מאפים איך להמיר לקמח כוסמין?

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שלום וברכה,
אני מעוניינת להמיר חלק מהקמח בבצק החלות לקמח כוסמין/ קמח מלא רגיל. (גם בכל מאפה/ עוגה).
אשמח להמלצות על סוגי קמח, אופן וכמות ההמרה.
בנוסף- האם עוזר לעיכול קל יותר ופחות בעייתי בשבת ולאחריה? (אנחנו אוכלים לחם מקמח מלא כל השבוע).
אם אפשר תגובות מהירות- שאני אוכל להתחיל כבר בשבת הזו.
תודה מראש
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שלום וברכה,
אני מעוניינת להמיר חלק מהקמח בבצק החלות לקמח כוסמין/ קמח מלא רגיל. (גם בכל מאפה/ עוגה).
אשמח להמלצות על סוגי קמח, אופן וכמות ההמרה.
בנוסף- האם עוזר לעיכול קל יותר ופחות בעייתי בשבת ולאחריה? (אנחנו אוכלים לחם מקמח מלא כל השבוע).
אם אפשר תגובות מהירות- שאני אוכל להתחיל כבר בשבת הזו.
תודה מראש
אני עברתי לשימוש בקמח כוסמין באופן גורף, לא מחזיקה קמח חיטה בכלל, בלי שינוי במתכונים.
יש פה כאלה שטוענות שכן צריך שינוי, אצלי לא ראיתי את זה
אבל אני גם לא סוג שאופה כל היום... עוגה לשבת, וגם היא בחושה :)
וחלות!!
יש לי מתכון משגע לחלות כוסמין שהעליתי כמה פעמים, תעשי חיפוש
בגדול תזונה זה דבר אינדבדואלי,
קמח כוסמין נחשב כיום לטוב יותר מקמח חיטה - בגלל שקמח החיטה מהונדס גנטית,
כוסמין היא אם החיטה,
ואחוזים גדולים מהאוכלוסיה רגישים לקמח החיטה, מלא או לבן (לא מדברת על אחוזי הצליאק שגדלו, פשוט 'רגישות')
זה לנסות ולראות
בעקרון- כן, נחשב ליותר קל ונוח לעיכול.
עיכול קל ופחות בעייתי בשבת כמובן לא קשור רק לסוג הקמח,
אלא לכמויות האוכל באופן כללי, ולסוג האוכל באופן כללי, לא רק לחלה..
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תוכלי להעלות גם לפה את מתכון החלות וגם את עוגת המייפל?
לטובת מי שלא נמצא/ת בחכמת.
בשמחה בלי נדר בהמשך.
גם אני צריכה לחפש את זה :)
ובגלל כל ההוראות זה לא מתכון קצר.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני עברתי לשימוש בקמח כוסמין באופן גורף, לא מחזיקה קמח חיטה בכלל, בלי שינוי במתכונים.
יש פה כאלה שטוענות שכן צריך שינוי, אצלי לא ראיתי את זה
אבל אני גם לא סוג שאופה כל היום... עוגה לשבת, וגם היא בחושה :)
וחלות!!
יש לי מתכון משגע לחלות כוסמין שהעליתי כמה פעמים, תעשי חיפוש
בגדול תזונה זה דבר אינדבדואלי,
קמח כוסמין נחשב כיום לטוב יותר מקמח חיטה - בגלל שקמח החיטה מהונדס גנטית,
כוסמין היא אם החיטה,
ואחוזים גדולים מהאוכלוסיה רגישים לקמח החיטה, מלא או לבן (לא מדברת על אחוזי הצליאק שגדלו, פשוט 'רגישות')
זה לנסות ולראות
בעקרון- כן, נחשב ליותר קל ונוח לעיכול.
עיכול קל ופחות בעייתי בשבת כמובן לא קשור רק לסוג הקמח,
אלא לכמויות האוכל באופן כללי, ולסוג האוכל באופן כללי, לא רק לחלה..

הבנתי שיש קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא (80%).
מה ההבדל ביניהם והאם יש יתרון למלא מביניהם בבריאות? באפיה?
במה את משתמשת?
אני אשמח לדעת גם בקמח של איזו חברה את משתמשת.
 

elibeli

משתמש מקצוען
מצטרפת לכל מילה של @שירי כהן .
אני לא משנה שום דבר מהמתכון המקורי. אני גם לא אופה המון אבל קצת יותר מחלות ועוגה בחושה.
לדעתי-צריך לנסות ולראות.
משתמשת בכוסמין 80%. מה שמוכרים במ. יוסף (יש להם 2 חברות. זה לא תמיד אותה חברה)
לגבי העיכול- אנחנו מאד רגישים ועם הכוסמין העיכול הרבה יותר טוב. כמובן, כמו ששירי כתבה, תלוי גם בכמות האוכל באופן כללי.
אם יעניין אותך גם המתכון לחלות שלי- אעלה.
 

elibeli

משתמש מקצוען
מתכון לחלות מ-1 ק"ג קמח כוסמין (80%)
לשים בקערה גדולה:
1/2 ק"ג קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
1/2-2/3 כוס סוכר
1/2 2 כוסות מים חמימים.
לערבב ולהשהות כ- 1/4 שעה לתסיסה.

להוסיף:
1/2 ק"ג קמח
כף מלח

ללוש עד שמתחיל להתגבש בצק
להוסיף:
1/2 כוס שמן.

ללוש 5-7 דק' (אני לשה בידיים) עד שהבצק רך, נעים ולא דביק.

לשמן את הבצק ולכסות בניילון את הקערה ולהשהות להתפחה עד שמכפיל את הנפח. להוריד את הבצק ולהתפיח עוד כ-10 דק'.
לחמם תנור על 200 מעלות
לקלוע חלות.
להניח בתבנית ולהתפיח עוד כ-1/4 שעה (בחורף אני מניחה על דלת התנור כשהיא פתוחה)
למרוח ביצה ושומשום/ מה שרגילים.
לאפות כשבתחתית התנור תבנית ח"פ עם מים. (אני לא ממש יודעת להגיד כמה זמן כי זה תלוי בגודל של החלות- בגדול, עד שהצבע יפה וגם התחתית 'קיבלה צבע')
כשמוציאים- לכסות במגבת, מומלץ על הרשת.
כשמתקרר קצת לעטוף בניילון נצמד.
יוצא מעולה מההקפאה.

אני משתמשת הכל בכוס ח"פ.
לקמח כוסמין יש נטיה להיות קצת דביק ולא תמיד הוא מקבל את הצורה של קליעת החלות ולהשתטח לכן אני ממליצה לפחות בפעם הראשונה לאפות בתבנית מאורכת.
מאד הגיוני שיקח כמה פעמים עד שיצא מושלם.

בתאבון ושבת שלום
 

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני עברתי לשימוש בקמח כוסמין באופן גורף, לא מחזיקה קמח חיטה בכלל, בלי שינוי במתכונים.
יש פה כאלה שטוענות שכן צריך שינוי, אצלי לא ראיתי את זה
כנ"ל גם אני לא רואה שום הבדל
לחלות אני משתמשת עם 80% ולעוגות עם ה100% (הוא יותר קל להשגה וגם יותר זול)
 

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מה הכוונה בעצם 80 אחוז? ממה ה 20 אחוז הנותרים?
הכל כוסמין , רק שמוציאים ממנו 20 אחוז ממרכיבי הגרעין
גם אני חשבתי שזה מעורבב עם קמח אחר, ושלא מצאתי 80% חשבתי לערבב עם קמח לבן:rolleyes:
עד שהסבירו לי את הרעיון
 

gs

משתמש פעיל
אנחנו מחזיקים בבית רק קמח כוסמין ועושים איתו הכל - לחמניות, חלות כל המאפים וכל דבר שצריך קמח.
משתמשים בקמח כוסמין 80% - כולם מגדול ועד קטן אוכלים, אם צריך חלה של חנות לעפמים היא נשארת מבויישת.
כל המתכונים מתשמשים רגיל אין המרה מיוחדת זה קמח עדין ומאד טוב לעיכול תמיד.
שבת שלום ומבורך
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אישית, בבצק שמרים (חלות. עוגות) אני מתחילה מחצי כוס מים פחות מהמתכון ומוסיפה אותה בעדינות לפי הצורך. אחרת יוצא לי דביק מידי.
בשאר המתכונים - אין הבדל.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תודה לכולן.
הכנתי חלות לשבת במתכון הרגיל (שזה כולל בצק בליל חמישי ואפיה בשישי, התפתחה בתנור בחום נמוך והגבהה לפי התקדמות האפיה).
השתמשתי בקמח כוסמין 80% של חברת 'שדות' (מה שהיה בסופר) והוספתי שמן לפי המלצותיכן.
מה שקרה הוא שהבצק יצא נוזלי כמעט והחלות ממש השתטחו באפיה.
חשבתי בפעם הבאה להפחית מהשמן ולשים פחות מים (מניסיון של שנים זה אמור לעבוד). השאלה היא אם לקמח כוסמין יש התנהגות אחרת.
עוד משהו- בבוקר הן כבר היו קצת פירוריות- קשור?
בכל אופן יצא טעים מאוד וממש משביע!!!
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה לכולן.
הכנתי חלות לשבת במתכון הרגיל (שזה כולל בצק בליל חמישי ואפיה בשישי, התפתחה בתנור בחום נמוך והגבהה לפי התקדמות האפיה).
השתמשתי בקמח כוסמין 80% של חברת 'שדות' (מה שהיה בסופר) והוספתי שמן לפי המלצותיכן.
מה שקרה הוא שהבצק יצא נוזלי כמעט והחלות ממש השתטחו באפיה.
חשבתי בפעם הבאה להפחית מהשמן ולשים פחות מים (מניסיון של שנים זה אמור לעבוד). השאלה היא אם לקמח כוסמין יש התנהגות אחרת.
עוד משהו- בבוקר הן כבר היו קצת פירוריות- קשור?
בכל אופן יצא טעים מאוד וממש משביע!!!
שבוע טוב! כמו שכתבתי לך, אני תמיד בבצקי שמרים מורידה חצי כוס מים ומוסיפה רק אם יש צורך. בדרך כלל אין:).
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני משתמשת רק בכוסמין 100%.
בפעם הראשונה הלחמניות יצאו קצת קשות, אבל אח"כ עברתי לכוסות מדידה של שתיה חמה (240 מ"ל). יצא מעולה.
לאחרונה הכנתי גם רוגעלך מכוסמין 100%. יצא פצצה. לא הרגישו את ההבדל.
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
המרקם של מאפים מקמח מלא ומקמח כוסמין שונה מאד מקמח לבן. מצאתי שערבוב של שני סוגי קמח יתרום הרבה למרקם, אפילו בכמות קטנה. למשל, נסו בחלות מקמח כוסמין להמיר שתי כוסות לקמח לבן. זה ייתן מרקם הרבה יותר מוכר, ויאפשר לכם לא להתייאש משינוי.
וגם להיפך, אפילו שתי כוסות של קמח כוסמין בקילו של קמח לבן ייתנו ארומה מקסימה וטעם עשיר, שאולי ישכנע את מי שקשה לו, להעז פעם הבאה קצת יותר.
ודבר נוסף, יש הבדל ענק בין החברות השונות, תנסו כמה כדי להגיע לאחד שאתם אוהבים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה