המצרכים:

*חתיכות דג סלומון
*מיונז
*שמן זית
*שום
*כוסברה
*כוסברה טחונה
*פלפל שחור טחון
*פלפל שחור גרוס
*כמון
*מלח
*לימון
*אגוז מוסקט
*פלפל חריף
*גמבה אדומה
*פטריות טריות

אופן ההכנה:
ראשית יש לשטוף את הדג בלימון ומלח.

תערובת ראשונה:
לשים בקערה שתי כפות גדושות של מיונז, 0.75 כוס שמן זית, ראש שום שלם קצוץ, חצי חבילה כוסברה, רבע כף פלפל שחור טחון, רבע כף פלפל שחור גרוס, רבע כפית כמון, רבע כפית כוסברה טחונה, חצי כף מלח, לסחוט שתי כפות לימון, קצת אגוז מוסקט ולערבב הכל היטב.

תערובת שנייה:
לקצוץ לתוך קערה נוספת פלפל חריף, גמבה אדומה וחבילת פטריות טריות.

לשים את הדג בתבנית עם נייר אפיה, לשפוך על זה את התערובת הראשונה, להניח על הדג את התערובת השנייה, לעטוף בנייר כסף, להכניס לתנור לרבע שעה בחום של 180 מעלות, לאחר מכן להוריד את הנייר כסף ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות.​
בתאבון!!!
סלמון ימית קל להכנה.jpg

תודה לימית קל להכנה על התמונה שהעלתה לאתר​