מאפים סמבוסק קל ובריא + 4 הצעות למילוי

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עשיתי כבר כמה פעמים, הבצק מעט דביק אבל אם משמנים את היד מידי פעם זה מתפקד יופי
איזה גודל כוס השתמשת?
 

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תכננתי למלאות בבצל עם חתיכות פסטרמה
ובסוף נזכרתי שאין לי תנור בשרי :confused:
אז מילאתי בלקט ירקות של סנפרוסט (כרובית,ברוקולי,גזר גמדי,שעועית) מורתחים ומרוסקים,
יצא טעים במיוחד!
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
תודה על המתכון!
הבצק מאד נוח לעבודה ,הכנתי מקמח מלא 80% יצא מעולה!
המילויים- השתמשתי בשלוש מתוך הארבע וכולם מצוינים
חשבתי שישאר לי לקחת לעבודה... התבניות התרוקנו וביקשו עוד...
 

yydd

משתמש פעיל
הרגע יצא מהתנור.
מדהים מדהים
תודה על המתכון הנפלא ומהיר ההכנה
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@shira bira או כל אחת אחרת- זה בצק המוציא או מזונות?
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
תודה רבה! מקווה לנסות היום
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק,
מצאתי עוד מילויים באתר הזה: https://www.foodisgood.co.il/general/speedy-dough/

מצרפת כאן:
מלית טונה והפתעות
המלית שכל בני הבית אוהבים, כזו שתתאים בדיוק לארוחת ערב משפחתית כשאין לכם רעיון.

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים קשות
  • 1 קופסא טונה בשמן
  • 1 עגבנייה מקולפת
  • 1/4 צרור של כוסברה
  • 1 כף אריסה
  • מלח ופלפל
  • גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה, קוצצים את העגבנייה והכוסברה ושמים את כל המצרכים יחדיו בקערה. מערבבים היטב וממלאים את עיגולי הבצק, באמצע המלית שמים פתיתי גבינה צהובה.

מלית תפוחי אדמה
אין כמו בורקס תפוחי אדמה, אבל מה אם אין לכם זמן להכין את הבצק? בדיוק כאן נכנס הספידי במילוי תפוחי אדמה.

  • 2 תפוחי אדמה
  • בצל קצוץ
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
  • 20 גרם חמאה מומס
אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, קולפים ומועכים היטב לפירה יחד עם החמאה, מוסיפים לפירה את שאר המצרכים ומערבבים היטב.



מלית גבינת פטה
לגבינת פטה טעם עדין והיא הופכת את כיסוני הספידי לבורקס גבינה נפלא לאירוח, ההכנה מהירה במיוחד.

  • גבינת פטה
  • חלמון ביצה
אופן ההכנה: מפוררים את גבינת הפטה לקערה, מוסיפים חלמון וטורפים היטב. ניתן לשדרג עם עגבניות מיובשות, זיתים, בזיליקום או כל תוספות אחרת.

מלית פיצה
אם אתם מתכננים ערב פיצה לבני המשפחה ולא רוצים להמתין עד שבצק הפיצה יתפח, מלית הפיצה היא בדיוק עבורכם.

  • רוטב עגבניות
  • פטריות קצוצות
  • עגבניות קצוצות
  • זיתים קצוצים
  • תירס
  • או כל תוספת שאוהבים
  • פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה: מתחילים במריחת רוטב העגבניות על כל עיגות בצק, מניחים במרכז כמות קטנה של תוספת ומעל מפזרים גבינה, מקפלים בעדינות ומברישים בביצה. לא לשכוח לפזר גם שומשום.

מלית תרד ובולגרית
השילוב של תרד וגבינת פטה הוא שילוב מוכר וטעים במיוחד, שני הטעמים העדינים משתלבים הכי טוב שרק אפשר.

  • 2 כוסות עלי תרד טריים
  • כף שמן
  • גבינה בולגרית
  • בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
אופן ההכנה: חולטים את התרד במים חמים כ-2 דקות ומעבירים לקערה עם מים קרים. במחבת רחבה מטגנים (בשמן זית) בצל רק עד לריכוך. מסננים, קוצצים ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים.

מליות לילדים
מלית טונה לילדים

רוצים לשדרג את הכריך של בית הספר? הכינו לילדים כיסוני ספידי במילוי טונה במקום הכריך ותראו שפירור לא יחזור.

  • 2 ביצים קשות
  • 1 קופסאות טונה בשמן (מסוננות היטב)
  • 1 עגבנייה מקולפת בלי גרעינים
  • מלח ופלפל
  • פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה: בפומפייה מגרדים את הביצים והעגבניות, מערבבים עם שאר המרכיבים וממלאים כל עיגול בצק. מורחים בביצה ושומשום ולתנור.

מלית פטריות
לאוהבי הפטריות, מתכון למלית פטריות ובצל פשוטה וטעימה, כזו שמכינים ממש בצי’ק.

  • קופסת פטריות שימורים
  • 1 בצל גדול פרוס
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל, מוסיפים למחבת פטריות ומטגנים יחדיו עד להתאדות הנוזלים. מוסיפים למחבת פטרוזיליה, מתבלים ומערבבים, מוציאים לצינון.

מלית תירס לילדים
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות גרגרי תירס
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1/4 כוס חלב
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 25 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה: את הבצל מטגנים בחמאה רק עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת קמח, מערבבים, מוסיפים חלב ותבלינים וממשיכים בערבוב וחימום על לבהב נמוכה עד שהתערובת מסמיכה, מוזיפים גבינה, מורידים מהאש ומצננים.

מילויים פרווה
מלית פטריות פרווה

לאוהבי הפטריות, מלית פטריות ובצל הופכת את מאפי הספידי למשהו מיוחד, נסו לארוחת ערב ולא תתחרטו.

  • בצל
  • פטריות
  • עגבנייה קצוצה לקוביות
  • גמבה קצוצה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל וכאשר הוא מזהיב מוסיפים את הגמבה ומטגנים מספר דקות. מוסיפים למחבת את הפטריות וממשיכים בטיגון לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבנייה והתירס מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מניחים לצינון.

מלית פלפלצ’ומה
אם בא לכם להתפנק בארוחת שבת בבוקר, זו המלית שלכם! מלית פלפלצ’ומה טעימה במיוחד.

  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ראש שום כתוש
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית קימל טחון
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל החומרים, ממלאים בכיסונים וסוגרים היטב.

מלית בטטה
ולמי שפחות מתחבר לתפוחי אדמה, הבטטה מהווה מלית נהדרת לבצק הספידי.

  • 2 בטטות בינוניות
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • בצל גדול קצוץ
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה: מבשלים היטב את הבטטות עד לריכוך, קולפים ומוערכים לפירה. במחבת מטגנים בצל ופטריות עד שהבצל משחים מעט. מערבבים את הבצל והפטריות עם פירה הבטטה וממלאים את הספידי.

מלית ירקות כמו אגרול
לצמחוניים / טבעוניים שבנינו, מלית האגרול היא המלית המושלמת לארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה.

  • שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים דק
  • 1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
  • רצועות כרוב – בערך 1/3 שקית
  • פטריות מקופסה
  • 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה: במחבת ווק עם מעט שמן מקפיצים את הירקות עד לריכוך, מוסיפים רטבים ומקפיצים עוד מספר דקות. מצננים וממלאים את הכיסונים.

מלית חציל רומני
  • 1 חציל קטן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל
אופן ההכנה: את החציל נקלה על אש גלויה או בתנור עד לריכוך. נחתוך את החציל לאורכו ונפתח ל-2 חלקים. נרוקן לקרש חיתוך את תוכן החציל, את הקליפה נזרוק. בעזרת סכין חדה נקצוץ את בשר החציל היטב ונעביר לקערה. את העגבניות נחתוך לקוביות קטנות ונרוקן מנוזלים, נערבב את החציל עם שאר מצרכי המילוי.

מלית סמבוסק חומוס
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם משימורים)
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה: את גרגירי החומוס נטחן קלות יחד עם שאר מצרכי המתכון, אנחנו רוצים תערובת גסה ולא חלקה ולכן נטחן ממש מעט. נמלא את הכיסונים ונאפה לפי המתכון.

מליות בשריות
מילוי בשר טחון ופטריות

  • 1/4 קילו בשר טחון
  • חבילת שימורי פטריות
  • 4 כפות רוטב צ’ילי
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה: במחבת רחבה וגדולה נטגן בצל קצוץ עד שהופך שקוף. נוסיף פטריות ונטגן עוד כ-5 דקות. נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג. נמליח ונפלפל ונטגן עד שהבשר מוכן לגמרי. נוציא למסננת עדינה ונצנן היטב לפני המילוי.

מילוי חזה עוף אסייאתי
  • 4 נתחי חזה עוף – רצועות
  • 1 כף רוטב צ’ילי
  • 1 כף רוטב סויה
  • כפית סילאן
  • 1 בצל קצוץ
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה: נטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף ונוסיף למחבת את רצועות חזה העוף, נמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו, נוסיף למחבת רטבים ותיבול ונקפיץ עד שהעוף מוכן, נוציא לצינון ונמלא.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אם משתמשים בקמח לבן צריך להפחית מכמות המים?
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira האם לדעתך אפשר להכין את הבצק מראש ולשים במקרר עד להכנה בערב או שיש חשש שיתפח מידי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה