעולה של ½2 ק"ג. [ואני בכלל לא ג'דה]
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
לא עקבתי אם ענו לך.
שמרים חייב במקרר! לא במקפיא, זה הורג את פטריית השמרים.
אני לשה שנים ארוכות ביד, ויוצא מצויין, אבל באמת ללוש הרבה.
שמרים יבשים עדיף לא לשמור בקירור- כך אמרה לי שפית אחת. הם צריכים להשמר במיכל אטום בטמפרטורת החדר.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אחרי כזה אשכול ארוך הייתי חייבת לבדוק אם כל המהללות צודקות...
הכנתי אתמול, יצא באמת מוצלח:).
תודה לכל מי שתרמה לאורך האשכול הזה, מה שהניע אותי להתקרב בכלל לכיוון המיקסר:rolleyes:
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שמרים יבשים עדיף לא לשמור בקירור- כך אמרה לי שפית אחת. הם צריכים להשמר במיכל אטום בטמפרטורת החדר.
מעניין, בצקים זה ה תחום שלי... ודווקא במקרר נשמר לי הכי טוב.
כל חודשיים בערך אני גומרת חבילה.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
שמרים יבשים עדיף לא לשמור בקירור- כך אמרה לי שפית אחת. הם צריכים להשמר במיכל אטום בטמפרטורת החדר.
מעניין, בצקים זה ה תחום שלי... ודווקא במקרר נשמר לי הכי טוב.
כל חודשיים בערך אני גומרת חבילה.
כפי שכבר כתבתי, עד עכשיו שמרתי את השמרים בארון ולא בקירור והבצק כמעט לא תפח.
אתמול פתחתי חבילה חדשה (ואח"כ כמובן שמרתי בקופסא אטומה בקירור) והבצק תפח תוך רבע שעה! עדיין לא יצא לי להשתמש בשמרים מהמקרר אבל אני רואה שאחסון בארון לא עשה איתם טוב.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אתמול פתחתי חבילה חדשה (ואח"כ כמובן שמרתי בקופסא אטומה בקירור) והבצק תפח תוך רבע שעה! עדיין לא יצא לי להשתמש בשמרים מהמקרר אבל אני רואה שאחסון בארון לא עשה איתם טוב.
איזה יופי!
תודה שחזרת לעדכן.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
סוף סוף גם אני הכנתי מהמתכון הזה.
בצק מעולה!
המילוי פחות אהבתי - הכנתי מילוי אחר.
ובאמת צריך להקפיד לא לרדד דק מדי. מה שבמתכונים האחרים משפר את התוצאה פה זה פוגם.
 

אני1000

משתמש מקצוען
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)צפה בקובץ המצורף 549015
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

בהצלחה!!!
מה גודל הכוס מדידה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אתמול חזרתי על המתכון
והפעם גם מילאתי במילוי הקינמון המוצלח מאד! ש @תמי היין המקסימה הביאה מהמרווה
תבורכנה שתיכן!
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מקפיאה לעשר דקות (זה עוזר שזה יוצא חיתוך מדויק, פה זה הוקפא פחות זמן מרוב חוסר זמן)
חותכת באמצע הרולדה ואז קולעת בסיבוב את שניהם
מקווה שזה מובן
תודה לך על הטיפ המוצלח!
אמנם חילקתי ל6 פסים ולכן יצאו לא מאוד גבוהות אבל ממש מקל על הקליעה ומשפר אותה.

IMG_0937.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה