IMG_2652_800x600.jpg

אני אוהבת את שבועות.
חג של חיבור להקב"ה, לתורה, לעמ"י.
ל"כאיש אחד בלב אחד"

חג של קירוב לבבות בין האחד לשני ובין כולנו לאבינו שבשמים.
חג מתן תורה.

אני מתחילה להתארגן לשבועות כשבועיים מראש.
תחילה בזירת המתוק ולאחר מכן עוברת למלוח, לאוכל האמיתי.

השנה רציתי להכין, בנוסף לקינוחים חלביים על בסיס שמנת ושותפיו, עוגת גבינה בחושה.
כזו שטעם הגבינה בה דומיננטי אבל המרקם שלו הוא כשל עוגה בחושה.

ביקרתי בסופר.
הרמתי קופסא של גבינת מסקרפונה שנחה במקרר בשלווה.
כמעט הכנסתי לעגלה, אבל נאלצתי להיפרד ממנה מכיון שלא היתה בכשרות שענתה על הצרכים שלי.
חיפשתי הלאה ---
ומצאתי אותן.
קופסאות גבינת ריקוטה.
המרקם שלהם שהוא קצת כמו שמנת קרמית ומוצקה התאימה לי בדיוק למה שחיפשתי.
החלטתי לשלב אותה בבחושה שאכין יחד עם גבינה לבנה ועוד דברים טובים.

רציתי לתת לעוגה הזו ארומה מעניינת. קצת שונה.
יכולתי לשלב לימון.
אבל זה כבר קצת בנאלי, לא?
בהרבה עוגות גבינה יש לימון.

אז חיפשתי משהו אחר.
ואז החלו בלוטות הטעם שלי לעבוד ומשהו עלה בהן.

נזכרתי בזו:

עוגות/עוגיות - אניני טעם?- כנסו. עוגת שקדים בנוסח שבדיה



והבנתי שמצאתי את שחיפשתי.
ניתן לה לעוגת הגבינה ארומה של שקדים.
היה נשמע לי ממש טוב.
ואני, אם משהו נשמע לי טוב, הולכת עליו.

חיפוש קצר בארון המטבח ומצאתי שיש לי תמצית שקדים.
סימנתי וי ויצאתי לדרך.

הוצאתי קערה גדולה ומטרפה.
את המיקסר השארתי בארון. שינוח עוד קצת. צבירת כוחות לקראת הקרב הבא.


וכך למעשה נוצרה העוגה הזו:
IMG_2654_800x600.jpg


נימוחה.
גבינתית.
אורירית במידה אבל דחוסה מעט בגיבנתיות מתקתקה.
והכי כיף שזו בחושה
מערבבים הכל יחד
ושולחים לתנור

בדיוק מה שרציתי.

הכנתי ממנה גם קאפקייקס
IMG_2652_800x600.jpg


כאלו שאפשר לקחת ללימודים בבוקר
וגם פס עוגה בתבנית אנגליש.

שוב אני מדברת הרבה.
"נו, איך מכינים...כל הקשקשת תביאי אחר כך בהודעה אחרת, או שבכלל לא"

טוב.

----

מתקבלת כמות גדולה, אפשר להכין חצי כמות
48 קאפקייקס במנג'ט מספר 5
או 4 פסי אינגליש ארוכים
או 2 תבניות עגולות בינוניות

מדידה בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה

6 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2.5 כוסות סוכר
7 ביצים M
1.5 כוסות שמן
500 גרם, 2 גביעים, גבינת ריקוטה
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1.5 כוסות חלב
3 כפות מרק תמצית שקדים, או יותר לפי הטעם [רצוי לטעום את הבלילה אחרי שהיא מוכנה ולהוסיף אם רוצים]
200 גרם שוקולד לבן מומס

לקישוט:
שקדים מולבנים פרוסים

אבקת סוכר לזריה אחרי האפיה

שמים בקערה גדולה את כל רכיבי העוגה.
מערבבים היטב במטרפה. אפשר כמובן להכין במיקסר, אבל חבל ללכלך אותו.
מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה

ממלאים בתבניות שקעים מרופדים במנג'טים או בתבניות אינגליש.
מפזרים שקד מולבן פרוס

אופים ב 180 מעלות
קאפקייקס כ- 18 -20 דקות להשחמה
אינגיליש- כ 45 דקות להשחמה נאה והתייצבות
תבניות עגולות כמו האינגליש.
העוגות צריכת להות קפיציות למגע כשהן מוכנות

מוציאים מהתנור ונותנים להם הטחה קטנה על השיש כדי לשחרר בועות אויר ולשמור על הגובה
אם הן צונחות מעט אחרי הצינון, זה בסדר גמור
מצננים ומפזרים אבקת סוכר

מעולה בהקפאה
משך האפיה עשוי להשתות מתנור אחד לשני
IMG_2653_800x600.jpg


IMG_2651_800x600.jpg


IMG_2650_800x600.jpg


אפשר לשדרג את הקאפקייקס בזילוף קרם על בסיס שמנת וגבינת ריקוטה:

1 שמנת מתוקה
100 גרם גבינה ריקוטה
5 כפות אבקת סוכר

מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ומוסיפים ריקוטה.
מזלפים על הקאפקייקס או העוגות


ולמי שאין את החוברת משנה שעברה, היא כאן: