טוב חשבתי שנקבל פה מתכון.
מה זה?
אוכל....?!
או תגובה לענין
התשובה טמונה בגוף הנושא!
הכנתי אותם ממרנג של נשיקות...
זה התחיל בזה שראיתי את השן החדשה שלו ביום רביעי בלילה -
חשבתי לקנות קורצן 'שן' ולהכין מזה עוגיות חמאה ומעל בצק סוכר..., לא היה לי זמן מיותר ללכת לקניות אז הגעתי למסקנה שצריך להסתדר עם מה שיש...
אז ציירתי שורות של שבלונה 'שן' על נייר אפיה - וזילפתי מרנג, לא שכחתי לצבוע מעט מרנג באדום ותכלת עבור העיניים והפה.
אה...שן שכחתי להוסיף...
אז למתכון:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
טיפונת מיץ לימון
קורט מלח
3 כפות קמח תפו"א
אופן ההכנה:
ראשית יש לנקות את קערת המיקסר בצמר גפן טבול במיץ לימון - לניקוי בטוח מעודפי שומן.
את החלבונים והסוכר מניחים בקערה
את הקערה מניחים על סיר מים שמונח על הגז (בן מארי) - מערבבים נמרצות עד שהסוכר נהיה
שקוף.
מכניסים את הקערה למיקסר ומקציפים במשך 3 דק'.
מוסיפים את מיץ הלימון והמלח וממשיכים להקציף למשך 8 דק'
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח תפו"א - מעלים את מהירות ההקצפה שוב בהדרגה לעוד 3 דק'
כעת המרנג מוכן - ניתן לצבוע את כולו או חלק ממנו, להכין נשיקות, פבלובות (כוסות מרנג) או כל צורה אחרת.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום
90 מעלות לא יותר! על תוכנית תורבו למשך כ - 3 שעות. (תלוי בגודל המרנג)
המרנג אמור ל'היפרד' מנייר האפיה כשהוא יבש לחלוטין.
בהצלחה רבה!