בשמחת תורה כבר כולם אוכלים אגוזים.

אז למה לא עוגה שמעליה פקאן סיני גרוס שמתפצפץ בפה?


האמת-
זו עוגה שכבר מזמן דמיינתי.
ידעתי מה אני רוצה שהיא תכיל
ואיך היא תיראה
ואפילו בערך מה יהיה טעמה.

חיכיתי להזדמנות חגיגית. כשהעליתי את חוברת העוגות והקינוחים לחגים שכחתי מהעוגה הזו.
היום נזכרתי בה והחלטתי שזו תהיה העוגה המיוחדת שלנו לשמחת תורה השנה.

ואם העוגה טובה, ונראית טוב, וטעימה [כעדות הטועמים הצעירים דכאן], למה שלא ירוויחו גם גולשי פרוג?

אז קבלו אותה, גבוהה, הדורה וריחנית:
IMG_7112 - Copy_800x600.jpg


העוגה נראית מורכבת להכנה, אבל האמת היא שהיא ממש קלה.
אצלי לא תמצאו מתכון מסובך להכנה. מתכון כזה נוגד את העקרונות שלי בהעלאת מתכונים לפרוג.
מתכון שאני מעלה, חייב מבחינתי להיות כזה שכל אחת יכולה להכין.
את העוגות המורכבות יותר אני משאירה בין קירו המטבח שלי.

אז אחרי כל הנאום הזה, איך מכינים את העוגה?

מתכון ל- 2 פסים כמו זה בתמונה

לטורט:
6 ביצים
2 ו 1/4 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1.5 כוסות מים או חלב סויה

לגיוון הצבעים:
4 כפות שוקולית
1.5 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות מים

לקרם:
1 ריצ' 500 מ"ל, פחות 3 כפות שמשאירים בצד לזיגוג
1 פודינג שוקולד [6 כפות]
150 גרם שוקולד לבן פרווה

לזיגוג:
250 גרם שוקולד לבן
3 כפות ריצ'
1 כף אבקת קפה נמס מומס בכף מים

לקישוט:
פקאן סיני גרוס גס
50 גרם שוקולד מריר


מכינים טורט:
מקציפים בוו של בחושות ביצים שלימות עם סוכר במשך כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית בהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה עם קמח ומוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.

מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים פחות או יותר באותה כמות.

מרפדים 3 תבניות A4 בניר אפיה

יוצקים לאחת התבניות את השליש הראשון כמו שהוא. משטחים על פני כל התבנית

לשליש נוסף מוסיפים 1 כף אבקת שוקולית ו 1.5 כפות קפה נמס מהולים בכף מים [הקפה מהול במים]
יוצקים את השליש הזה לתבנית A4 נוספת מרופדת בניר אפיה. משטחים על פני כל התבנית.

לשליש האחרון מוסיפים 3 כפות שוקולית ו-2 כפות מים. יוצקים לתבנית השלישית ומשטחים על פני כל התבנית.

אופים את העוגות ב 180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהן מוכנות. [משך האפיה תלי בעוצמת התנור אז כדאי לבדוק כבר אחרי 12 דקות, ויתכן שיהיה צורך באפיה ממושכת יותר אם התנור פחות עוצמתי]

מצננים את העוגות.

מכינים קרם:
מקציפים 500 מ"ל ריצ' פחות 3 כפות לקצף יציב.
מוסיפים פודינג שוקולד.
ממיסים 150 גרם שוקולד לבן ומוסיפים לקרם.

מוציאים את העוגות מהתבניות.

מניחים את העוגה הכהה ביותר [עם השוקולית ללא קפה] על משטח ישר- שיש, מגש גדול וכיוצ"ב.
מורחים 1/2 מהקרם מעל לעוגה הכהה.
מניחים את העוגה עם הקפה מעל לקרם, מהדקים קלות.
מורחים את החצי השני של הקרם על העוגה עם הקפה ומניחים מעליה את העוגה הלבנה. מהדקים קלות.

בסכין חדה ומשוננת נפטרים משולי העוגה. נותרים עם עוגה מלבנים מהוקצעת.
חותכים את העוגה ל-2 באורך כדי לקבל 2 פסי עוגה, כל אחת עם 3 קומות.

מניחים את הפסים על ניר אפיה במרחק זה מזה

מכינים זיגוג:
בסיר קטן ממיסים 3 כפות ריצ', 250 גרם שוקולד לבן, 1 כף קפה נמס מומס בכף מים.
מערבבים תוך כדי המסה עד שמתקבל זיגוג חלק.
יוצקים על העוגות מהמרכז. הזיגוג יתפשט לצדדים ויזל מהם כטפטופים. אפשר לעזור לזיגוג להתפשט בעזרת כף.

בעוד הזיגוג רטוב מפזרים פקאן סיני גרוס. אם הפקאן לא נתפס על הזיגוג זה בגלל שנוצר קרום לזיגוג ואז מהדקים קלות את הפקאנים לזיגוג והם יתפסו בו. לוחצים רק על הפקאנים ולא על הזיגוג עצמו

ממיסים 50 גרם שוקולד מריר ומזלפים פסים באלכסון על העוגות.

מעבירים להקפאה.

וזהו.


יה"ר שנזכה כולנו ל"פתקא טבא" בעז"ה.


IMG_7108 - Copy_800x600.jpg