אז השבוע הכנתי פרעצאלאך, או פרעצל'ס....
IMG_6829.jpg

שמיניות בצק אפויות עם מלח גס, יאמממיי
תמונה חיבים אז הנה
IMG_6826.jpg

אז הנה המתכון:
*בקערת מיקסר מערבבים
2 כפות שמרים
2 כוסות חלב חמים
1/2 וס מים
חצי כוס סוכר
מוסיפים:
קילו קמח
100 גר' חמאה רכה
כף שטוחה מלח, מעבדים עשר דקות, משמנים ומתפיחים חצי שעה
*משמנים משטח עבודה ומחלקים ל16 חלקים, מרדדים כל חלק ל'נחש' בעובי סנטימטר ובאורך של 70-80 ס''מ
*לעיצוב הפרעצל: לקפל כל נחש ליצירת לולואה ולפתל פעמיים בנקודת החיבור, להצמיד את הקצוות המשוחררים לאמצע הלולאה ולהדק.
(בינתיים לכסות את המוכנים שלא יתיבשו, ) להניח בתבנית עם ניר אפיה משומן.
*לערבב בקערה 4 כוסות מים רותחים ו2 כפןת סודה לשתיה, לטבול כל פרצל חצי דקה להוציא לתבנית, לפזר מלח גס לקישוט.
*לאפות (בלי התפחה) על 230 מעלות עשר דקות להשחמה.
*ניתן להבריש בחמאה מומסת- לתוספת טעם וברק.

בתיאבון!!!