לפני שבועות לא הספקתי לשתף.... שבועות עבר אבל הטעם נשאר - כמו שאמר המאמר ;)
הלזניה הזו כל כך קלה להכנה ויוצאת טעימה ועסיסית, כל כך אמיתית שהיא חוסלה עוד לפני שהספקתי לסובב את הראש.
תנסו גם אתם.
מבטיחה שלא תתאכזבו.
יאללה לעבודה - --
שלוש קערות עומדות הכן לקראת מלוי.

החומרים:
כוס מים (ח''פ)

4 שיני שום
2 כפיות אורגנו
כף פטרוזליה קצוצה

4 קופסאות / אחת גולה של רסק עגבניות
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
4 קוטג' (אני שמה 3)
4 ביצים (אני שמה 3 לארג')

גבינה צהובה
אטריות רחבות / אטריות ללזניה

אופן ההכנה
לבשל את האטריות הרחבות / לטבול בקערת מים רותחים עלה של לזניה אחד אחרי השני כל אחד לשלושים שניות (בשעת הרכבת הלזניה)
אם בחרת באטריות תכיני אותן מראש ואם בעלי לזניה אז רק בשעת ההרכבה בתבנית.

קערה א:
לערבב את כל החומרים המסומנים באדום היטב היטב בקערה.

קערה ב:
לערבב את החומרים המסומנים בכחול היטב היטב.
זהו - - - - הלזניה הולכת להיכנס לתנור בעליזות רק נשאר להרכיב את השכבות.
בתבנית ח''פ בינונית שכבה אחר שכבה

אטריות אם מבושלות אז חצי מהכמות ואם של לזניה אז לטבול במים רותחים לשלושים שניות ולהוציא לתבנית אחד אחרי השני.

שכבת אטריות
מעליה השכבה הלבנה (חצי כמות)
מעליה רסק עגבניות (חצי כמות)
מעל שכבת גבינה צהובה פרוסות יפות.
לחזור שוב על השכבות
אטריות
קוטג'
רסק
גבינה

מעל הגבינה לקשט כיד הדמיון והחיך- איך שאוהבים ולתנור על 180 מעלות
למשך כשעה וחצי עד שהגבינה מלמעלה מבעבעת והבית מדיף ריח ניחוח.
תהנו מאד
והצלחות רבות!

כמובן מצרפת שתי תמונות אחת לפני האפיה ואחת אחרי -
בתאבון!!
1621892396453.png

1621892407575.png