יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

נתיבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
ארוחת צהריים בכלום עבודה (מחביאה בפנים כל מה שצריך:))
שמה בסיר פחמימה שמתבשלת מהר - כמו אורז ופתיתים
מוסיפה חלבון מבושל - משימורים בד"כ - כמו שעועית לבנה או חומוס (וקצת פחות חלבון - תירס ואפונה)
מוסיפה ירקות - בד"כ מגורדים כדי שיתבשל מהר וייתן מנה אחידה ואסתטית...
מתבלת לפי הטעם
ועד כאן הנוסחא...
מתכונים שניסיתי
אורז + שעועית לבנה+ גזר מגורד
אורז+תירס+קישואים גזר בצל ופלפל
פתיתים + עגבניות בצל גזר + שעועית
אורז+קישואים בצל + ואפונה...

לכו על צבעים, תנסו טעמים
שפכו הכל ללסיר תוסיפו מלח ותבלינים לפי הטעם (והמוצא:))
ותספרו מה יצא!

(עריכה: את השימורים אני שמה עם הנוזלים הם מוסיפים טעם!)
 

נתיבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נתיבה! רעיונות יפים לארוחה מהירה אך חלבון מלא לא משגים רק מקטניות, כי תירס זה פחממה, חומוס ושומעת יותר פחממה מחשבון כמדומני, ומשמין זה סתם לידיעה, מבחינת שובע זה מושלם
את ממש צודקת
אבל כשהילדים עוד חמש דקות בדלת
ואת רוצה לתת להם מהכל (כלומר ממך וגם עוד כמב דברים מזינים...)
זה הכי מהר הכי קל והכי בריא שהצלחתי לדחוף לחמש דקות האלו:)
בדוק...
 

אטיאס מירי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני את כל הסלטים החיים מכינה בתוך שקיות
קונה שקיות מוגדלות קצת יותר גדולות משקית להקפאה
מכניסה את הירקות
לדוג'
גזר מגורד עם ירק כלשהו (פטרוזילה /שמיר/כוסברה) או עם אננס וחמוציות...
סלק מגורד חי עם כרפס וחמוציות
כרוב עם גזר
כרוב עם גרעיני דלעת וחמוציות
סלט חי קולרבי גזר וגמבא עם סלרי
ועוד כיד הדמיון הטובה...
כל מה שרץ לי עם המגימיקס הפתוח....
ככה מכינה על השיש הכל בשקיות
מתחילה לטבל הכל ביחד שמן, לימון, חומץ סוכר מלח וכל סלט מה שמתאים לו....
מערבבת בתוך השקיות
ויאלה לתוך הקופסאות של הסלטים.......
הקופסא נשארת נקיה.. בקצוות שלה..(באג שלי:eek:)
וכל השקיות לפחחח

בהתחלה הרעיון קצת נועז
שמתרגלים לערבב את הירקות ככה בשקית עם כל הנשמה אין לזה תחליף....

אני משתמשת בקופסאות האלו מאיקה לסלטים.
זה עומד מדהים במקרר יציב וכמות יפה..
 

קבצים מצורפים

  • 20047450_1_Enlarge.jpg
    20047450_1_Enlarge.jpg
    KB 33.7 · צפיות: 287

Chasdei hashem

משתמש פעיל
תודה :)
עוקבת אחר הנושא....


ויש לי גם מתכון לעוגת גבינה ללא מיקסר
שונה משלך אז הנה לכן בכייף:
חומרים לתבנית בינונית
מכינים בצק פרורים מ-
3 כוסות קמח + 3/4 כוס שמן + 1 כוס סוכר + 1/2 אפיון + 1 סוכר וניל + 1 ביצה
2/3 מהעיסה שוטחת
1/3 שומרת לסוף

מכינים את המלית מ-
750 גר גבינה + 1 שמנת חמוצה + 2 כפות קמח + 3 ביצים + 1 כוס סוכר
שופכת על בצק הפרורים
סוגרת עם הפרורים האחרים
אופה 3/4 שעה בתנור
בתאבון :)
תודה רבה
כוסות מדידה או חד פעמי?
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
חברות
שייק מנגו מעדן שרק יבקשו עוד...
החומרים:
3 חצאי אפרסק משומר.
2 פרחים של אננס. כ- 20 קוביות אננס משומר
0.5 כוס שמנת חלבית .
כשליש שקית חלב, להוסיף חלב לפי הצורך
טיפ טיפה מיץ לימון טבעי
קצת מ' מיץ אפרסק משומר
לטחון הכל בבלנדר חלבי
ורק תרצו עוד
מי שלא רוצה להשתמש במיץ אפסרק שתוסיף סוכר לפי הטעם
לשמור בבקבוק של ליטר וחצי זה בערך הכמות שיוצא
בהצלחה, אשמח לתגובות
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
את החומרים לשייק שמים בבקבוק ריק שחתכנו לו את הפיה, טוחנים בבלנדר ומעבירים לבקבוק עם פקק, עכה מכינים מתבלים, וסלט ערבי, וטחינה,
אפשר לשמור את זה ככה במקרר בתוך בקבוק רייק, ואז זה קל למזיגה , לא תופס הרבה מקום, בסיום זורקים את הבקבוק לפח, חיים קלים
 

כל הזמן הזה

משתמש מקצוען
עוגת גבינה בלי גבינה
לטחון שרוול ביסקיווטים ללוש עם 100 גר חמאה/מרגרינה
ולשטח בתבנית .
לערבב היטב בקערה
4 שמנת חמוצה
4 ביצים
1 פודינג וניל
רבע כוס סוכר
לשפוך מעל שכבת הביסקיוויטים
40 דק על 200 מעלות
עדיף להשאיר לפחות שעה בתנור אחרי הכיבוי שהעוגה לא תצנח
אחרי לילה במקרר היא שלמווות
 

. מירינדה .

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
המסת שוקולד לזילוף בלי באן מרי וכל העניינים האלה:
להכניס קוביות שוקולד לשקית, להניח בתוך נטלה/כלי מלא במים רותחים.
לתת לו להתנמס בנחת (דקות ספורות)
לזלף בכיף
-השקית לפח. (מותר לפני הזריקה לתת לילדים ללקק את השאריות)
לפני שמכניסים את השוקולד, כדאי לשמן מעט את השקית, כך השוקולד יחליק טוב יותר.
 

. מירינדה .

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פנקייק מדהימים!!! (חלבי) לארוחת בוקר או ערב מפנקת,
אפשר במיקסר ואפשר גם לערבב בקערה!

1/5 1 כוס קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות

רוטב שוקולד: (מומלץ, אך אפשר סירופ מוכן או כל ממרח אחר...)
150 גר' שוקולד
4 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים

מומלץ להכפיל כמויות!
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
מרק ירקות משביע וטעים בקלות מרובה.

מאחר ומרק ירקות הוא תזונה בריאה ורק ההכנה ... לפעמים מקשה. (לעמוד ולקלף ולחתוך.. בקיצור - סיפור..)
הקלתי על עצמי בקניית שקיות ירקות מעורבים קפואים ובשילוב כמה ירקות מהמקרר... ההכנה יוצאת משהו כמו 10 דקות.. ויוצא סיר גדול שכל אחד מוציא לעצמו עוד צלחת ועוד צלחת... סוג של נשנוש בריא..
(גם הילדי חיידר שלי, חוזרים בחמש... ישר לצלחת מרק חמה... עם טעם של בית)

אני מטגנת בצל
תוך כדי הטיגון - מגרדת 2 גזר ו2 קישואים
מוסיפה לסיר לאידוי של עוד כמה דקות
מוסיפה מים. תבלינים. ירקות עליים.. ולפעמים גם אבקת מרק.
ומוציאה שקיות ירקות קפואים ושופכת כמתחשק לי באותו יום
(יש לי במקפיא: שקית ירקות מעורבת, כרובית קפואה, שעועית ירוקה קפואה, גזר גמדי קפוא, חומוס קפוא..אפונה ועוד ועוד. (לפעמים אני מוסיפה שיבולת שועל שעומדת אצלי גם במקפיא) תבחרו בחנות מה שמתחשק... ויש מבחר גדול..)

לפעמים אם נחה עלי הרוח אני מוסיפה גם 2 תפוחי אדמה לקוביות
וכן לפעמים במקום לטגן בצל, אני מכינה רביכה.
2 כפות קמח עם כמה כפות שמן , מחממת מעט ומשחימה ממש מעט
מוסיפה מים, ומבשלת כרגיל
המרק יוצא יותר סמיך למי שאוהב.

אפשר גם לטחון את הכל בשביל הגיוון
הרעיון הוא שבמקום לעמוד ולקלף שעות ולטחון במג'ימיקס ואחר כך לשטוף ולסדר...
כך זה הרבה יותר קל, ולהעמיד מרק - זה לא סיפור !!!

(מבחינה תזונתית שמעתי שירקות קפואים לא יורדים בכמות הויטמינים והתזונה מירקות טריים, מקווה שזה נכון...)
 

משמשים

משתמש פעיל
עוגת גבינה בלי גבינה
לטחון שרוול ביסקיווטים ללוש עם 100 גר חמאה/מרגרינה
ולשטח בתבנית .
לערבב היטב בקערה
4 שמנת חמוצה
4 ביצים
1 פודינג וניל
רבע כוס סוכר
לשפוך מעל שכבת הביסקיוויטים
40 דק על 200 מעלות
עדיף להשאיר לפחות שעה בתנור אחרי הכיבוי שהעוגה לא תצנח
אחרי לילה במקרר היא שלמווות
איזה גודל תבנית?
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
מרק עדשים כתום- טעים , לא יודעים שזה מעדשים...
עדשים כתומות וברורות - להשרות אותם לפחות חצי שעה אפשר גם 3 שע' להחליף כל כמה זמן מים ולמלאות במים נקיים.
לטגן 3-2 בצל
להוסיף עדשים כתומות כחצי קילו
להוסיף מים, מלח ,מעט פלפל לבן
ניתן להוסיף כף א. מרק פטריות לבשל
ולהנות
ניתן להוסיף קינואה
בתאבון
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נקטר טעים בטרוף, בלי כלים בכלל..
מצרכים:
חצי בקבוק מיץ תות בננה או נקטר תות בננה
1 ריץ
1רסק תפוחי עץ שימורים.
הוראות:
לשפוך לתוך הבקבוק המלא עד חציו את הריץ ורסק התפוחים לערבב...

אף אחד לא מאמין לי שהנקטר הטעים הזה הוא בלי עבודה בכלל...
רותי, תודה רבה!
הכנתי את הנקטר פעמיים בחול המועד, כולם התלהבו!
ואני עוד יותר - קלי קלות :)
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לגבי המסת גם אני שמה בשקית כפולה בתוך מים רותחים, אך מנסיון לא מוצלח -שופכת את המים הרותחים לכלי בגודל מתאים-כוס,ספל,מרקית. . ולתוך הכלי הזה מכניסה את שקית השוקולד. פעמיים התחוררו לי שקיות שוקולד בקומקום ולכו תנקו. ..
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני את כל הסלטים החיים מכינה בתוך שקיות
מצטרפת להמלצה!
התחלתי מסלטים לשמחות- שמערבבים בשקית אשפה (למי יש קערות ענקיות מספיק?)
ואח"כ אימצתי גם ליומיום.
אני מערבבת בשקיות:
עוגות ועוגיות (שקיות הקפאה עבות. זהירות כי שוקו צ'יפס יכול לעשות חורים בשקית...)
סלט טונה עם מיונז (תוך שניות מוכן, בלי לכלוך! אבל הידיים מקבלות ריח שיורד בקלות במים וסבון)
רטבים לסלטי ירקות
שניצל / עוף בציפוי: שמים בשקית הקפאה עוף ומיונז ו"לשים". מעבירים לשקית שניה שיש בה פרורים, מכניסים אויר ומסובבים ל"בלון" ומנערים עד שהכל מצופה.
צ'יפס/ ירקות בתנור- שמים בשקית גדולה של 50X70 עם שמן ותבלינים ומנערים לציפוי.
ועוד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה